HD PENTAX-D FA* 50mmF1.4 SDM AW

Nagyteljesítményű, nagy fényerejű, fix gyújtótávolságú Star-szériájú objektív PENTAX K-bajonettű digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez

Az új objektívhez a PENTAX felülvizsgálta a csúcsszínvonalú Star sorozatot érintő házon belüli szabványokat annak érdekében, hogy a különböző képalkotási hibákat maximálisan kompenzálja és a legjobb képminőséget biztosítsa.

A PENTAX úgy tervezte meg az objektíveket, hogy minden kompatibilis fényképezőgépvázzal biztosítsa a legmagasabb képminőséget — még akkor is, ha következő generációs digitális tükörreflexes kamerákra szerelik, amelyek még a jelenlegi modelleknél is jobb képminőséget és nagyobb teljesítményt fognak nyújtani. Az új objektív az új generációs, nagy teljesítményű Star-sorozattól megkövetelt kiváló képalkotási teljesítményt nyújtja, kivételes felbontást biztosítva a kép közepétől a szélekig, még nyitott rekesznél is. A PENTAX eredeti lencsebevonat technológiájának köszönhetően — a legújabb, kivételesen alacsony tükröződésű Aero Bright Coating II bevonatot is beleértve, valamint a kiváló minőségű, becsillanástól és szellemképektől mentes extra éles, kontrasztos fényképeket eredményező HD Coating bevonatot is. A por- és időjárásálló kivitel megbízhatóvá és tartóssá teszi még a rendkívüli kültéri körülmények között történő fotózáshoz is.

Az új HD PENTAX-D FA★50mmF1.4 SDM AW fő tulajdonságai

Új generációs, nagy teljesítményű Star-sorozatú objektív, F1.4 maximális rekesznyílással Ezt az objektívet a nagy teljesítményű Star sorozat új generációs tagjaként fejlesztették ki — úgy alakították ki, hogy rendkívül tiszta, nagy kontrasztú, még a sarkokban is éles képeket biztosítson azáltal, hogy számos képalkotási hibát a minimumra csökkent. A Star-sorozat szabványainak széles körű felülvizsgálatát követően a PENTAX úgy tervezte meg ezt az optikát, hogy nagymértékben javítsa a felbontóképességet; előre tekintetbe véve a fejlett, következő generációs kameravázak használatát is. Kivételesen jó képminőséget biztosít még tág rekesznél is, a gyönyörű bokeh hatás mellett; valamint a közeli fókusztartományok esetén is kiemelkedő képalkotás jellemzi. Az új generációs Star-sorozatú objektívek első modelljeként, ez a nagyfényerejű alapobjektív rendkívül nagy, F1.4-es maximális rekesznyílással rendelkezik, amely számos különböző fotótéma esetén jól alkalmazható, beleértve a portré fotózást a háttér látványos életlenítésével, és a kézből történő fotózást beltéri jeleneteknél.

A legmodernebb optikai technológia — Az objektívet a PENTAX által kifejlesztett Aero Bright Coating II* bevonattal látják el — a nanotechnológiájú lencsebevonat egy szuperalacsony fénytörésű filmbevonatot alkalmaz. Ez a fejlett lencsebevonat és a kiváló minőségű, többrétegű HD Coating bevonat — amely a látható spektrum átlagos tükröződés-csökkentése terén a hagyományos többrétegű bevonatok 50%-os tükröződés-csökkentésénél is jobb eredményt ér el — ez az objektív hatékonyan csökkenti a becsillanásokat és szellemképek megjelenését még rossz fényviszonyok között, például ellenfényben. Három szuper-alacsony diszperziójú üvegelem és egy aszférikus elem optikába építésével hatékonyan kompenzálja a kromatikus aberrációt és a gömbtorzítást, és briliáns, nagy kontrasztú képeket hoz létre még a sarkokban is. Mivel akár egy méteres fókusztávolság esetén is minimálisra csökkenti a torzulást, éles, torzításmentes képeket hoz létre az egész fókusztartományban a minimális fókusztávolságtól a végtelenig.

*A csúcstechnológiát jelentő eredeti PENTAX lencsebevonat technológiát a nanotechnológiából fejlesztették ki. Egy egységes porózus szerkezettel rendelkező szilícium-dioxid réteget alkalmaznak a hagyományos többszörös bevonóréteg felett, hogy széles hullámhossz tartományban csökkentsék a felületi reflexiókat, és éles, kiváló minőségű képeket hozzanak létre.

Por- és időjárásálló konstrukció — Az AW (All Weather) modellként kifejlesztett lencse megbízható, porálló, időjárásálló szerkezet, nyolc speciális tömítéssel, amely megakadályozza a víz és a por behatolását a lencse belsejébe. Ha a PENTAX időjárásálló digitális tükörreflexes fényképezőgépével használják, tartós, megbízható digitális képalkotó rendszert alkot, amely rendkívül nagy igénybevételnek tesz eleget — még esőben vagy ködben is, vagy olyan helyeken, ahol fröccsenő víz vagy vízpermet éri.

Újonnan kifejlesztett gyűrűs SDM — Ez az objektív egy újonnan kifejlesztett gyűrűs SDM (Supersonic Direct-drive motor) autofókusz motorral rendelkezik, amely akár a meglévő optikákban található SDM nyomatékának akár 7,5-szeresét is elérheti. Ennek a hatalmas teljesítménynek köszönhetően az objektív biztosítja a nehéz, több elemű hátsó lencsetagok sima és nagysebességű eltolódását a fókuszálás során.

Egyéb tulajdonságok
・Kilenc lemezből álló, kerek diafragma a természetes, gyönyörű bokeh hatásért az F2.8 blende beállításáig, miközben minimalizálja a pont fényforrások csíkozási hatását
・40 centiméteres minimális fókusztávolság a hatásos a defocus hatású képek rögzítéséhez
・Elektromágneses diafragmavezérlő mechanizmus* a hibátlan, nagy pontosságú expozícióvezérléshez filmfelvétel közben
・SP (Super Protect) bevonattal, hogy az frontlencsét por- és folt mentesen tartsa

* Ez a mechanizmus akkor érhető el, ha a lencse K-1 Mark II, K-1, K-3, K-3, KP, K-70, K-50, K-S2 vagy K-S1 kamerarendszerre van felszerelve.

TOKYO, 2018. 06. 29.

Forrás: a RICOH COMPANY, LTD.
RICOH IMAGING COMPANY, LTD.

Összehasonlítandó termékek
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz