Megérkezett a Canon XF705 videokamera

Canon bejelentette legújabb videó kameráját a Canon XF705-öst.

Új, XF-HEVC-képes Canon XF705 videokamera forradalmasítja a műsorkészítési munkafolyamatokat.

2018. szeptember 12. – A Canon Europe ekkor mutatta be az XF sorozat legújabb videokameráját - az XF705-öt. Az új generációs XF-HEVC formátumot alkalmazó videokamerával SD-kártyára rögzíthetők a 4K UHD 50P formátumú, 4:2:2 arányú, 10 bites, lenyűgöző képminőséget és részletgazdagságot nyújtó felvételek. Az 1.0 típusú CMOS-érzékelő és a DIGIC DV6 képfeldolgozó kombinációjának köszönhetően az XF705 videokameránál nagymértékben javult a hangteljesítmény és az érzékenység, valamint sokkal mozifilmszerűbbé váltak a felvételek. A korszerű 12G-SDI interfészt és az IP-streaminget is magában foglaló, továbbfejlesztett HDR-teljesítményével az XF705 forradalmasítja az UHD HDR gyártási munkafolyamatokat.Különféle fájlformátumok: produktívabb munkafolyamatok.
A Canon a rendkívül hatékony HEVC videótömörítési szabványra támaszkodva és az iparági MXF formátum felhasználásával fejlesztette ki az XF-HEVC fájlformátumot. A HEVC a leggyakrabban használt H.264/AVC formátumnál kétszer hatékonyabb, új kódolási technológiát kínál. Az XF-HEVC használatával egyszerűvé válik a 4K UHD adatok kezelése, így a kiváló minőségű, 4K UHD 50P formátumú, 4:2:2 arányú, 10 bites fájlokat közvetlenül rögzíteni lehet a széles körben elterjedt SD kártyára.

Videó megtekintése a Youtube-on

Az XF705 videokamera a HLG (Hybrid Log Gamma) és a PQ (Perceptual Quantisation) HDR formátumok használatával is képes a HDR fájlok belső tárolására. A kamera kiterjedt HDR segédfunkciókkal is rendelkezik, amelyek támogatják a felhasználót az expozíció szabályozásában. Az XF705 képes egyszerre SDR jelet kibocsátani és HDR-fájlt az SD kártyára rögzíteni, ezzel lehetővé téve az egyidejű HDR/SDR műsorkészítést. A kiváló minőségű, tömörítetlen UHD 50P jelet szimpla SDI kábelen keresztül továbbító, fejlett 12G-SDI interfésszel és a HEVC-formátum alkalmazásával az XF705 hálózaton keresztül képes 4K UHD HDR streamelésére. A műsorok közvetítéséhez és videókészítéshez ideális XF705 minden olyan felhasználó igényeit kielégíti, akik 4K UHD HDR videókat szeretnének egyszerű munkafolyamatok útján rögzíteni.

Magabiztos videókészítés.
A nagyobb, 1.0 típusú CMOS-érzékelővel könnyebb beállítani a fókuszt, hiszen a Canon XF705 egyedülálló Dual Pixel CMOS AF fókuszvezérléssel is rendelkezik, ami pontos és gyors autofókuszálást biztosít az érintéses fókuszállítás, az arcfelismerő autofókusz és a tárgykövetés funkciókkal. A Dual Pixel fókuszvezérlés a pontos manuális fókuszállításhoz grafikus segítséget biztosít.
Az első osztályú optikai rendszerekkel rendelkező XF705 hihetetlen sokoldalúságot és rendkívül egyszerű használatot tesz lehetővé. A 4K L-sorozatú, 25,5 mm látószögű minőségi objektív 15-szörös optikai zoommal rendelkezik és maximális rekesztartománya f/2,8. A hatékony képstabilizálónak köszönhetően minden helyzetben stabil 4K UHD képek készíthetők. Ezt egészíti ki az ütközőkkel felszerelt három független szabályozógyűrű, amelyek biztosítják a videokamera professzionális szintű kézi szabályozását.

XF705 – főbb jellemzők:

  • UHD/50P formátumú, 4:2:2 arányú, 10 bites képfelvétel XF-HEVC fájlformátumban
  • Egyszerűsített HDR munkafolyamatok
  • Fejlett 12G-SDI és IP-streamelés
  • Pontos és megbízható Dual Pixel CMOS AF fókuszvezérlés
  • 15-szörös, nagylátószögű, L-sorozatú objektív

Az új Canon XF705-ös professzionális videókamera már előrendelhető a Webshopunkban ide kattintva!

Összehasonlítandó termékek
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz