Sony Alpha 7 IV + Sony FE 28-70mm f/3,5-5,6 OSS objektív KIT, full-frame, tükör nélküli, 33MP, real-time autofókusz, 10fps, 4K60p hibrid fényképezőgép / kamera (ILCE-7M4, A7M4, A7IV)

Cikkszám: 480-ILCE7M4KB.CEC

Főbb jellemzők

 • 33 MP Exmor R CMOS szenzor
 • 5 tengelyes képstabilizálás
 • MI alapú világszínvonalú autófókusz
 • 4K 60 FPS /4:2:2 10 Bit


Videó megtekintése a Youtube-on

Videó megtekintése a Youtube-on

A Sony bemutatja a 33 megapixeles full-frame képszenzorral rendelkező Alpha 7 IV-et kiemelkedő fotós és videós funkciókkal


Az Alpha 7 IV új szintre emeli a full-frame fényképezőgépek Alpha 7 III által meghatározott kiemelkedő képminőségét és teljesítményét. Az új termék a Sony legfejlettebb képalkotó technológiáival rendelkezik, mint például az Alpha 1 modellben bemutatkozó BIONZ XR™ képfeldolgozó processzor legújabb verziója és a fejlett AF (autofókusz) lehetőségek ötvözve a finomhangolt kezelhetőséggel és javított megbízhatósággal, így tökéletes választás a képalkotás szerelmeseinek és a professzionális fotósoknak egyaránt. Az Alpha 7 IV 33 megapixeles felbontással és részletgazdag funkciókkal rendelkezik, melyek kielégítik a távvezérléssel kapcsolatos növekvő igényeket.

Az Alpha 7 III bemutatásával meghatároztuk, mikre képesek a full-frame fényképezőgépek. Ideje újra meghatározni a full-frame készülékek képességeinek határait” ­–mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe digitális képalkotás termékmarketing-igazgatója. “Az Alpha 7 IV ötvözi a Sony legfejlettebb képalkotó technológiát, és kiemelkedő élményt biztosít állóképek és videók rögzítésénél egyaránt, így a felhasználók pontosan azt a tartalmat készíthetik el, amit megálmodtak, legyen szó bármilyen felvételi helyzetről.”

Videó megtekintése a Youtube-on

Alpha 7 IV: végtelen innováció

Az új Alpha 7 IV kiemelkedő állóképrögzítési és videófelvételi funkciókkal rendelkező hibrid fényképezőgép, javított kezelhetőséggel és munkafolyamat-támogatással. A készülék vázát és a csomagolást a környezettudatosság jegyében alakították ki a Sony eredeti újrahasznosított SORPLAS™ műanyagja segítségével, így lényegesen több az újrahasznosítható[i] alkotóelem, és kevesebb a műanyag.

Kiemelkedő képminőség

Az újonnan kialakított 33 megapixeles full-frame hátsó megvilágítású Exmor R™ CMOS képszenzor által kiemelkedő képminőség és széles (50 és 204800 közötti) ISO érzékenység érhető el. A nagy felbontás egyenletes színátmenetet tesz lehetővé zajcsökkentés mellett, megőrizve a részletességet és a textúrákat. A 15 lépcsős dinamikatartomány széleskörű lehetőséget biztosít az önkifejezéshez, a Creative Look funkció pedig hatékony segítség az eredeti kompozíciók megalkotásában, álló- és mozgóképek esetén egyaránt.

Minden korábbinál fejlettebb AF teljesítmény

Az Alpha 1-ben bemutatott BIONZ XR™ képfeldolgozó processzor legújabb verziója a gördülékeny felvételi élmény érdekében kiemelkedően gyors autofókusz lehetőségeket biztosít, akár 10 képkocka/másodperces[ii] folyamatos felvételi sebességet AF/AE követéssel és nagy buffermemóriával. Az Alpha 7 IV a Real-Time-Tracking funkció és a képterület 94%-át lefedő 759 pontos fókusz-sík fázisérzékelő AF-rendszer segítségével követi az alanyokat. Ezen felül az Alpha 7 IV az emberi szemeken felül madarak és állatok szemét is hatékonyan követi. Az Alpha 7 III-hoz képest 30 százalékkal javult az emberi arc és szem érzékelése is.

Fejlett filmfelvételi technológia

Az Alpha 7 IV a professzionális filmforgatásokon használt technológiáit alkalmazza, mint például a Sony Cinema Line kamera-kínálatában bemutatkozó S-Cinetone™, mely részletgazdag filmszerű hatást eredményez. A kiemelkedő filmes minőséget a különböző felvételi módok biztosítják: Super 35 mm módban 4K 60p, 7k oversampling full-frame módban pedig 4K 30p rögzítési lehetőség áll rendelkezésre. Az új fényképezőgép 10-bites 4:2:2 színskálázással is rendelkezik a természetes átmenetekhez, az XAVC S-I™ kereten belüli kódolás a még hatékonyabb szerkesztési munkafolyamatokért, az XAVC HS™ pedig a kettős tömörítés hatékonyságáért felel.

A videófelvételek precíz AF teljesítményére vonatkozó növekvő igények kiszolgálása érdekében az Alpha 7 IV a Sony E-bajonet objektívjeivel párosítva számos egyedi AF lehetőséget biztosít, mint például az AF Assist[iii], amely autofókusz és a mélyélességet megjelenítő Focus Map használata mellett is támogatja a fókuszváltást. Az Alpha-széria története során először az új fényképezőgép ki- és bekapcsolható légzéskompenzációs[iv] funkcióval is rendelkezik, mely csillapítja a légzés okozta kilengéseket és fókuszváltás esetén is folyamatosan biztosítja a megfelelő betekintési szöget.

Videó megtekintése a Youtube-on

A hibrid modellekhez méltó fejlett kezelhetőség

Az Alpha 7 IV kiemelkedő kezelhetősége és megbízhatósága révén igazi hibrid, állóképekhez és filmfelvételekhez egyaránt alkalmas készülék, mellyel a felhasználók könnyedén válthatnak a fotós és videós felvételi módok között. A Sony Alpha-szériájában elsőként elérhető a kétállású üzemmód szabályzó, melynél az alsó tárcsa segítségével a felhasználók a Still/Movie/S&Q beállítások közül választhatnak, a felső tárcsával pedig az Auto/P/A/S/M és az MR (Memory Recall) beállításokat alkalmazhatják. A szabályzó segítségével a felhasználók gyorsan válthatnak a kiválasztott specifikus beállítások között. Az öttengelyes beépített optikai képstabilizátor 5,5 fokozattal[v] nagyobb zársebességet, a javított markolat pedig nagyobb kényelmet biztosít, a CFexpress Type A memóriakártya-foglalat pedig még gyorsabb írást és törlést tesz lehetővé. Ezen felül a 3,68 millió képpontos OLED Quad-VGA képkereső az Alpha 7 III felbontásának 1,6-szorosát képes megjeleníteni, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy élvezhessék a javított élőképes képminőséget, amely minimálisra csökkenti a színeltolódást és növeli a felbontást.

A videós tartalomgyártók a készülék hőelvezető kialakításának köszönhetően akár egy órán keresztül rögzíthetik felvételeiket 4K 60p 10-bites 4:2:2 módban. Az ‘Active Mode’[vi] képstabilizációs beállítása kiemelkedő rögzítési lehetőségeket biztosít. A felvételek készítésében a 3.0-típusú 1.03 millió képpontos, oldalra nyitható, állítható szögű érintőképernyős hátsó LCD monitor, a dedikált REC gomb és a nagykapacitású Z-szériás akkumulátor is hatékony segítség.

Az Alpha 7 IV vázát magnézium-ötvözet borítja, így az erőteljes kialakítás párosul a könnyű súllyal, az újratervezett kialakítás és az objektívrögzítő gomb pedig tovább javítja a por- és nedvességállóságot. [vii]

Fejlett munkafolyamat-funkciók

Az Alpha 7 IV kapcsolódási lehetőségek széles tárházával biztosítja a helyszíni közvetítéseket és a kiemelkedő minőségű tartalmak megosztását a tökéletes kép- és hangminőség megőrzése mellett.

A fényképezőgép és az okostelefonok összekötése Imaging Edge Mobile™[viii] alkalmazással még egyszerűbbé vált a Bluetooth használatával, így akár 5 GHz/2.4 GHz-es adatátviteli sebesség is elérhető.

A fényképezőgép egy új funkcióval is rendelkezik: a „Shot Mark” egyszerű hozzáférést biztosít a videófelvételekben megjelölt jelenetekhez a fényképezőgépen és a Sony Catalyst Browse/Prepare alkalmazásain keresztül[ix].

A fényképezőgép számos új funkcióval rendelkezik az élő közvetítések és a távoli vezérlés támogatása érdekében, külső szoftver használata nélkül is. Az UVC (USB Video Class) és az UAC (USB Audio Class) segítségével az Alpha 7 IV könnyedén átalakítható nagyteljesítményű, élő közvetítésekre alkalmas eszközzé, ha a felhasználók számítógéphez vagy okostelefonhoz csatlakoztatják a készüléket. A kiemelkedő képminőség (4K 15p vagy 1080 FHD 60p) mellett az Alpha 7 IV digitális audio interfészéhez csatlakoztatható mikrofonokkal és kiegészítőkkel biztosítható a kiemelkedő hangminőség.

Környezettudatos kialakítás

A Sony "Road to Zero" elvre épülő környezetvédelmi törekvései meghatározóak voltak az Alpha 7 IV kialakításában, gyártásában és csomagolásában. A fényképezőgép SORPLAS™ újrahasznosított műanyag felhasználásával készült, így nem függ a nem megújuló energiaforrásoktól, a gyártási folyamat során pedig megújuló energiaforrásokat használnak, mint a napenergia. A termék csomagolása szintén újrahasznosítható[x], csökkentett műanyagtartalmú anyagokból készült.


[i] A termék csomagolása kizárólag a megfelelő újrahasznosító programokkal rendelkező közösségekben újrahasznosítható.

[ii] Akár 10 képkocka/másodperc sebesség folyamatos “Hi+” módban, akár 8 képkocka/másodperc sebesség folyamatos “Hi” módban. A folyamatos felvételi sebesség a felvételi körülményektől is függhet. Sony tesztkörnyezet.

[iii] SELP1650, SEL18200LE és A-bajonet objektívek használata esetén a funkció nem érhető el.

[iv] A betekintési szög és a képminőség változhat a funkció bekapcsolása esetén. A légzéskompenzáció nem elérhető a nem támogatott objektívek esetén. 120/100p filmfelvétel, S&Q feltével 120/100p-vel vagy állóképrögzítés esetén. A támogatott objektívek listája ezen a weboldalon érhető el.

[v] CIPA szabvány szerint. Csak rázkódás esetén. Planar T * FE 50mm F1.4 ZA objektív. Hosszú expozíció NR nélkül.

[vi] Kisebb képlevágás Active Mode-ban. Standard beállítás javasolt 200mm-es vagy nagyobb fókusztávolság esetén. Az Aktív Mód nem elérhető 120 (100) vagy nagyobb képkocka/másodperces rögzítés során, beleértve az S&Q módot.

[vii] 100 százalékos por- és nedvességállóság nem garantált.

[viii] 7.6-os (hamarosan elérhető) vagy frissebb verzió

[ix] A Catalyst Browse/Prepare 2020.01-es vagy későbbi verziójával támogatott.

[x] A termék csomagolása kizárólag a megfelelő újrahasznosító programokkal rendelkező közösségekben újrahasznosítható.

A belépőszint soha nem volt még ilyen jó!
Készülj az ihlet érkezésére. Az α7 IV élethű felbontása és figyelemre méltó MI-alapú autofókusza számos világszínvonalú, a képalkotási technológia élvonalába tartozó funkciót egészít ki.

null


Új, 33 megapixeles Full Frame hátsó megvilágítású CMOS-képérzékelő
Az α7 IV új, 33,0 megapixeles Exmor R™ CMOS képérzékelője remek teljesítményt és képminőséget nyújt állóképek és videók esetében is; ezen kívül nagy sebességű kiolvasást, nagy érzékenységet, alacsony zajszintet és precíz színreprodukciót szavatol.

Kiemelkedő képfeldolgozás a BIONZ XR™-rel
Az α7 IV a legújabb képfeldolgozó processzort használja, így jelentősen jobb teljesítményt, képminőséget és színreprodukciót nyújt. A gyors feldolgozási sebesség lehetővé teszi a kényelmes sorozatfelvétel-készítést és az érzékeny működést az adatátvitel során.

Nagyobb felbontás, szebb színreprodukció
Az új 33 MP képérzékelő és képfeldolgozó processzor tökéletesíti a képminőséget
Az α7 IV és nagy teljesítményű Exmor R érzékelője nagyobb képpontszámmal és felbontással rendelkezik, mint az α7 III. A termékek a Sony jelentősen továbbfejlesztett képtechnológiájának eredményei, a fejlesztés pedig túlmutat a puszta számokon. Fedezd fel a színgradáció és a részletesség új szintjét, valamint a lágy, természetes hatású emberi bőrtextúrákat.

Tíz előre beállított kreatív megjelenési mód
A tíz előre beállított kreatív megjelenési móddal és nyolc paraméterrel gyorsan megteremtheted a fotók, videók és élő közvetítések hangulatát. Nincs szükség utólagos szerkesztésre, így a felvételek elkészítése után vízióid azonnal megoszthatod.

null


10 bites HEIF állóképformátum a sima gradációhoz
A hagyományos RAW és JPEG mellett HEIF (High Efficiency Image File) fájlformátumot is választhatsz állóképek rögzítéséhez. A 10 bites színmélység valósághűen adja vissza az égbolt és az arcképek színeit, ahol a finom, természetes színátmenet elengedhetetlen.

5 tengelyű optikai képstabilizálás
Akár 5,5 lépéses zársebesség-kompenzáció a váz stabilizáló egysége által
Az α7 IV nagy precizitású stabilizáló egysége és giroszkópos érzékelői a képstabilizáló algoritmusokkal akár 5,5 lépéses
zársebesség-kompenzációra is képesek, hogy maximalizálják a kamera 33,0 MP-es képérzékelőjének nagy felbontású teljesítményét.

Sony vakuja együttműködik a kamera arcfelismerési rendszerével
Az új Sony vakuk kommunikálnak az α7 IV géppel, kihasználva a pontos arcfelismerést, és korrigálják az expozíciót a természetes bőrtónusokért
. A precíz fehéregyensúly-szinkronizálás és a P-TTL fénymérés a folyamatos sorozatfelvételi sebesség „Hi” szintjéig megbízhatóan, gyors fényváltásokkal exponálja még a gyorsan mozgó témákat is, páratlan megbízhatóságot és kreatív lehetőségeket biztosítva.

A vakuk külső irányítása
A nagyobb kényelem érdekében a felvételkészítés során az α7 IV kamerához csatlakoztatott kompatibilis vaku- és rádiós vezeték nélküli vezérlőegységek mostantól közvetlenül a kamera kezelőfelületéről vezérelhetők.

Továbbfejlesztett Fast Hybrid AF
A fázisérzékeléses és kontrasztérzékeléses AF-et ötvöző Fast Hybrid AF rendszer új fejlesztésekkel bővült a nagyobb sebesség, pontosság és jobb témakövetés érdekében. A Sony 4D FOCUS-szal a széles, sűrű AF-terület állókép és videó esetében is a képterület kb. 94%-át fedi le, 759
fázisérzékeléses AF-ponttal.

10 képkocka/másodperces sorozatfelvétel gyors pufferkioldással
A mechanikus és elektronikus zár lehetővé teszi több mint 800 képkocka
akár 10 képkocka/mp-es rögzítését AF/AE követéssel, az α7 IV nagy puffermemóriája, a gyors BIONZ XR processzor és a javított memóriakártya-írási sebesség révén.

A Sony okos MI-alapú valós idejű követése
A Sony témafelismerő algoritmusa a szín, a minta (fényerősség) és a tématávolság (mélység) adatait használja a térbeli információk gyors, valós idejű feldolgozásához. Az MI-t a téma (ember, állat vagy madár) szemének és arcának nagy pontosságú felismerésére és követésére használják. Válaszd ki a követendő témát, a többit bízd a fényképezőgépre.

Továbbfejlesztett valós idejű Szem AF funkció
A szemre fókuszál, hogy te csak a kép megkomponálására figyelhess
A legújabb képfeldolgozó processzor nagy sebessége nagyban növeli a valós idejű Szem AF funkció teljesítményét, még akkor is, ha az alany fel, le vagy oldalra néz. Érintéskövetés használata is lehetséges, hogy a képernyő megérintésével elindíthasd a képkockán szereplő bármely alany valós idejű követését, ezzel együtt szem észlelésekor a Szem AF funkció aktiválását.

null


Kisállatportrék egyszerűen
Gyors, pontos fókusz a nehezen elkészíthető állatfotókhoz
Ha a kamera témaérzékelőjét az „Állatok” módra állítod, a gép automatikusan érzékeli és követi az állat szemeit, hogy nagyobb sikerrel készíthess természetfotókat, illetve képeket és videókat a házi kedvenceidről. Javítottunk az állatszem-érzékelési funkción, amely már akkor is biztosan követ és fókuszál, ha az állat arca fejjel lefelé van.

Természetes mozgású, 4K 60p felbontású videók
Már lehetséges akár 4K 60p felbontású, teljes képpontkiolvasású, képponteldobás nélküli videókat készíteni az α7 IV vadonatúj, gyorsan mozgó témák egyenletes felvételéhez kifejlesztett képérzékelője és széles dinamikatartománya révén.

7K felbontású túlmintavételezés a kifejező, részletes képekhez
A 4K felbontású videók akár 30p sebességű rögzítésekor lehetséges a Full Frame 7K túlmintavételezés, ami nagy felbontású, részletgazdag 4K -t eredményez. Válaszd a célodnak leginkább megfelelő módot, a többit pedig bízd a kamerára.

Magas képminőség 10 bites 4:2:2-felvétellel
Készíts fényképezőgépen belüli felvételeket a 10 bites mélység és a 4:2:2 színmintavételezés gazdagságával, Long GOP vagy All-Intra tömörítéssel, ami nagyobb rugalmasságot biztosít a fényelés, az utófeldolgozás és a kompozit fotó létrehozása során.

Long GOP és támogatott All-Intra tömörítés
Az All-Intra minden képkockát függetlenül, akár 600 Mb/s
bitsebességgel kódol, így pontosabban rögzíti a komplex mozgást, és hatékonyabb szerkesztési munkafolyamatot tesz lehetővé.

[1] All-Intra (All-I) [2] Long-GOP [3] Képcsoport

Elsőrangú minőség, kisebb fájlméret az XAVC HS révén
Az új XAVC HS
felvételi formátum a HEVC/H.265 tömörítésnek köszönhetően kétszer olyan hatékony, mint az AVC/H.264 tömörítés, ami még jobb képminőséget és kisebb tárhelyet igénylő fájlméretet jelent.

Válaszd ki a neked megfelelő stílust a kifejezőbb videókhoz
Támogatja az S-Cinetone™, Creative Look és S-Log3 funkciókat
Az S-Cinetone színmátrix, amely a VENICE és a többi CineAlta kamera fejlesztése során megalkotott technológián alapul, gyönyörű bőrtónusokat megjelenítő, lenyűgöző képeket hoz létre utómunka nélkül. A Creative Look előre beállított értékeivel egyéb érdekes vizuális hangulatokat képes létrehozni a kamera, de használhatod az S-Log3gammafunkciót is, amellyel kihasználhatod a kamera teljes dinamikatartományát (15+ fokozat), hogy gördülékenyebb legyen az utómunka folyamata.

Új levegővétel-kompenzáció
Az a7 IV-ben megjelennek a párhuzamos lencséket és a kamerát érintő újításaink, innovatív levegővétel-kompenzációt biztosítva a fókuszálás közben, amely funkció kizárólag a Sony E-bajonettes objektívjei esetén érhető el. A videofelvétel készítése közben előforduló látómező-eltolódás minimalizálásával lenyűgöző eredmények érhetők el egyes objektíveknél az átélezés során – a Sony E-bajonettes objektívek széles választékával az új kreatív lehetőségeihez.

Fókusztérkép a mélységélesség megjelenítéséhez
A hivatásos alkotók kérésére válaszul a vadonatúj Fókusztérkép funkcióval felvételkészítés közben is könnyedén megjeleníthetővé tettük a mélységélességet. Használat közben a fókusz (mélységelemzés) információ valós időben jelenik meg az élőkép kijelzőjén, így könnyedén láthatod, mely területek vannak fókuszban vagy azon kívül.

Az AF-segéd
A Cinema Line FX6 öröksége az AF-segéd, amely könnyedén vált az automatikus és a manuális fókusz között. A fókuszgyűrű elforgatásával lehet átélezni, ha MF-re váltanál, vagy másik témára helyeznéd a fókuszt, az elforgatás befejezésével pedig visszaáll az AF.

Fókusz-finomhangolás a kreatív szabadságért
A magasabb kategóriás modellekben (pl. α1 és α7S III) használt fókusz-finomhangolási funkciók olyan kreatív videózási lehetőségeket tesznek lehetővé, mint az átélezés, az AF-téma gyors váltása és a sokoldalúan testreszabható témakövetési érzékenység.

Megbízható segítség kézből történő videózáshoz
Az Aktív mód képstabilizálás videófelvételek készítésekor a fényképezőgép nagy pontosságú stabilizáló egységére, giroszkópos érzékelőire és kifinomult algoritmusaira épül. Pontosan érzékeli a szükséges kompenzáció mértékét, és stabilizálást alkalmaz; 4K felbontásban is stabil videófelvételt biztosít anélkül, hogy ez α7 IV kompakt méretének és mobilitásának rovására menne.

Csodás képalkotás jobb képstabilizálás mellett
Az α7 IV metaadatként rögzíti a giroszkóp és az objektív adatait, így a Catalyst Browse/Prepare szoftverreltovább csökkentheted a fényképezőgép rázkódását, és felvételkészítés után is módosíthatod a képstabilizációt.

Digitális audiointerfész a kiváló hangminőségért
A többinterfészes (MI) foglalat lehetővé teszi a kábel nélküli kapcsolódást, közvetlenül továbbítja a digitális hangjelet a hangminőség romlása nélkül, eközben tápellátást biztosít, és segítségével a mikrofon akkumulátorideje miatt sem kell aggódni.

Beépített mikrofon a szélzaj csökkentéséért
Az újonnan kifejlesztett jelfeldolgozási technológiának köszönhetően, ha a szélzajcsökkentés „Auto” értékre állítva szélzajt észlel, a zaj nagymértékben csökken anélkül, hogy a többi hang minőségét befolyásolná.

A képes kommunikáció új korszaka - Alakítsd α7 géped webkamerává
Mindössze USB-csatlakozásra van szükség ahhoz, hogy a Full Frame α7 IV-t nagy teljesítményű webkamerává alakítsd. Nincs szükség bonyolult előzetes beállításokra, csak csatlakoztasd a fényképezőgépet egy számítógéphez vagy okostelefonhoz USB-n keresztül
, válaszd az „Élő közvetítés (USB streaming)” lehetőséget, és már kész is vagy.

4K /Full HD Live
Az α7 IV támogatja az UVC-szabványt és az UAC-szabványt, amelyek általában az USB-kamerák részét képezik, így nincs szükség külön szoftver előzetes telepítésére. Csak csatlakoztasd USB-n keresztül, és készülj fel az akár 4K-felbontású streamingre.

Gyors és egyszerű beállítás a live streaminghez
α7 IV – egyszerű live streaming. Ha USB-n keresztül csatlakozol egy számítógéphez, felugrik az USB-funkció-választó menü a kijelzőn. Válaszd a „Live Stream (USB Streaming)” lehetőséget, és a gép azonnal átvált erre a módra bármilyen egyéb teendő nélkül.

A cserélhető objektívek több kifejezési módot nyújtanak streameléskor
A szélestől a teleobjektíves gyújtótávolságúakig több mint 60 eredeti E-bajonettes Sony objektív, valamint prémium minőségű és professzionális kreatív objektívek szinte korlátlan kifejezési lehetőséget nyújtanak a streameléshez vagy megosztáshoz.

Lágy bőrtónus effektus
Az α7 IV beépített lágy bőrtónus effektusa ragyogóvá varázsolja a bőrt, lágyítja a ráncokat, a foltokat és az élettelennek tűnő területeket, és kiemeli a szemet és a szájat. Ez a funkció állóképek, videók és live streaming esetén is elérhető.

Oszd meg fotóid és videóid azonnal
Az α7 IV-et úgy terveztük, hogy megkönnyítse a megosztást, így friss képeidet és vízióidat azonnal megoszthatod a világgal

Az Imaging Edge Mobile™ kiegészítő funkciói
A megosztás és kapcsolódás a Sony Imaging Edge Mobile alkalmazással
most még könnyebb és hatékonyabb. Konfiguráld a fényképezőgép Wi-Fi-beállításait kis fogyasztású Bluetooth® kapcsolattal, és ellenőrizd hatékonyan az automatikus képátvitelt!

5 GHz-es Wi-Fi
Vezeték nélküli LAN-funkciók elérhetők, a hagyományos 2,4 GHz-es sáv mellett 5 GHz-es sávval is (az IEEE 802.11a/b/g/n/n/ac szabványok támogatottak). Az 5 GHz-es
kommunikáció egyik előnye többek között a gyorsabb adatátvitel.

FTP-fájlátvitel a háttérben
A funkcióval kép- és videófájlokat vihetsz át távoli FTP-kiszolgálóra vezeték nélküli és nagy sebességű vezetékes LAN-on (fényképezőgép USB Type C® portjához csatlakoztatott USB-Ethernet-adapterkábellel) vagy USB-vel csatlakoztatott okostelefonnal.

A kiválasztási és szerkesztési munkafolyamat hatékonyabbá tétele
Az α7 IV a képkiválasztás és -szerkesztés terén számos egyedi fejlesztést tartalmaz, amelyek leegyszerűsítik a munkafolyamatot, és lehetővé teszik nagy mennyiségű adat hatékony kezelését.

Gyors hozzáférés és kijelölés elválasztó képkockákkal
Fotóelválasztó-képkocka illeszthető a képek közé a kívánt jelenetek gyors megtalálása érdekében. Fekete háttér szürke nyíllal jelzi az új jelenetet vagy részt.

Videójelölők (kiemelő jelölők) hozzáadása
A felvételekhez könnyedén hozzáadható kétféle, „kiemelő jelölőként” vagy jelzőként használt felvételjelzés a kedvenc felvételek vagy jelenetek kiemelésére, a fő tárcsával pedig lejátszás közben gyorsan navigálhatsz egyik jelölésről a másikra.

Számos lehetőség a fájlok kijelölésére átvitelhez
A fájlokat bizonyos kritériumok, például minősítés, felvételjelzés, védelmi állapot vagy fájlformátum alapján választhatod ki. Az egyes fájlok egy egyéni gombbal manuálisan is átvihetők.

Dedikált állókép/videó/S&Q tárcsa
Válts az állókép/videó/S&Q tárcsára, és a fényképezőgép megváltoztatja a menüket, a gombkiosztást és néhány beállítást, köztük a blendenyílást és a zársebességet, hogy megfeleljen a kiválasztott üzemmódnak, és kihasználhasd géped hibrid jellegét.

Fejlett menüstruktúra
A profi felhasználók igényeire válaszul az α7S III és α1 típusokhoz hasonló menüstruktúrát alkalmaztunk, hogy egyetlen pillantással is könnyedén áttekinthető legyen.

3,68 millió képpontos Quad-VGA OLED-képkereső
A fényképezőgép Quad-VGA OLED-képkeresője nagyjából 1,6-szor nagyobb felbontású, mint az α7 III-é, 37,3°-os FOV és 23 mm-es betekintési pont mellett.

Oldalra nyíló, dönthető hátsó monitor rugalmas fotózáshoz
A 3.0 típusú, 1,03 millió képpontos LCD-érintőképernyős monitor kényelmes oldalra nyílással és 3:2 képaránnyal nagyfokú pozicionálási és keretezési szabadságot biztosít állóképek és videófelvételek készítéséhez.

Intuitív érintésvezérléses használat
Az érintéses vezérlés mostantól elérhető olyan AF-műveletekhez, mint például a felvételkészítés közbeni érintéskövetés. A lejátszás közbeni, az ujjak húzásával történő zoom funkcióval együtt ez intuitívabb működést szavatol.

Egyedi „R hátsó tárcsa” a funkciók egyszerű eléréséhez
Az α7 IV a korábbi expozíciókompenzációs tárcsa helyett egy szabadon testre szabható hátsó tárcsát tartalmaz, amely gyors hozzáférést biztosít az olyan funkciókhoz, mint az ISO-vezérlés, a kreatív megjelenési mód és más beállítások.

#FotózzVelünk! - Csatlakozz a Sony & Fotoplus őszi on-line és off-line rendezvénysorozatához!

null

Az ideális objektív és fényképezőgép megtalálása legtöbbször nem egyszerű feladat. Ebben próbálunk hasznos segítséget nyújtani számodra a Sony-val közösen. Amatőr és profi fotósok számára is igyekszünk hasznos információkkal szolgálni. Közzétesszük a legfrissebb:

 • Edukációs tartalmakat, érdekes videós tartalmakat
 • Promóciókat, egyedi akciókat
 • Rendezvényeket (Zoom előadás, közös fotózás érdekes helyszínen, szakmai napok, bemutatók)
 • Teljes Sony objektív választékunkat

MEGNÉZEM A RENDEZVÉNYSOROZAT RÉSZLETEIT ITT!

Szeretnél - a vásárlás előtt élő videóhívásban - tanácsot kérni?

null

Szakértő munkatársunk on-line várja kérdéseid (írásban, vagy élő videóhívásban).

Majdnem, mint személyesen a szaküzletünkben! Ki sem kell mozdulnod otthonról! :) Hogyan?

 1. Foglalj időpontot!
 2. Tipp: írd össze a kérdéseit, amit fel szeretnél tenni a megbeszélés során
 3. Kattints a foglalt időpontban a kapott linkre
 4. Tedd fel a kérdéseid az élő videóhívásban.
Kérdésed van? Írj a kapcsolat@fotoplus.hu e-mail címünkre!
Általános
Gyártó
Gyári adatlap
Garancia
3 év
Fényképezőgépek
Típus
Cserélhető objektíves, tükör nélküli (MILC)
Effektív pixelszám
Az érzékelők felbontását többféle módon is megadhatják A képérzékelőket gyártó és a fényképezőgépeket előállító cégek eltérő megoldással is élhetnek. Lehet az érzékelők teljes pixelszámát megadni pl. 3,34 Mpixel, bár ebben olyan pixelek is benne találhatóak, amelyek a képalkotásban nem játszanak közvetlen szerepet. Napjainkban egyre elterjedtebben alkalmazzák a képérzékelők teljes pixelszámának megadása helyett az effektív, vagyis a ténylegesen használt pixelek számának feltüntetését. Így pl. 3,34 Mpixel helyett 3,14 Mpixel, 2,1 Mpixel helyett 1,92 Mpixel. Ez ráadásul könnyebben is kiszámolható, egyszerűen össze kell szorozni a készíthető képek vízszintes és függőleges pixeleinek számát. A gyártók egyszerre több adatot is megadhatnak. Például az általánosan használt 3 Mpixeles gépekben olyan érzékelőt használnak, amely összesen 2140x1560 pixelt tartalmaz, vagyis 3,34 Mpixeles. Ebből ténylegesen 2088x1550 képpont használható, ennyi pixel értékét lehet kiolvasni. Ezt nevezzük effektív pixelszámnak.
33.0 megapixel
Kijelző
LCD átmérője
3 coll
LCD felbontása
1036800 pixel
Elforgatható kijelző
Van
Video
Video
4K
Video felbontása
3840x2160 pixel
Egyéb
Képstabilizátor
Szenzor eltoláson alapuló
Energiaforrás
Saját Li-ion akkumulátor
Sony akku típusa
NP-FZ100
Memóriakártya-foglalat
CFXpress/SD/SDHC/SDXC
Sorozatfelvétel
10fps
Szenzorméret
Full-Frame
Szenzor típusa
CMOS
ISO érzékenység
100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 12800, 25600, 102400, 204800 ( kiterjesztett )
Expozíció kompenzáció
Van
HDMI kimenet
Van
USB 3.0
Van
USB C
Van
Bluetooth
Van
NFC
Nincs
GPS
Nincs
WiFi
Wi-Fi
Van
Memóriakártya

null

Fotoplus - Több mint egy szaküzlet! Megbízható Partnered 1990 óta!

Nézd meg itt - az alábbiakban - a Sony és a Fotoplus márciusi promóciójában szereplő kedvezményes áron kapható Sony fényképezőgépeket, objektíveket:

Érdemes most lecsapnod a promócióban található Sony fényképezőgépekre, objektívekre!

A Sony Alpha 7IV, 7III, 7C, 7SIII, 7RM4, ZV-E10 és több mint két tucat Sony objektív is megtalálható az akcióban szereplő termékek között.

A kedvezményes árak érvényesek: 2023. március 31-ig!ű

Figyelem! A webáruházban feltüntetett árak már a kedvezménnyel csökkentett árak!

NÉZD MEG A PROMÓCIÓBAN SZEREPLŐ ÖSSZES KEDVEZMÉNYES TERMÉKET ITT!

Kérdésed van a Fényfesztivál programjaival, az akcióval, az árajánlat készítéssel, a készlet infókkal, vagy a teszt lehetőségekkel kapcsolatban? Kérjük, hogy írj a kapcsolat@fotoplus.hu e-mail címre. Nagyon szívesen segítünk! :)

Te is a fény bűvöletében élsz? - Csatlakozz az ország első és egyetlen Fényfesztiváljának fotós eseményeihez a Fotoplus & Sony Magyarország támogatásával, szervezésében!A Zsolnay Fényfesztivál 2023. július 6. és 9. között ismét megelevenedett fantáziavilággá változtatja Pécs belvárosát.

Érdekelnek a friss információk a Fényfesztiválról és Sony kedvezményekről?

Azonnal értesítünk, ha új információnk vannak a Fényfesztivál fotós programjaival kapcsolatban:

KATTINTS IDE! TÖLTSD KI AZ ÉRTESÍTÉSHEZ EZT AZ ŰRLAPOT!

null

null

A Fényfesztivál látványos fényalkotásai, épületfestései és utcaszínházi produkciói minden fotós számára páratlan lehetőséget kínálnak művészi és kreatív fényképek készítésére.

A Zsolany Fényfesztivál fotós szakmai partnere a Fotoplus és a Sony Magyarország.

null

null

Fotópályázat: értékes összdíjazással, két kategóriában szakmai zsűrivel és közönségdíjjal is.
Fotósok napja a tervek szerint: Fotós Kavalkád, kerekasztal beszélgetés, esti közös fotóséta - 2023. július 7-én pénteken.
KATTINTS IDE! TÖLTSD KI AZ ÉRTESÍTÉSHEZ EZT AZ ŰRLAPOT!
null

null

A Fotoplus és a Sony Csapata szeretettel vár a pécsi Zsolnay Fényfesztivál díjmentes fotós szakmai programjaira!

Minden fotós számára itt a páratlan lehetőség, hogy megmutassa, mit is tud! :)

KATTINTS IDE! TÖLTSD KI AZ ÉRTESÍTÉSHEZ EZT AZ ŰRLAPOT!

Sony Welcome To Alpha pénzvisszatérítési promóció erre a termékre objektív vásárlás esetén a Fotoplus-nál!

Az ajánlat a promócióban szereplő Sony fényképezőgéppel együtt vagy azt követően a Sonytól vásárolt, kijelölt objektívekre vonatkozik.

35.000Ft értékű Sony pénzvisszatérítés a Fotoplus-nál! Hogyan tudod igénybe venni?

 1. Vásárolj a promócióban szereplő Sony fényképezőgépek közül a Fotoplus-nál (2021. február 12-t követően).
 2. Regisztráld a fényképezőgéped a​ ​My Sony rendszerében!
 3. A regisztrációt követően e-mail-ben 3 x 35.000Ft-os kuponkódot kapsz a Sony-tól.
 4. Vásárolj a promócióban szereplő objektívek közöl a Fotoplus-nál és a vásárlást követő 30 nap után pénzvisszatérítést igényelhetsz (maximum 3 objektívre).
 5. 35.000Ft-ot visszautal a bankszámládra a Sony.

A promóció érvényes:

 • Visszavonásig!

Figyelem! Infók a feltüntetett árakról:

 • A Fotoplus webáruházban szereplő árak NEM tartalmazzák a pénzvisszatérítés összegét (az akciós árak sem)!
 • A webáruházban feltüntetett árat kell megfizetned.
 • A 35.000Ft-os pénzvisszatérítési összeget - vásárlás után - a Sony utalja vissza a bankszámládra.

További információk:

MEGNÉZEM A PROMÓCIÓBAN SZEREPLŐ ÖSSZES TERMÉKET ITT!

Összehasonlítandó termékek
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Adatvédelmi központ

Funkció és teljesítmény sütik

A Funkcionális cookie-k lehetővé teszi a honlapunknak a már megadott részletek elmentérését és ezen adatok alapján tökéletesített és személyre szabottabb funkciókat kínáljunk. Ezen cookie-k csak anonimizált információkat gyűjtenek és tárolnak, tehát ne tudják követni az Ön egyéb honlapokon való mozgását. A teljesítmény cookie-k arról gyűjtenek adatokat, hogy hogyan használják a honlapunkat. Ezeket arra használjuk, hogy jobban megértsük miként használják a honlapunkat, hogy annak tartalmát és funkcióit javítsuk. Kérjük vegye figyelembe, hogy a funkcionális és teljesítmény cookie-k kikapcsolása korlátozhatja a honlapunk bizonyos funkcióinak működését. A honlapunkon a következő Funkció és Teljesítmény sütik használjuk:

TawkConnectionTime, Tawk_*, TawkCookie, __tawkuuid, _ceg.u, _ceg.s, _utmb, _utmc, _utmv, _utmz, f5avrbbbbbbbbbbbbbbbb, _cfduid, acceptCookie
TawkConnectionTime, Tawk_*, TawkCookie, __tawkuuid
_ceg.u, _ceg.s
_utmb, _utmc, _utmv, _utmz

Feltétlenül szükséges sütik

Feltétlenül szükséges sütik olyan funkciókat biztosítanak, amelyek nélkül a honlapunk nem használhatók rendeltetés szerűen. Ezen cookie-kat kizárólag mi használjuk, ezért ezek az első fél cookie-jai. A feltétlenül szükséges cookie-k használatához az Ön hozzájárulására nincsen szükség. Ezért a feltétlenül szükséges cookiekat nem lehet be és kikapcsolni. A honlapunkon a következő Feltétlenül szükséges sütiket használjuk:

resolution, fotoplussession, language, gdpr_privacy_bar, gdpr_allowed_cookies, gdpr_consent_types

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon ún. sütiket (cookie-kat) használunk, amelyeknek célja, hogy anonimizált formában látogatottsági információkat gyűjtsön, valamint elképzelhető, hogy bizonyos szolgáltatások nélkülük nem lennének elérhetőek. Egyes cookie-k amelyet használunk harmadik személyek számára gyűjtenek adatokat, amelyeket arra használnak, hogy olyan reklámokat jelenítsünk meg mi és harmadik személyek, amelyek relevánsak Önnek. A sütikről, valamint ezek engedélyezéséről és tiltásáról az Cookie / Süti Tájékoztatóban talál részletes tájékoztatást, vagy a sütiket Ön is bármikor beállíthatja.