Van képed hozzá?! Fotózz, oszd meg velünk és nyerj!

Vegyél részt a Fotoplus és a Panasonic közös fotópályázatán!

Mutasd meg nekünk, hogyan telik a nyarad! Ha van egy vagy akár több jó fotód, ami beleillik az "utazás", "street", illetve "természet" kategóriákba, akkor nincs más dolgod, mint megadni neved, elérhetőségeid, kiválasztani a pályázni kívánt kategóriát, feltölteni a képet és elküldeni számunkra!

Mindhárom kategóriában pályázhatsz! Ebben az esetben kérjük külön, azaz háromszor küldd be képeidet. Egy kategóriába akár 3 képet is elküldhetsz. Kérjük nevezd el képeidet a könnyebb beazonosíthatóság miatt!

Kíváncsi vagy az eddig beküldött képekre?

Kattints a kívánt kategóriára, és nézd meg mások mivel pályáztak:

Jelentkezés


Nyeremények

  1. kategória "Utazás": Panasonic DC-FT7
  2. kategória "Street" : Panasonic DC-GX800
  3. kategória "Természet" : 2 db utalvány - Fotózás Máté Bence leshelyéről.

A nyeremények átvételéről a kiértékelést követően a jelentkezéskor megadott e-mail címen értesítjük a nyerteseket.

Zsűri

Körtvélyesi László


Közel ötven éve élek Pécsett, hivatalos fotográfusként. A fotográfia majd minden ágát műveltem: színház, balett és néptánc, portré, műtárgy, riport, népviselet, város, táj, akt, légi fotó stb. Kiállítások, katalógusok, naptárak, könyvek készítése a fő tevékenységem, de az utóbbi évtizedekben nagy hangsúlyt fektettem a fotográfia mind szélesebb körű népszerűsítésére, oktatására. Tanítottam oktatás technikát, és több mint tíz évig gyakorlati fényképezést a PTE Művészeti Karán. Jelenleg tanítok az OKJ-s felnőtt képzésben. Az egyszerű, sallang mentes képkészítés híve vagyok, fontosabb a gondolat, a jelenlét, a megérzés, mint a technika-technológiai megoldások.

Pályázati kiírás és részvételi feltételek

A Fotoplus Kft. fotópályázatot hirdet "street", "utazás" és "természet" kategóriában.

A képek beérkezési határideje: 2018. augusztus 31.

A Lumix Fotós Fesztivál pályázatra csak a pályázó2 által, 2018-ban, digitális fényképezőgéppel3 készült, minimum 1 MB-os, JPEG formátumu (.jpg)4, módosítás nélküli, saját készítésű fényképek küldhetők be, melyek jogai fölött szabadon rendelkezik.

Az elfogadható szerkesztés kizárólag a teljes kép egészére vonatkozó fényerőt, kontrasztot és fehéregyensúlyt érintő módosításokra terjed ki. Mobiltelefonnal, táblagéppel és más eszközzel5 készült, HDR6 és szelektíven szerkesztett7 pályaműveket8 nem fogadunk el. A feltöltött képek exif adatait9 megvizsgálhatják, és a kiírásnak nem megfelelő pályaműveket a szervező(k)1 törölhetik.

A beérkező pályaműveket a Fotoplus Kft és a Panasonic közös szakmai zsűrije10 bírálja el.

A pályázaton nem vehetnek részt a Panasonic és a Fotoplus Kft. munkatársai és partnerei11, valamint azok hozzátartozói12.

Értelmezések:

1 Szervező: Fotoplus Kft. (7623 Pécs, Megyeri út 59. Adószám:10367027-2-02)

2 Pályázó: 18. életévét betöltött, cselekvőképes bejelentett magyarországi lakhellyel rendelkező magyar állampolgár. 18 életévét be nem töltött, vagy korlátozott cselekvőképességű személy esetében, azonos feltételekkel, de gyámja vagy törvényes képviselőjének beleegyezésével.

3 Digitális fényképezőgép: digitális tükörreflexes fényképezőgép (dSLR) vagy digitális tükör nélküli fényképezőgép (MILC), vagy digitális kompakt fényképezőgép, kivéve a digitális hátfallal rendelkező középformátumú fényképezőgépeket.

4 JPEG formátum: A Joint Photographic Experts Group által meghatározott ISO/IEC 10918, ITU-T T.81, ITU-T T.83, ITU-T T.84, ITU-T T.86 szerinti digitális állomány, .jpg kiterjesztéssel.

5 Mobiltelefon, táblagép és más eszköz: Minden olyan, elsődlegesen telefonhívásra és/vagy internet böngészésre és/vagy alkalmazások futtatására és/vagy más feladatokra szánt (digitális) képalkotásra is képes eszköz vagy szoftver, mely nem tartozik a "Digitális fényképezőgép" kategóriába.

6 HDR: Szoftveresen létrehozott nagy dinamika tartományú kép, melyet jellemzően több fénykép egyesítésével hoznak létre.

7 Szelektíven szerkesztett: nem a kép egészére, hanem csak egyes részeire vonatkozó változtatás.

8 Pályaművek: A pályázó által feltöltött - esetlegesen címmel ellátott - digitális állomány(ok), és azok a szervezők által esetlegesen készített digitális és nyomtatott és/vagy előhívott változatai.

9 Exif adat: Az Exif olyan információk gyűjtőneve, amit jellemzően a digitális fényképezőgépek használnak és az általuk készített képfájlban tárolnak. Célja a fénykép módosítása nélkül olyan információk elhelyezése a képfájlban digitális formátumban, amik a kép készítésének körülményeit írják le.

10 Szakmai zsűri: a szervezők által kijelölt személy(ek).

11 Munkatársak: Az adott cég/szervezet alkalmazotti- vagy más szerződéses és/vagy alkalmi jogviszony alapján foglalkoztatott személyek.

12 Partnerek: Az adott cég/szervezet által szerződéses jogviszonnyal rendelkező természetes és jogi személyek, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet/társaságok munkatársai.

13 Hozzátartozók: A "2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről" 8:1.§ (1) 1. és 8:1.§ (1) 2. szerint meghatározott hozzátartozó és közeli hozzátartozó.


Jogi háttér:

A pályázó a pályázaton való részvétellel elismeri, hogy a feltöltött fénykép pályázaton történő felhasználásával harmadik fél jogait nem sérti, különös tekintettel fényképfelvételen esetlegesen szereplő személyek személyhez fűződő jogait és a szervezőket mentesíti az ilyen irányú vitás ügyekkel kapcsolatos felelősség alól.
A szervezők kizárnak minden kártérítési, kartalanítási igényt a fotópályázatban való részvétel során, a fotópályázatra használt szoftver, weboldal esetleges rendellenes működésével,hibájával, hiányosságaival kapcsolatban.

A nyertes pályázóknak a nyeremény átvételére csak személyesen, előre egyeztetett időpontban van lehetősége. A nyeremények másra át nem ruházhatók és készpénzre sem válthatók át. Amennyiben a nyertes pályázó 18. életévét nem töltötte be és/vagy cselekvőképességében korlátozott vagy cselekvőképtelen, úgy a nyereménnyel kapcsolatos érdemi ügyintézésre, valamint a nyeremény átvételére csak törvényes képviselőjével együtt jogosult.

A Szervezők kijelentik, hogy a fotópályázat nem tartozik a szerencsejáték szervezéséről szóló 1991. ivi XXXIV. törvény hatálya alá. A jelen pályázati kiírásra a magyar jog az irányadó.

Az esetleges vitás kérdések eldöntésére a Pécsi Bíróság, illetve a Pécsi Törvényszék rendelkezik kizárólagos illetékességgel.

Összehasonlítandó termékek
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz