Fujifilm GFX 50R váz + GF 63mm f/2.8 R WR objektív

Cikkszám: 328-329017_63

Főbb jellemzők

 • Középformátum
 • Időjárásálló
 • 50,4MP-es felbontás


Videó megtekintése a Youtube-on

Stílus
A korábbi, filmes készülékekhez hasonlóan a FUJIFILM GFX 50R is könnyű és kompakt rendszernek készült, kiemelkedő képminőséggel, legyen szó akár mindennapos fotózásról, akár utcai fényképezésről. Az új modell minden eddiginél többet hoz ki a GFX rendszerből, és még könnyebben elérhetővé teszi a filmes formátumot.

Képkereső stílusa
A képkereső kialakításának köszönhetően mindig a témán tarthatja a szemét. Így jobban felmérheti a téma körüli, az EVF-ben látható jelenet hangulatát.

Porálló, időjárásálló, és -10 °C-ig üzemképes.
A FUJIFILM GFX 50R magnézium-ötvözet burkolata por- és vízálló, és alacsony hőmérsékleten is használható. A nagy méretű képérzékelő ellenére a készülék kompakt, könnyű, és rendkívül tartós. A GFX 50R távolságmérő mindössze 775 g tömege annak ellenére, hogy középformátumú digitális gép, hihetetlenül kompakttá és könnyűvé teszi a készüléket, különösen kompakt objektív használata esetén. A burkolaton belül elhelyezett tömítéseknek köszönhetően a készülék ellenáll a pornak, nedvességnek és hidegnek. Ez kiválóan alkalmassá teszi nehéz terepen és stúdióban való fotózáshoz egyaránt.

Textúrás burkolat és tárcsás beállítások
A kompakt, könnyű GFX készülék kialakításánál a legapróbb részletekre is ügyeltünk, hogy a fejlett funkciók eleganciával párosuljanak. Ilyen tervezési szempontok például az alkotóelemek optimalizált formája, a magnézium-ötvözetből készült burkolat felületi textúrája, és a kényelmes, gumis markolat. A szabályozó tárcsák, beleértve a zársebesség tárcsát is, kiváló minőségű mart alumíniumból készültek. Különös figyelmet fordítottunk a belső felépítésre és a finomabb beállításokra, többek között a gomb kattanásában. Minél többet használja a készüléket, annál kényelmesebbé válik.

Fő jellemzők
A FUJIFILM 50R egy 51,4MP film formátumú CMOS érzékelővel és X-Processor Pro képfeldolgozó egységgel rendelkezik.

FUJIFILM G formátum képérzékelő
A FUJIFILM GFX 50R egy 43,8x32,9 mm CMOS közép formátumú érzékelő: a Fujifilm hosszú és sikeres pályafutásának legújabb eredménye, a legkorszerűbb digitális technológiával és a középformátumú filmes kamerák beható ismeretével. Az 51,4 millió pixeles felbontással és nagy teljesítményű GF objektívekkel az érzékelő kiemelkedő minőségű tónusokat és képélességet biztosít, amely még a reklám, divat- és tájfotósok különleges igényeinek is tökéletesen megfelel.

Optimalizált érzékelő
A fénygyűjtő mikrolencsék és a fénydiódák feldolgozásának optimalizálásával kiváló képélességet és dinamikus tartományt értünk el. A legalacsonyabb, 100-as ISO érzékenység és a 14 állásos dinamikai tartomány, melyet 14 bites RAW adatokkal értünk el, minden körülmények között minőségi nagy felbontású képeket készít, gazdag bőrtónusokkal, és a növényzet részleteinek megörökítésével.

X-Processor Pro
A FUJIFILM GFX 50R X-Processor Pro képfeldolgozó egysége a lehető legtöbbet hozza ki az 51,4 megapixeles érzékelőből. A fejlett feldolgozó algoritmusok felgyorsítják és optimalizálják a készülék teljesítményét számos területen, többek között lélegzetelállítóan élethű színeket biztosítva a Fujifilm egyedi filmszimulációs üzemmódjaival, illetve 8 bites, TIFF formátumú RAW konvertálást, pontos kontraszt AF-et, gyors bekapcsolást és minimális zárkésést tesznek lehetővé.

FUJIFILM G bajonett
A FUJIFILM GFX 50R G bajonettet használ, 65 mm-es átmérővel, 26,7 mm-es hátsó peremtávolsággal, és 16,7 mm-es minimális hátsó fókusztávolsággal. Az egység 12 elektronikus érintkezési pontot használ az adatok küldésére és fogadására, és számos különböző objektívet és tartozékot támogat. A rövid hátsó fókusztávolság, melyet a Fujifilm tükör nélküli rendszere tesz lehetővé, nagyobb szabadságot biztosít az objektívek kialakítása terén, gyorsabb, kompaktabb és nagyobb teljesítményű GF objektívek használatát téve lehetővé, és megakadályozva, hogy a kép szélei homályosak legyenek.

Képformátumok
A FUJIFILM GFX 50R számos formátumot és képminőséget támogat, beleértve két képméretet és három JPEG tömörítési szintet, illetve tömörített /tömörítetlen RAW fájlokat. Ha csak RAW formátumban készít felvételeket, a készülék 12 megapixeles előnézeteket is készít. A beépített RAW konvertálási funkció segítségével feldolgozhatja és 8 bites TIFF fájlként mentheti a képeket.

35 mm-es formátum mód
Középre igazított, kivágott képek készítése 36,0 mm x 24,0 mm (30,5 M) méretben, JPEG és RAW formátumban. A 35 mm-es formátum-adapterek használatakor, könnyebb beállítani a képméretet a 35 mm-es formátumkép körobjektívekhez.

ISO érzékenység
Standard kimenet AUTO1 / AUTO2 / AUTO3 (ISO12800-ig) / ISO100 - 12800 (1/3 lépés)
Kibővített kimenet ISO50 / 25600 / 51200 / 102400 / 102400
A standard ISO érzékenységi tartomány ISO100-12800, azonban ez ISO50, ISO25600, ISO51200 és ISO102400 értékekkel is bővíthető. Minden ISO beállítás támogatja a RAW formátumot is. Az AUTO funkció segítségével beállíthatja a standard ISO-t, az alsó sebességhatárt és a felső ISO-határt, az AUTO 1-3 beállítások konfigurálásával a felvételi körülményeknek megfeleltetve.

Fehéregyensúly
A fehéregyensúly beállítható automatára, előbeállításra, egyénire, vagy színhőmérsékletre. Az RB színkoordináták alapján finomhangolhatja a fehéregyensúlyt. A készülék akár három egyéni fehéregyensúly-beállítást is képes tárolni. Állítsa be a felső ISO határt, és konfigurálja az AUTO 1 - 3 beállításokat a körülményeknek megfelelően.

Filmszimuláció

A Fujifilm 80 éves filmgyártási tapasztalata alapján kifejlesztett filmszimuláció segítségével számos filmtípus sajátos színeit és tónusait visszaadhatja.

 • PROVIA: Standard mód általános használathoz, mely élethűen reprodukálja a valós színeket.
 • Velvia: Nagy telítettségű és valós színek keveréke, amely jobban visszaadja az élénk színeket, így különösen alkalmas tájfotózáshoz.
 • ASTIA: A lágyabb hatás és a telített színek ötvözésével ez a beállítás sugárzó bőrtónusokat és lágy árnyalatokat ad.
 • CLASSIC CHROME: Ez a szimuláció a tompább és visszafogottabb színeket is kiválóan visszaadja, a régi filmek látványvilágát idézve.
 • PRO Neg.Hi: Éles kontrasztot ad a portréknak, még tompa fény mellett is. Ez az opció természetes bőrtónusokat biztosít a 'memóriaszín' technológiának köszönhetően.
 • PRO Neg.Std: Megfelelő fényviszonyok mellett pontos, természetes bőrtónusokat kínál.
 • ACROS: Prémium, monokróm üzemmód, amely finom textúrát, mély fekete árnyalatokat és simább tónusokat kölcsönöz a képnek.
 • MONOKRÓM: Általános monokróm üzemmód, amely az ACROS-hoz hasonlóan három szűrési opciót (sárga, piros és zöld) kínál.
 • SZÉPIA: Meleg tónust ad a képkockáknak a szépia hatás eléréséhez. Retró témáknál nosztalgikus hangulatot kölcsönöz a jelenetnek.

Fejlett képbeállítások:

Szemcse hatás
Ez a beállítás a teljes képkockának szemcsés hatást ad, visszaadva a valódi filmmel készült képek stílusát.

Színes króm hatás
Megerősíti a telített színeket, gazdagabb árnyalatokat kínálva.

Egyéb képminőségi beállítások
A tónusok és színek a filmszimulációkkal együtt finomhangolhatók a kívánt színhatás eléréséhez.

 • Dinamikus tartomány: AUTO·100%·200%·400%
 • Tónuskiemelés: +4--2
 • Árnyéktónus: +4--2
 • Szín: +4--4
 • Élesség: +4--4
 • Zajcsökkentés: +4--4

Zár
A világ első fókuszsík zárja* kifejezetten film formátumú, tükör nélküli gépekhez.
Az új fejlesztésű fókuszsík zár az első, kifejezetten középformátumú gépekhez kifejlesztett zártípus. Ez az alacsony zajszintű, mechanikus zár akár 150 000 fényképes élettartammal rendelkezik**, 1/4000 másodperces zársebességet kínál, és elektronikus első redőnnyel van felszerelve. Három zártípus közül választhat, beleértve egy elektronikus zárat is.

 • Mechanikus zár 4 mp. - 1/4000 mp. (P mód), 60 p. - 1/4000 mp. (Összes mód)
 • Bulb mód (max. 60 perc), IDŐ: 60 p. - 1/4000 mp.
 • Elektromos elülső redőnyzár*** 4 mp. - 1/4000 mp. (P mód), 60 p. - 1/4000 mp. (Összes mód)
 • Bulb mód (max. 60 perc), IDŐ: 60 p. - 1/4000 mp.
 • Elektronikus zár 4 mp. - 1/16000 mp. (P mód), 60 p. - 1/16000 mp. (Összes mód)
 • Bulb mód (max. 60 perc), IDŐ: 60 p. - 1/16000 mp.
 • Mechanikus + elektronikus zár 4 mp. - 1/16000 mp. (P mód), 60 p. - 1/16000 mp. (Összes mód)
 • Bulb mód (max. 60 perc), IDŐ: 60 p. - 1/16000 mp.
 • Elektromos elülső redőnyzár + Elektronikus zár*** 4 mp. - 1/16000 mp. (P mód), 60 p. - 1/16000 mp. (Összes mód)
 • Bulb mód (max. 60 perc), IDŐ: 60 p. - 1/16000 mp.
 • Szinkronizált zársebesség vakuzáshoz 1/125 mp. vagy lassabb

Fókuszálás
Egy pontos fókusz és fókuszterület
A TTL kontraszt AF egy pontos, zónás és széles/követési módokat kínál. Az egy pontos módban a gép akár 425 fókuszpontot és hat különböző fókuszterület-méretet biztosít. A lehető legpontosabb fókuszáláshoz válassza ki a legkisebb méretet.

Hat AF mód

 • AF-S + Egy pont Felvételkészítés az alanyokról specifikus autófókuszponttal
 • AF-S + Zóna A nagy AF területen (3x3, 5x5, 7x7) keresztülhaladó tárgyakról készült felvételekhez
 • AF-S : Széles Automatikus felvételkészítés a képkereten keresztülfutó alanyról
 • AF-C + Egy pont Folyamatos pont-fókuszáláshoz
 • AF-C + Zóna Az alany nyomon követése egy kiválasztott területen
 • AF-C + Követés A képkereten keresztülhaladó alany folyamatos követéséhez

Fókuszkar
A fókuszkar segítségével a fókuszterület nyolc irányban mozgatható (fel/le, oldalra, és átlósan) az egyszerű keretezés és pontos fókuszálás érdekében.

Arc / szemfelismerő AF
A fényképezőgép automatikusan érzékeli az arcot vagy szemeket, és ennek megfelelően fókuszál. A kezelő beállíthatja, hogy a fényképezőgép a jobb vagy bal szemre fókuszáljon.

Mélységélesség skála
A képernyő távolságjelzője segítségével ellenőrizheti a mélységélességet. Válasszon a pixel alapú és filmformátum alapú beállítások közül.

Fókuszrásegítés funkció
A fókuszsegítő funkció kézi fókuszálás üzemmódban használható. A képernyő élő nézete a pontosabb fókuszálás érdekében kinagyítható.

Az expozíció mód beállítása a tárcsákkal és gyűrűkkel
A zársebességet szabályozó tárcsa és a rekeszállító gyűrű segítségével négy különböző expozíciós mód közül választhat: Ezek a zárszerkezet prioritás AE (A), zársebesség prioritás AE (S), program AE (P) és kézi. Mivel a fő expozíciós beállításokat a tárcsák szabályozzák, a fényképezőgép bekapcsolása nélkül is átállíthatja ezeket. A parancs pozíció (C/T) segítségével a parancs tárcsát is használhatja.

Négy mérési mód
A FUJIFILM GFX 50R négy mérési módszert kínál: több pontos, átlagolt, és középre súlyozott. Az egy pontos mérésnél a fókuszálási és mérési területek összekapcsolhatók.

 • Több pontos A teljes képkocka elemzése alapján számítja ki az expozíciót
 • Egy pontos A képkocka egy kb. 2%-át kitevő területet olvas le.
 • Átlagolt A teljes képkocka átlag fényereje alapján állítja be az expozíciót
 • Középre súlyozott A képkocka közepén végzi el a mérést

Sorozatfelvétel-készítés
Sorozatfelvétel készítése kb. 3,0 képkocka/másodperc sebességgel
Sorozatfelvétel módban a FUJIFILM GFX 50R akár 3,0 képkocka/másodperces sebességgel képes JPEG képeket, 8 képkocka/másodperces sebességgel RAW, 13 képkocka/másodperces sebességgel pedig tömörített RAW képeket készíteni.

Fényképezés vakuval
A vaku maximális szinkronizálási sebessége 1/125 mp. Az opcionális EF-X500 vagy egyéb kompatibilis, FP módot támogató vaku használata esetén a vaku akár 1/4000 mp. szinkronizálási sebességet biztosít. (a mechanikus zár lehető legmagasabb zársebessége). A fényképezőgép ezen felül számos vakubeállítást támogat, beleértve a több vakus megvilágítást is.

 • Kompatibilis vaku Fujifilm EF széria (kivéve EF-X8)
 • Szinkronizáló terminál Igen Szinkronizált zársebesség vakuzáshoz (1/125 mp. vagy lassabb
 • SZINK. MÓD 1. REDŐNY / 2. REDŐNY / AUTO FP (HSS)
 • VAKU MÓD TTL (VAKU AUTO / STANDARD / LASSÚ SZINK.) / KÉZI / KI

Egyéni gombok és menük
A FUJIFILM GFX 50R személyre szabható Fn gombokkal rendelkezik. A Short Cut Q (gyors) menü elemeihez is különböző beállítások rendelhetők. A gyakran használt beállítások elmenthetők a My Menu menüben, az egyéni regisztráció funkcióval pedig elmentheti és átnevezheti a filmszimulációs és képminőségi beállításokat.

Gyorsmenü
A Gyorsmenü gomb segítségével gyorsan válthat a különböző üzemmódok, például a sorozatfelvételek és videó között.

Kettős kártyaolvasó
Mindkét kártyaolvasó támogatja a nagy sebességű UHS-II kártyákat. Ezek beállíthatók a fájlok formátum szerinti tárolására, pl. JPEG, RAW vagy film.

Parancs pozíció (C/T)
Állítsa a rekeszállító gyűrűt "C", a zársebesség szabályozó tárcsát pedig "T" állásba, hogy az első és hátsó parancs tárcsák segítségével módosíthassa a beállításokat.

Expozíció kompenzáció
Az expozíció kompenzáció tárcsa segítéségével ±5 állásos expozíciós kompenzáció állítható be az 1/3 lépéses üzemmódban.

Nagy felbontású, erős nagyítású elektronikus képkereső
A FUJIFILM GFX 50R egy 3,69M képpontos, 100% lefedettséget biztosítő EVF egységgel rendelkezik. A különleges kialakítású objektíveknek köszönhetően rendkívül nagy felbontású élő nézetet, és -4m-1és+2m-1 közötti dioptria-tartományt kínál.

LCD kijelző
A hátsó 2,36M képpontos LCD kijelző 3,2 hüvelykes és 100% lefedettséget biztosít. Az intelligens érintőképernyő könnyen kezelhető, és a magas- vagy alacsony szögű fotózás megkönnyítése érdekében két irányban dönthető.

Intelligens érintőképernyő
Az érintőképernyő segítségével egyszerűen kijelölheti az AF területet, és felnagyíthatja az élő képet.

 • Fényképezési mód / Lejátszás mód Pöccintés (fel, le, jobbra és balra)
 • Négy pöccintési funkció (csak felvételi módban)
 • Dupla koppintás
 • Nagyított élő nézet / Lejátszás zoom
 • Koppintás, lenyomás, elhúzás
 • AF terület kiválasztása, érintéses AF / Másik terület megjelenítése lejátszás zoom közben
 • Csippentés befelé/kifelé
 • Lejátszási nagyítás és kicsinyítés (csak lejátszási módban)
 • Elhúzás
 • Következő kép megnyitása (csak lejátszási módban)
 • Egyéb funkciók Q menü kiválasztása, Karakter bevitele

A fényképezőgép hat sorozatfelvétel-típust kínál több képkockás fényképezéshez a kioldó gomb egy megnyomásával. Ez a funkció JPEG és RAW formátumú képek készítéséhez is használható.

 • AE sorozatok (2/3/5/7/9 képkocka) ±1/3EV - ±3EV, 1/3EV lépés
 • Filmszimuláció sorozat A 3 filmszimuláció típus bármelyike választható
 • Dinamikai tartomány sorozat 100% · 200% · 400%
 • ISO érzékenység sorozat ±1/3EV / ±2/3EV / ±1EV
 • Fehéregyensúly sorozat ±1 / ±2 / ±3
 • Fókusz sorozatok Intervallum, felvételek száma, 10 lépés

Full HD videó
A FUJIFILM GFX 50R a Full HD videófelvételeket (1920x1080, 29,97p / 25p / 24p / 23,98p, 36Mbps) és HD videófelvételt (1280x720, 29,97p / 25p / 24p / 23,98p, 18Mbps) is támogatja. Filmszimulációs funkciók, például ACROS ultra magas minőségű monokróm és KLASSZIKUS KRÓM módok a dokumentumfilmszerű hatásért.

Vezeték nélküli csatlakoztathatóság
Telepítse az ingyenes FUJIFILM Camera Remote alkalmazást okostelefonjára vagy táblagépére a helyszíni adatkereséséhez, a fényképezőgép távirányításához, és a fényképek átmásolásához vagy megtekintéséhez, jelszó nélkül. Ez a funkció állványos tájképfotózásakor is hasznos lehet.

3D elektronikus szintezés
Az elektronikus szintező funkció egy 3D rendszert használ, amely különösen hasznos épületek vagy tájak fotózásakor, ahol fontos a vízszintes és függőleges vonalak pontossága.

RGB hisztogram
A FUJIIFILM GFX 50R négy különböző hisztogrammal rendelkezik: RGB és fényerő, melyek kiemelési figyelmeztetéssel vagy anélkül is használhatók.

Időeltolásos fényképezés

 • Szakaszos felvétel 1 mp. - 24 óra
 • Képkockák száma 1 - 999 + ∞
 • Zár késleltetés 0 p. - 24 óra

Használjon különleges fényképezési stílusokat, többek között rögzített pontos, időzített és önkioldós felvételeket, szabályozható időzítéssel, képkockaszámmal, és zárkésleltetéssel. Az időzítő 1 másodperc és 24 óra között állítható, 1 és korlátlan számú képkocka között.

Többszörös expozíció
A FUJIFILM GFX 50R képes kombinálni két képkockát, mellyel számos kreatív jelenet hozható létre. Az első felvétel megjelenik az LCD kijelzőn, így könnyebben elkészítheti a második felvételt.

Önkioldó
Az önkioldó funkció 2 vagy 10 másodpercre állítható be. Ez a funkció különösen akkor hasznos, ha csökkenteni szeretné a kép remegését, például hosszabb expozíciós idők esetén.

Akkumulátor élettartam
Ezzel a funkcióval ellenőrizheti az akkumulátor korát. Az akkumulátor korát egy 0 (új) és 4 (régi) közötti szám fejezi ki.

Készenléti felvétel mód
Készenléti módban az energiatakarékosság érdekében minden kijelző kikapcsol, ha semmit nem csinál a fényképezőgéppel. Állítsa be a várakozási időt a készenléti mód bekapcsolásáig: 5 perc, 2 perc, 1 perc, 30 másodperc, vagy 15 másodperc.

Hangjegyzet funkció
Rögzítsen egy legfeljebb 30 másodperces hangfelvételt, amelyben leírja a felvételt. Így akkor is nyomon követheti a felvételek adatait, ha nem tud írásos jegyzeteket készíteni.

EXIF szerzői jogi adatok
Az érintőképernyő segítségével beállíthatja, hogy a gép automatikusan hozzáadja a szerzőt és a szerzői jog jelzést a fájl EXIF adataihoz.

Az érzékelő tisztítása
A FUJIFILM GFX 50R piezoelektromos elemei ultrahangos érzékelőtisztítást tesznek lehetővé. Az érzékelő tisztításának gyakoriságát igény szerint beállíthatja: azonnal, a fényképezőgép bekapcsolásakor, illetve kikapcsolásakor.

Általános
Gyártó
Gyári adatlap
Kijelző
Elforgatható kijelző
Nincs
Egyéb
Expozíció kompenzáció
Nincs
HDMI kimenet
Nincs
USB 3.0
Nincs
USB C
Nincs
Bluetooth
Nincs
NFC
Nincs
GPS
Nincs
WiFi
Wi-Fi
Nincs
Memóriakártya
Összehasonlítandó termékek
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Adatvédelmi központ

Funkció és teljesítmény sütik

A Funkcionális cookie-k lehetővé teszi a honlapunknak a már megadott részletek elmentérését és ezen adatok alapján tökéletesített és személyre szabottabb funkciókat kínáljunk. Ezen cookie-k csak anonimizált információkat gyűjtenek és tárolnak, tehát ne tudják követni az Ön egyéb honlapokon való mozgását. A teljesítmény cookie-k arról gyűjtenek adatokat, hogy hogyan használják a honlapunkat. Ezeket arra használjuk, hogy jobban megértsük miként használják a honlapunkat, hogy annak tartalmát és funkcióit javítsuk. Kérjük vegye figyelembe, hogy a funkcionális és teljesítmény cookie-k kikapcsolása korlátozhatja a honlapunk bizonyos funkcióinak működését. A honlapunkon a következő Funkció és Teljesítmény sütik használjuk:

TawkConnectionTime, Tawk_*, TawkCookie, __tawkuuid, _ceg.u, _ceg.s, _utmb, _utmc, _utmv, _utmz, f5avrbbbbbbbbbbbbbbbb, _cfduid, acceptCookie
TawkConnectionTime, Tawk_*, TawkCookie, __tawkuuid
_ceg.u, _ceg.s
_utmb, _utmc, _utmv, _utmz

Feltétlenül szükséges sütik

Feltétlenül szükséges sütik olyan funkciókat biztosítanak, amelyek nélkül a honlapunk nem használhatók rendeltetés szerűen. Ezen cookie-kat kizárólag mi használjuk, ezért ezek az első fél cookie-jai. A feltétlenül szükséges cookie-k használatához az Ön hozzájárulására nincsen szükség. Ezért a feltétlenül szükséges cookiekat nem lehet be és kikapcsolni. A honlapunkon a következő Feltétlenül szükséges sütiket használjuk:

resolution, fotoplussession, language, gdpr_privacy_bar, gdpr_allowed_cookies, gdpr_consent_types

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon ún. sütiket (cookie-kat) használunk, amelyeknek célja, hogy anonimizált formában látogatottsági információkat gyűjtsön, valamint elképzelhető, hogy bizonyos szolgáltatások nélkülük nem lennének elérhetőek. Egyes cookie-k amelyet használunk harmadik személyek számára gyűjtenek adatokat, amelyeket arra használnak, hogy olyan reklámokat jelenítsünk meg mi és harmadik személyek, amelyek relevánsak Önnek. A sütikről, valamint ezek engedélyezéséről és tiltásáról az Cookie / Süti Tájékoztatóban talál részletes tájékoztatást, vagy a sütiket Ön is bármikor beállíthatja.