Sony Alpha 1, full-frame cserélhető objektíves kamera (Sony A1, Alpha1, α1, ILCE1)

Cikkszám: 480-ILCE1B.CEC

Főbb jellemzők

  • 30 fps állókép rögzítés
  • 50.1-megapixel
  • Valósidejű autófókusz
  • 8K videó
  • 4K120p videó


Videó megtekintése a Youtube-on

Sony Alpha 1, full-frame cserélhető objektíves kamera (Sony A1, Alpha1, α1), 30 fps állókép rögzítés, 50.1 Megapixel, valós idejű autófókusz, 8K videó, 4k120p videó

Az egyedülálló α1
A Sony áthágja a hagyományos képalkotási eszközök határait a minden eddiginél kiválóbb felbontást és sebességet, továbbá intuitív működést kínáló innovatív technológiával. Az α1 a képalkotási teljesítmény új dimenzióját és hatékony munkafolyamatot kínál, kreatív szabadságot biztosítva a felhasználónak.
Az α küldetése olyan eszközt adni az alkotóknak, amellyel megvalósíthatják álmaikat. Az α1 mindennek az eddigi legnagyobb teljesítményt kínáló megvalósulása.

50 megapixel, 30 képkocka/mp
A legújabb Sony technológia minden eddiginél gyorsabb sebességet és nagyobb felbontást kínál az új kreatív lehetőségek és munkafolyamatok támogatására.
Az α1 a nagy felbontás és a lélegzetelállító sebesség kiváló ötvözetét kínálja. A villámgyors 50,1 megapixeles érzékelő 30 képkocka/mp sebességű sorozatfelvételt is lehetővé tesz
AF/AE-követéssel, elektronikus zárral. Ideális például sportokhoz, ahol a kritikus történés egy pillanat alatt véget ér.

Elsötétedésmentes a zavartalan megtekintéshez
A téma zavartalan, elsötétedésmentes megtekintése lehetőséget ad az azonnali és zökkenőmentes reakciókra. Az EVF 240 képkocka/mp sebessége csökkenti a késedelmet a sorozatfelvételeknél.
(A) Elsötétedésmentes fényképezés (B) Fényképezés elsötétedéssel

Csendes, vibrációmentes zár
A csendes elektronikus zár kiváló lehetőséget kínál például a sportfotózásra, ahol nem tolerálható a képzaj. A vibrációmentes működés hozzájárul a kiváló képminőséghez.

Torzításmentes zár
Az érzékelő adatkiolvasása minimálisra csökkenti a fotók torzítását az elektronikus zár használatakor.
A BIONZ XRTM motor és a nagy puffer 1,5-ször kisebb a torzítást kínál, mint az α9 II.

Villódzásmentes elektronikus és mechanikus zárak
Szintén világelső megoldás! Villódzásmentes elektronikus és mechanikus zárak. Villódzásmentes lesz a felvételkészítés fluoreszkáló/mesterséges megvilágításnál, az elektronikus zár összes előnyével.

Full Frame, rétegelt 50,1 MP Exmor RS™ CMOS-érzékelő, memóriával
A hátsó megvilágítású 50,1 megapixeles Full Frame képérzékelő rétegelt szerkezete hozzájárul a nagy felbontáshoz és sebességhez. A különálló pixel- és áramkör-rétegek, valamint a fejlett A/D konverzió gyorsabb feldolgozást tesz lehetővé.

Új szerkezet és BIONZ XR képfeldolgozó processzor
Az új BIONZ XR motor fejlett architektúrája 8-szor nagyobb feldolgozási teljesítmény biztosít. Kiváló képminőséget és jobb kamerainterfész-választ eredményez.

A vaku szinkronizálása az elektronikus zárral
Az α kameráknál elsőként van lehetőség az elektronikus zár és a vaku szinkronizálására
a rétegelt CMOS-érzékelő nagy adatolvasási sebességének köszönhetően. Az elektronikus zár összes előnye rendelkezésre áll a vakuval készített felvételeknél.

Kettős zár a vaku szinkronizálásához akár 1/400 mp-el.
A világon egyedülálló kettős meghajtású zárrendszer lehetővé teszi a vaku szinkronizálását akár 1/400 mp-el, megkönnyítve a dinamikus akció rögzítését, és ezzel új távlatokat nyitva a kreativitás kibontakoztatásához.

Lélegzetelállító felbontás és képminőség
Az új 50,1 megapixeles Exmor RS CMOS érzékelő nagy felbontást és érzékenységet kínál alacsony zajjal, és akár 15 lépéses dinamikatartománnyal. Az új képfeldolgozó processzor az előző modellekhez képest még jobb színhelyességet kínál.

Széles ISO100~32000 érzékenységi tartomány
Az érzékelő nagy pixelszáma ellenére az érzékeny, hátsó megvilágítású struktúra résmentes, chipre szerelt objektívvel és AR-bevonatú érzékelőüveggel szabványos ISO100~32000, illetve ISO50~102400 értékre bővíthető tartományt tesz lehetővé.

Pixel Shift Multi Shooting
A precíz, beépített képstabilizálással készült akár 16 képből számítógéppel kombinálva akár 199 millió pixeles fotók is létrehozhatók a kivételes felbontás, szín és hangulat megteremtéséhez.

Kreatív megjelenés a különféle kifejezésmódokhoz
A Kreatív megjelenés funkció 10 előzetes beállítást kínál, amelyeket változtatás nélkül vagy szerkesztve használva létrehozhatók különféle „kinézetek”, melyekkel az alkotók finomhangolhatják az állóképek vagy videók hangulatát a kamerán.

Beépített 5 tengelyes optikai képstabilizálás, 5,5-lépéses előnnyel
A precíziós stabilizáló egység, a giroszkópos érzékelők és a legújabb képstabilizálási algoritmusok 5,5-lépéses zársebesség-előnyt biztosítanak, maximalizálva a nagy felbontású képek minőségét.

Valós idejű Eye AF madarakhoz
A magas szintű témafelismerő technológia segítségével a Sony Valós idejű Eye AF funkciója képes követni a madár szemét és fókuszban tartani, akkor is, ha a madár felröppen vagy változik a keretezés. Ez az innovatív funkció megoldást kínál a madárfotózás számos kihívására.Javított valós idejű Eye AF állatokhoz. Az elsődlegesen macskákhoz és kutyákhoz tervezett funkció fejlett témafelismerő technológiát alkalmaz az állatok szemének megbízható követéséhez és fókuszban tartásához. Még akkor is működik, ha az állat fejjel lefelé van.

Valós idejű Eye AF funkció
Az α1 modellben rejlő, legfejlettebb MI-technológiát és a legújabb Fast Hybrid AF algoritmusokat ötvöző Valós idejű Eye AF kb. 30%-kal pontosabban követi és tartja fókuszban az emberi szemet, mint az α9 II.

Valós idejű követés
Válassz ki egy témát, nyomd le félig a zárat, és a kamera automatikusan elvégzi a követést és a fókuszban tartást. Kapcsold be az Arc-/Szemprioritás AF-nél funkciót az emberek, állatok vagy madarak szemének MI-alapú követéséhez.

Széles látószögű, gyors, precíz AF-es követés
Az α1 fókuszsíkfázis-érzékeléses AF funkciója érzékeny, gyors és precíz. Az 50,1 megapixeles érzékelő és a BIONZ XR motor 759 kiválasztható fázisérzékelési pontot kínál, lefedve a kép kb. 92%-át.

Új generációs 8K 30p felvétel
Az α1 új képérzékelője és BIONZ XR motorja 8K 30p videofelvételt tesz lehetővé, lenyűgözően valósághű minőségben. A 4K-nál négyszer nagyobb felbontás Valós idejű követés és Valós idejű Eye AF funkcióval. A 8K felvétel a rugalmas 4K szerkesztéshez is ideális.

4K-film kiemelt, 120 kép/mp képkockasebességgel
Az α1 támogatja a nagy, akár 120 kép/mp képkockasebességgel történő belső 4K-filmfelvételt a zökkenőmentes lassított lejátszáshoz, akár 5-szörös lassításnál is. A 10 bites 4:2:2-es színtömörítés használható a Long-GOP vagy az Intra (All-I) tömörítéssel a kiváló képminőséghez, az új képérzékelő és a BIONZ XR motor pedig minimálisra csökkenti a torzítást.

Képponteldobás nélküli 4K; 5,8K-s túlmintavételezés
Super 35 módban a QFHD 4K-hoz szükséges adatmennyiség kb. 2,3-szorosa rögzül képponteldobás nélküli, Full Frame adatolvasással a gyönyörűen részletgazdag képekért.

10 bites 4:2:2-es színtömörítés
10 bites mélység, 4:2:2-es színtömörítés, kiváló hatékonyságú MPEG-H HEVC/H.265 kodek, képen belüli kódolás és egyéb funkciók támogatják a rugalmas szerkesztést és a különféle végformátumokat.

Valós idejű Eye AF és követés a videókhoz
A BIONZ XR motor jelentősen fejlettebb észlelést kínál, pontosan követve az emberi szemeket a különféle szögben tartott fejeknél. A 8K és 4K 120p felvételhez is rendelkezésre áll.

S-Log a profi kamerákkal való kompatibilitáshoz
S-Log2 és S-Log3 is elérhető. Az S-Log3 kiegyenlített, 10 bites gradációt és 15+ lépéses dinamikatartományt kínál. S-Gamut, S-Gamut3 és S-Gamut3. A Cine színtartományok támogatottak. 10 bites 4:2:2

HLG (Hybrid Log-Gamma)
A magas dinamikatartományú HLG-videók támogatják a széles tartományú BT.2020 színteret, és lejátszhatók HDR (HLG) kompatibilis tévén. 10 bites HLG-felvételek finom gradációval és részletekkel. Igény szerint rendkívül rugalmasan finomhangolható képek (fényelés szükséges). Azonnal kiváló minőségű kép (nem szükséges fényelés)

16 bites RAW-kimenet
Az α1 lehetővé teszi a 16 bites RAW-kimenetet egy külső felvevőre HDMI-n keresztül a még nagyobb utómunkálati rugalmassághoz. A HDMI-n keresztüli RAW-kimenet elérhető, miközben 4K rögzítés történik a belső adathordozóra.

Digitális audiointerfész a kiváló hangzáshoz
A digitális audiointerfész kiváló hangminőséget biztosít a multifunkciós aljzattal csatlakozó, kompatibilis audioeszközökkel. Kiváló digitális hang közvetlenül a kamerán.

Hőelvezető struktúra a hosszabb felvételekhez
Az új fejlesztésű hőelvezető struktúra megakadályozza a túlhevülést a folyamatos rögzítés során, anélkül, hogy megnövekedne a váz mérete. Folyamatos 8K/30p vagy 4K/60p videofelvétel akár 30 percen keresztül.

Moziszerű S-Cinetone színek
Az α1 ugyanazt az S-Cinetone színmátrixot kínálja, amely a gyönyörű színekért és bőrtónusokért felelős a VENICE, FX6 és egyéb Cinema Line kameráknál. Az S-Cinetone természetes középtónusokat biztosít, amelyek elengedhetetlenek az egészséges bőrszín visszaadásához, a finom színárnyalatok és a mesés kiemelések pedig a még kifejezőbb mélység iránti igényt hivatottak kielégíteni.

Aktív mód” képstabilizálás
A videofelvételhez kínált új Aktív mód kiemelten hatékonnyá teszi az 5 tengelyes optikai képstabilizálást a kézből történő felvételkészítéshez. A BIONZ XR motor valós idejű feldolgozási képességét kihasználva optimális kompenzációt alkalmaz az összes formátumban, beleértve a 4K-t. Mindez az α System kompakt méretének és hordozhatóságának megtartásával valósul meg.

Kiváló teljesítményű elektronikus képkereső
Az α1 modell 9,44 millió képpontos (kb.) OLED-képkeresője jelenleg a legnagyobb felbontást kínálja az iparágban. 0,90-szeres nagyítás és 41°-os látószög a tiszta, széles nézethez, és frissített struktúra a 25 mm-es betekintési ponthoz. Szintén világelső a 240 képkocka/mp-es frissítési arány UXGA látószöggel a gyors akciók tiszta képéhez.

Pásztázó felvételek elektronikus zárral
Az elektronikus zár alacsony zársebesség melletti használata csökkentheti a kijelző válaszidejét, nehezítve a gyorsan mozgó témák követését. Az [Alacsony képk. seb. korlát] BE kapcsolásával javul a kijelző válaszideje, és elérhető a pásztázás.

Sima váltás a Full Frame és az APS-C között
Az M és S méretű képek azonos pixelszámmal és AF-területtel rendelkeznek a Full Frame és az APS-C módban, így simán válthat a Full Frame [M:21MP] és az APS-C [M:21MP] között ugyanazon jelenet rögzítése közben.

Külön beállítások az álló- és mozgóképekhez
Mostantól a beállítások egy alcsoportja módosul a kiválasztott mód fényében. Ez ideális megoldás, ha eltérő blendét, zársebességet és egyéb beállításokat szeretnénk használni az álló- és mozgóképekhez.

Új menüstruktúra
A profi fotósok és videósok által igényelt további funkció: átdolgozott menüstruktúra a könnyebb navigációhoz és érintéses menükezelés az intuitívabb vezérléshez.

Testreszabható funkciók
164 funkció társítható 17 egyedi funkciógombhoz, valamint az első és a hátsó tárcsához. Egymástól független funkciókat lehet beállítani, állóképekhez, videókhoz és lejátszáshoz.

Érintéses menüvezérlés
Érintéses fő- és funkciómenük, a kijelző bal oldalán lévő menülapfülek, és a jobb oldalon elhelyezett kapcsolódó paramétercsoportok és paraméterek gondoskodnak a könnyű navigálásról és a követés vezérléséről.

Rendkívül megbízható mechanikus zár
Minimálisra csökken a zár rezgése, ugyanakkor elérhető a sorozatfelvétel akár 10 képkocka/mp sebességgel. A fejlett motorral, fékkel és csillapítókkal felszerelt új záregység több, mint 500 000 ciklust bír.

Két CFexpress Type A-kompatibilis adathordozó-hely
Két adattároló-aljzat támogatja az UHS-I és UHS-II SDXC/SDHC kártyákat, valamint az új CFexpress Type A-kártyákat a nagyobb teljes kapacitáshoz és a gyorsabb olvasási/írási sebességhez.

Z sorozatú akkumulátor a még hosszabb felvételhez
Egy töltettel akár 530 állókép készíthető. Az alkatrészek és az áramkörök kialakítása szintén segíti az optimális energiafelhasználást. Növelhető a kapacitás két Z sorozatú akkumulátorral a VG-C4EM markolatban.

Még jobb por- és nedvességálló kialakítás
A váz összes illesztékénél és az akkumulátor fedelénél is biztosított a tömítés. Az adathordozó-nyílások csúsztatható dupla fedéllel és zárral rendelkeznek, védve a kamerát a nedvességtől. Az objektívet lezáró gomb és a tartó kipárnázása is segít.

Tartós magnéziumötvözetből készült ház
A könnyű, nagy merevségű magnéziumötvözet javítja a felső, az elülső és a hátsó fedelek, valamint a belső váz tartósságát. Az objektív rögzítéséhez használatos 6 csavar további erőt és masszivitást biztosít.

Iparágelső beépített Wi-Fi funkció, 2x2 MIMO-val
A beépített vezeték nélküli LAN lehetővé teszi a kommunikációt a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es sáv között, az utóbbin 2x2 MIMO-támogatással (IEEE 802.11a/b/g/n/ac). Kettős antenna biztosítja a megbízható kommunikációt.

SuperSpeed USB 10 Gb/s (USB 3.2) Type-C® csatoló
Az USB Type-C® csatlakozó támogatja a gyors USB 3.2 SuperSpeed USB 10 Gb/s sebességű adatátvitelt, és elérhetővé teszi a gyors PC távoli (összekötött) adatátvitelt a nagyobb fájlok zökkenőmentes kezeléséhez.

1000BASE-T Ethernet a gyors kommunikációért
A vezetékes 1000BASE-T csatlakozáshoz szükséges beépített csatlakozó gyors és stabil adatátvitelt tesz lehetővé gigabites sebességgel. Az FTPS támogatott, így lehetséges az SSL vagy a TLS titkosítás a nagyobb fokú biztonsághoz.

Sokoldalú FTP-kapcsolódás
Az állóképek és videók FTP-s feltöltése, valamint a kamera távoli vezérlése vezeték nélküli LAN, gyors vezetékes LAN, illetve USB-vel összekötött okostelefon segítségével történhet. Megadhatók a fájltípusok az átvitelhez.

Állóképek és videók FTP-s átvitele
Az állóképek és videók átvihetők FTP-kiszolgálóra vezeték nélküli LAN, gyors vezetékes LAN, illetve összekötött okostelefon segítségével. A vezeték nélküli adatfolyam kb. 3,5-ször gyorsabb, mint az α9 II esetén.

Sokoldalú távoli (összekötött) felvételi funkciók
Az Imaging Edge asztali „Távoli” alkalmazással lehetőség van PC távoli (összekötött) felvételre vezeték nélküli LAN vagy fizikai USB-csatlakozással. Szintén lehetőség van mobileszközről történő távoli vezérlésre.

Veszteségmentes tömörített RAW
Az α1 hatékony veszteségmentes tömörítést kínál a tömörített és tömörítetlen RAW mellett.

Új „Könnyű” JPEG-méret
Az új „Könnyű” JPEG-mérettel kisebb fájlok jönnek létre, mint a „Szabvány” beállítással, gyorsabb továbbítást lehetővé téve azoknak a hír- és sportfotósoknak, akiknél elsődlegesen fontos a sebesség.

10 bites HEIF a simább gradációhoz
A HEIF-formátum kiegyenlített, 10 bites gradációt kínál az égbolt és a portréalanyok valósághűbb visszaadásához. A fejlett tömörítés csökkenti a fájlméretet a munkafolyamat hatékonyságának növelése érdekében.

Általános
Gyártó
Gyári adatlap
Garancia
3 év
Fényképezőgépek
Típus
Cserélhető objektíves, tükör nélküli (MILC)
Kijelző
LCD átmérője
3 coll
LCD felbontása
1440000 pixel
Elforgatható kijelző
Van
Video
Video
8K
Video felbontása
7680x4320 pixel
Egyéb
Képstabilizátor
Szenzor eltoláson alapuló
Fényképezőgép színe
Fekete
Energiaforrás
Saját Li-ion akkumulátor
Sony akku típusa
NP-FZ100
Memóriakártya-foglalat
CFXpress/SD/SDHC/SDXC
Sorozatfelvétel
30fps
Szenzorméret
Full-Frame
Szenzor típusa
CMOS
ISO érzékenység
100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 12800, 25600, 51200, 102400
Expozíció kompenzáció
Van
HDMI kimenet
Van
USB 3.0
Van
USB C
Van
Bluetooth
Van
NFC
Van
GPS
Nincs
WiFi
Wi-Fi
Van
Memóriakártya
Összehasonlítandó termékek
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Adatvédelmi központ

Funkció és teljesítmény sütik

A Funkcionális cookie-k lehetővé teszi a honlapunknak a már megadott részletek elmentérését és ezen adatok alapján tökéletesített és személyre szabottabb funkciókat kínáljunk. Ezen cookie-k csak anonimizált információkat gyűjtenek és tárolnak, tehát ne tudják követni az Ön egyéb honlapokon való mozgását. A teljesítmény cookie-k arról gyűjtenek adatokat, hogy hogyan használják a honlapunkat. Ezeket arra használjuk, hogy jobban megértsük miként használják a honlapunkat, hogy annak tartalmát és funkcióit javítsuk. Kérjük vegye figyelembe, hogy a funkcionális és teljesítmény cookie-k kikapcsolása korlátozhatja a honlapunk bizonyos funkcióinak működését. A honlapunkon a következő Funkció és Teljesítmény sütik használjuk:

TawkConnectionTime, Tawk_*, TawkCookie, __tawkuuid, _ceg.u, _ceg.s, _utmb, _utmc, _utmv, _utmz, f5avrbbbbbbbbbbbbbbbb, _cfduid, acceptCookie
TawkConnectionTime, Tawk_*, TawkCookie, __tawkuuid
_ceg.u, _ceg.s
_utmb, _utmc, _utmv, _utmz

Feltétlenül szükséges sütik

Feltétlenül szükséges sütik olyan funkciókat biztosítanak, amelyek nélkül a honlapunk nem használhatók rendeltetés szerűen. Ezen cookie-kat kizárólag mi használjuk, ezért ezek az első fél cookie-jai. A feltétlenül szükséges cookie-k használatához az Ön hozzájárulására nincsen szükség. Ezért a feltétlenül szükséges cookiekat nem lehet be és kikapcsolni. A honlapunkon a következő Feltétlenül szükséges sütiket használjuk:

resolution, fotoplussession, language, gdpr_privacy_bar, gdpr_allowed_cookies, gdpr_consent_types

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon ún. sütiket (cookie-kat) használunk, amelyeknek célja, hogy anonimizált formában látogatottsági információkat gyűjtsön, valamint elképzelhető, hogy bizonyos szolgáltatások nélkülük nem lennének elérhetőek. Egyes cookie-k amelyet használunk harmadik személyek számára gyűjtenek adatokat, amelyeket arra használnak, hogy olyan reklámokat jelenítsünk meg mi és harmadik személyek, amelyek relevánsak Önnek. A sütikről, valamint ezek engedélyezéséről és tiltásáról az Cookie / Süti Tájékoztatóban talál részletes tájékoztatást, vagy a sütiket Ön is bármikor beállíthatja.