Pentax KP fekete digitális fényképezőgép váz

Cikkszám: 790-16017

Főbb jellemzők

  • 24MP CMOS képérzékelő (APS-C)
  • 27 pontos (SAFOX XI) autófókusz
  • Max. érzékenység: 819200 ISO
  • Cserélhető markolat, dönthető kijelző
Szuper nagy felbontású képek 24,32 effektív megapixellel és szuper nagy érzékenységű fényképezés ISO 819200-on
A Pentax KP egy új generációs, kb. 24,32 effektív megapixeles APS-C szenzorral lett felszerelve, hogy nagy felbontású képek készülhessenek. A szenzor aluláteresztő szűrő nélküli optikai tervezéssel optimalizálja a szenzor képalkotási képességeit, ezáltal valóság közeli képek születnek színátmenetben és textúrában is.A PRIME IV képfeldolgozó mechanizmus és a legmodernebb processzor kombinációjának köszönhetően biztosított a gyors sebesség, a hatékony zajcsökkentés, ami optimalizálja a képfelbontást és a szuper magas érzékenységet. Ennek eredményeképpen lehetővé válik a kézből fényképezés még
éjszakai felvételeknél is, akár szuper magas ISO 819200 érzékenységnél.

Kompakt, hordozható váz pillanatfelvételekhez, időjárásálló szerkezettel szélsőséges körülmények között is
A kamera belső szerkezetének alapos átgondolásával, a KP teljesítményének optimalizálása mellett a Pentax tervezett egy teljesen új vázat, ami sokkal kompaktabb és karcsúbb volt, mint az eddigi modellek. Így a KP job hordozhatóságot biztosít, mint a legtöbb DSLR. Ha a pehelykönnyű Pentax-DA sorozatú objektívekkel kombináljuk, komfortosan és könnyedén használhatjuk számos helyzetben, a pillanatfelvételektől kezdve a komoly kültéri felvételezésig, mint például hegymászás és túrázás közben. A front, a hátsó, és az alsó panelek mind ellenálló, könnyű magnézium ötvözetből készültek. 67 tömítéssel van a váz ellátva, ez biztosítja a por is időjárásálló szerkezetet, a kitűnő időjárásálló konstrukciónak köszönhetően pedig -10C° fokig a fagyállóság is biztosított. Ezeknek a funkcióknak köszönhetően a Pentax KP kiválóan teljesít, még az olyan kihívást jelentő körülmények között is, mint esőben, porban, fagyban.

Rengeteg egyedi beállítás, köztük cserélhető markolatok
A Pentax KP-n megtalálható egy cserélhető markolat rendszer, könnyen és gyorsan cserélhető markolatok a fotós stílusához vagy a használt objektívhez illeszkedően. A standard S jelű markolaton kívül megtalálható még egy M és egy L jelű is a kínálatban. Ezen kívül számos egyedi beállítási lehetőséget kínál, ami megkönnyítheti vagy egyszerűsítheti a gép használatát, többek között az okos funkciók a gyors kiválasztáshoz, az Fx gomb vagy a beállító tárcsákhoz rendelhető funkciók, továbbá a kijelző személyre szabása, ami a fotós igényeinek legmegfelelőbb elhelyezést tesz lehetővé.

Az eredeti Pentax SR II öttengelyes rázkódáscsökkentő rendszer, Pixel Shift Resolution rendszerrel
Vázba épített rázkódáscsökkentés
A vázba épített SR II rázkódás csökkenő mechanizmusnak köszönhetően, a Pentax KP hatékonyan minimalizálja a fényképezőgép bemozdulást és éles, elmosódástól mentes képeket alkot, még a gépnek kihívást jelentő helyzetekben is, mint teleobjektívvel, vagy vaku nélkül rossz megvilágítás mellett, vagy naplemente fényképezésénél. Ráadásul a leggyakoribb bemozdulás a hirtelen irányváltoztatásnak köszönhető, az öttengelyes mechanizmus a horizontális és vertikális elmozdulást szintén kompenzálja (ami gyakran makró fotózásnál jelentkezik), mint ahogy a megdöntés okozta bemozdulást is. A technológia ötértéknyi stabilizációt tesz lehetővé (CIPA standard kompatibilis, smc PENTAX-DA 18-135mmF3.5-5.6ED AL [IF] DC WR、f=135mm), ami egyenértékű a Pentax csúcsmodelljeivel, hogy a kézből történő fényképezés lehetőségei bővülhessenek. Pásztázó fényképezésnél, ez a mechanizmus hatékonyan kontrollálja az SR egységet, ami minden hatást kompenzál, anélkül hogy egyéb segítséghez folyamodnánk.
Pixel Shift Resolution System
A Pentax KP rendelkezik a Pixel Shift Resolution rendszerrel ⃰, ez a legújabb szuper felbontású technológia, ami négy képet készít ugyanarról a témáról a szenzor egy pixellel történő eltolásával minden kép esetén, majd a képek összeillesztésre kerülnek, így áll össze a végső felvétel. A hagyományos Bayer szűrővel összehasonlítva, ahol minden pixelhez egyetlen szín egység tartozik, ebben az innovatív rendszerben minden pixel az összes színadatot rögzíti, hogy szuper nagy felbontású képek készülhessenek, melyek sokkal valósághűbb színeket eredményeznek és jóval részletgazdagabbak, mint a hagyományos APS-C szenzoroké. A rendszer széleskörű használatát lehetővé teszi a mozgáskorrekció ki- és bekapcsolása**, ami bekapcsolt állapotban érzékeli a mozgó tárgyakat a képben, és a többszörös expozíció során minimalizálja ezek bemozdulását a végső összefűzött képen.
Pentax által kifejlesztett AA szűrő szimulátor
Az optikai aluláteresztő szűrőt szimuláló funkció*** szubpixel szintű mikroszkopikus rezgésekkel szűri ki a moiré effektust expozíció közben, mely ugyanazt a hatást váltja ki, mint egy dedikált optikai aluláteresztő szűrő. De ellenben az optikai aluláteresztő szűrőkkel, amik mindig ugyanazt a hatást gyakorolják a képekre, az innovatív szimulátor nem csak ki- és bekapcsolható, de annak mértéke is beállítható. Ezzel a témához igazíthatjuk az ideális szűrés mértékét.

* Ha ezt a rendszert használja, ajánlatos a fényképezőgépet állványra tenni. Ha egy mozgó téma kerül a képmezőbe, a kép esetleg részben vagy egészben elmosódott lehet.
** A mozgás esetleg nem lesz kielégítően korrigálva, ha a téma egy meghatározott irányba és/vagy szórás szerint halad. Ez a funkció nem garantálja, hogy a mozgás tökéletesen korrigálva van a többi objektummal a képen.
*** Ez a funkció 1/1000 mp-es vagy rövidebb zársebességnél hatékony. Ez a funkció nem kompatibilis egyes felvételezési módokkal, beleértve a pixel eltolásos felbontás rendszert.

Elektronikusan kontrollált zárszerkezet a szuper nagy 1/24000 mp zársebesség érdekében
A Pentax KP zárszerkezete kombinálja a megbízható mechanikus zárat (leggyorsabb zársebesség 1/6000 mp) az elektronikusan szabályozott zárszerkezetekkel⃰. Az elektronikus zárszerkezet képes a szupergyors 1/24000 mp-es zársebességre, csökkentett zajjal és vibrációval a zárkioldásnál, ideálissá teszi az élőképes és tükörfelcsapással készült felvételekhez. A fényképezőgéppel lehetséges nagy sebességű sorozatfelvételt is készíteni 7 kép/mp sebességgel.
* Elektronikus zár módban az SRII mechanizmus és az AA szűrő szimulátor nem elérhető. Nagy sebességű sorozatfelvételnél a téma eltorzulhat.

Optikai kereső közel 100%-os lefedettséggel
Ebben a kompakt vázban a Pentax ugyanazt az üveg prizma keresőt alkalmazza, mint a magasabb kategóriájú modellekben. A közel 100%-os látómezővel a nagyítás 0,95x-es, nagy látószögű, világos keresőképet ad a könnyű élességállítás és képkomponálás érdekében.

Nagy sebességű 27 pontos autófókusz SAFOX 11 modullal
A Pentax KP rendelkezik nagy sebességű SAFOX 11 fáziskülönbségen alapuló AF szenzor modullal a gyors és hatékony autófókusz működés érdekében. A 27 AF szenzor közül 25 kereszttípusú középre pozícionálva, ami villámgyors fókuszálást tesz lehetővé, olyan minimális világosság mellett, mint -3FÉ. Egy teljesen új fejlesztésű algoritmusnak köszönhetően az autófókusz sebessége és pontossága megnőtt, azokhoz a modellekhez képest, amelyek csak a hagyományos SAFOX 11 modullal vannak szerelve. A kamera további autófókuszt segítő egyedi beállítási lehetőséget kínál, mint a fókusz prioritás, a kioldás prioritás vagy a fejlett sebesség prioritás, valamint a választott tartomány kiterjesztése funkció, melynek segítségével automatikusan újrafókuszál a témára, ha az elmozdul a kiinduló pontról.

Full HD mozgókép felvétel, számos beállítási lehetőséggel
A Pentax KP tökéletes, nagy felbontású Full HD mozgókép készítésére képes (1920x1080 pixel, 60i/30p) H-264-es tömörítéssel. Szintén kínál külső mikrofon csatlakozási lehetőséget, a hangfelvétel minőségének beállításához. Ráadásul ezen kívül számos vizuális effekt elérhető mozgókép felvételi üzemmódban⃰, mint a 4K Interval Movie mód, ami összeilleszt egy sorozat 4K felbontású képet (3840x2160 pixel) és egy mozgókép fájlt készít belőlük, vagy a Star Stream mód, ami a csillagok útját rögzíti Interval Movie módban.

* Ha egy speciális effekt be van kapcsolva a másodpercenként készíthető képek száma változhat a beállított effekt függvényében.

Függőlegesen dönthető LCD monitor
A Pentax KP 3”-os LCD kijelzője kb. 921000 képpontból áll, függőlegesen dönthető a különböző perspektívákból történő fényképezéshez. Ráadásul a széles betekintés kialakításának következtében, légmentes konstrukcióval rendelkezik, ahol a légréteg az LCD rétegek között csökkent, ennek következtében csökken a reflexió és a szóródás, és nő a láthatóság szabadban történő felvételkészítésnél. További olyan kényelmi funkciók találhatók, mint a Kültéri nézet mód, ami a kijelző világosságát a külső felvételi körülményekhez igazítja, vagy a Vörös fényű monitor, ahol a sötétséghez hozzászokott emberi szemhez igazítja a kijelző világosságát éjszakai felvételezésnél.

PENTAX Real-time Scene Analysis System
A kb. 86000 pixeles RGB fénymérő szenzor és a csúcsteljesítményű PRIME IV képfeldolgozó processzor kombinációjának köszönhetően, a Pentax valós idejű jelenet kiértékelő rendszer pontosan és hatékonyan kiértékeli az olyan tényezőket, mint a világosság értékek a képmezőben és a téma főbb színei és mozgása. A forradalmi, mesterséges intelligencián alapuló technológia alkalmazása, a „deep learning”, képfelismerő algoritmusa⃰ kiértékel minden egyes felvételt jóval precízebben, miközben kiválasztja a legmegfelelőbb expozíció értéket az adott jelenethez.
* A „deep learning” technológia elérhető, ha az expozíció a Jelenet


Videó megtekintése a Youtube-on

Általános
Gyártó
Gyári adatlap
Garancia
3 év
Fényképezőgépek
Típus
Tükörreflexes (DSLR)
Effektív pixelszám
Az érzékelők felbontását többféle módon is megadhatják A képérzékelőket gyártó és a fényképezőgépeket előállító cégek eltérő megoldással is élhetnek. Lehet az érzékelők teljes pixelszámát megadni pl. 3,34 Mpixel, bár ebben olyan pixelek is benne találhatóak, amelyek a képalkotásban nem játszanak közvetlen szerepet. Napjainkban egyre elterjedtebben alkalmazzák a képérzékelők teljes pixelszámának megadása helyett az effektív, vagyis a ténylegesen használt pixelek számának feltüntetését. Így pl. 3,34 Mpixel helyett 3,14 Mpixel, 2,1 Mpixel helyett 1,92 Mpixel. Ez ráadásul könnyebben is kiszámolható, egyszerűen össze kell szorozni a készíthető képek vízszintes és függőleges pixeleinek számát. A gyártók egyszerre több adatot is megadhatnak. Például az általánosan használt 3 Mpixeles gépekben olyan érzékelőt használnak, amely összesen 2140x1560 pixelt tartalmaz, vagyis 3,34 Mpixeles. Ebből ténylegesen 2088x1550 képpont használható, ennyi pixel értékét lehet kiolvasni. Ezt nevezzük effektív pixelszámnak.
24 megapixel
Kijelző
LCD átmérője
3 coll
LCD felbontása
921000 pixel
Elforgatható kijelző
Nincs
Video
Video
FULL HD
Video felbontása
1920x1080 pixel
Egyéb
Képstabilizátor
Szenzor eltoláson alapuló
Fényképezőgép színe
Fekete
Energiaforrás
Saját Li-ion akkumulátor
Pentax akku típusa
D-L109
Memóriakártya-foglalat
SD/SDHC/SDXC
Sorozatfelvétel
7fps
Szenzor típusa
CMOS
ISO érzékenység
100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 12800, 25600, 51200, 102400, auto
Expozíció kompenzáció
Van
HDMI kimenet
Nincs
USB 3.0
Nincs
USB C
Nincs
Bluetooth
Nincs
NFC
Nincs
GPS
Nincs
WiFi
Wi-Fi
Van
Memóriakártya
Összehasonlítandó termékek
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Adatvédelmi központ

Funkció és teljesítmény sütik

A Funkcionális cookie-k lehetővé teszi a honlapunknak a már megadott részletek elmentérését és ezen adatok alapján tökéletesített és személyre szabottabb funkciókat kínáljunk. Ezen cookie-k csak anonimizált információkat gyűjtenek és tárolnak, tehát ne tudják követni az Ön egyéb honlapokon való mozgását. A teljesítmény cookie-k arról gyűjtenek adatokat, hogy hogyan használják a honlapunkat. Ezeket arra használjuk, hogy jobban megértsük miként használják a honlapunkat, hogy annak tartalmát és funkcióit javítsuk. Kérjük vegye figyelembe, hogy a funkcionális és teljesítmény cookie-k kikapcsolása korlátozhatja a honlapunk bizonyos funkcióinak működését. A honlapunkon a következő Funkció és Teljesítmény sütik használjuk:

TawkConnectionTime, Tawk_*, TawkCookie, __tawkuuid, _ceg.u, _ceg.s, _utmb, _utmc, _utmv, _utmz, f5avrbbbbbbbbbbbbbbbb, _cfduid, acceptCookie
TawkConnectionTime, Tawk_*, TawkCookie, __tawkuuid
_ceg.u, _ceg.s
_utmb, _utmc, _utmv, _utmz

Feltétlenül szükséges sütik

Feltétlenül szükséges sütik olyan funkciókat biztosítanak, amelyek nélkül a honlapunk nem használhatók rendeltetés szerűen. Ezen cookie-kat kizárólag mi használjuk, ezért ezek az első fél cookie-jai. A feltétlenül szükséges cookie-k használatához az Ön hozzájárulására nincsen szükség. Ezért a feltétlenül szükséges cookiekat nem lehet be és kikapcsolni. A honlapunkon a következő Feltétlenül szükséges sütiket használjuk:

resolution, fotoplussession, language, gdpr_privacy_bar, gdpr_allowed_cookies, gdpr_consent_types

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon ún. sütiket (cookie-kat) használunk, amelyeknek célja, hogy anonimizált formában látogatottsági információkat gyűjtsön, valamint elképzelhető, hogy bizonyos szolgáltatások nélkülük nem lennének elérhetőek. Egyes cookie-k amelyet használunk harmadik személyek számára gyűjtenek adatokat, amelyeket arra használnak, hogy olyan reklámokat jelenítsünk meg mi és harmadik személyek, amelyek relevánsak Önnek. A sütikről, valamint ezek engedélyezéséről és tiltásáról az Cookie / Süti Tájékoztatóban talál részletes tájékoztatást, vagy a sütiket Ön is bármikor beállíthatja.