Ricoh GR III

Cikkszám: 790-15038

Főbb jellemzők

 • 24MP APS-C CMOS képérzékelő
 • Háromtengelyes stabilizátor
 • 28mm F:2.8 objektív
 • RAW, vakusaru, FullHD videó
 • 2GB beépített memória
 • WiFi, érintő kijelző


Videó megtekintése a Youtube-on


A GR szériához hűen a képminőség optimalizálása volt cél, elsősorban az állóképekre koncentrálva, de figyelembe véve a hordozhatóságot. A legújabb GR szériás modell az újonnan tervezett fő komponensek teljes választékával lett felszerelve – beleértve az objektívet, a szenzort és a képalkotó motort. A kompakt váz ellenére, mely egyel kisebb méretű az elődjénél, magába foglal egy nagy APS-C méretű CMOS képérzékelőt, megközelítőleg 24.24 effektív megapixeles felbontással, hogy nagy felbontású képeket alkosson, miközben a rövid, kb. 0.8 másodperces bekapcsolási idő lehetővé teszi a gyors fényképezést. Emellett további új tulajdonságokat biztosít, mint például a gyors, hybrid AF rendszer, Pentax által fejlesztett SR (Shake Reduction) mechanizmus, és érintőképernyős kezelés, hogy az intuitív irányítás fejlessze a kezelhetőséget és a funkcionalitást. A termék indításával a GR III várhatóan szoftverfrissítéseknek köszönhetően lesz fejlesztve, hogy tovább fokozza a funkciókat és a teljesítményt.
Az okostelefonok fejlett kezelőfelületének használhatósága érdekében a GR III kettős vezeték nélküli kommunikációval és USB-C csatlakozóval lett felszerelve, hogy a GR széria legjobb teljesítményű modellje legyen, korszerű funkciókkal, hogy megfeleljen a mai fotós igényeknek.

Új tervezésű, nagy felbontású GR objektív
A GR III magába foglal egy új fejlesztésű GR objektívet, ami 18.3mm-es gyújtótávolság mellett F2.8 rekeszértékkel bír, mely harmonizálja a kivételes képi teljesítményt a vékony kialakítással. A szuper vékony optika, hat optikai elemből áll négy csoportban, miközben megtartja a 28mm-es látószöget (a 35mm-es formátumban) és a nagy F2.8-as maximum rekeszt – csak úgy mint az elődje. A magas reflexió optimális pozicionálása, az alacsony diszperziós üvegelem és az üvegöntött elem lehetővé teszi a legtisztább, legélesebb képek készítését a GR széria történetében, miközben csökkenti a torzítást és a kromatikus aberrációt a lehető legalacsonyabbra. Emellett minimalizálja a becsillanást a képeken, ellenfény fotózása során. A magas kontrasztú, nagy felbontású képek készítése érdekében, a fényképezőgép a makrófotózásban is helytáll, ugyanis a minimum fókusztávolság 6 cm-re állítható és magába foglal egy ND szűrőt is, amely lehetővé teszi, hogy két fényértékkel nyissuk a rekeszt. A kilenc lamellás rekesz természetes háttér életlenséget és valósághű mélységélességet biztosít nyitott rekesz mellett, miközben gyönyörű fénysugarakat hoz létre lerekeszelt állapotban.

Csúcsminőségű, nagy felbontású képek
A GR III új APS-C méretű CMOS képérzékelőt kapott, aluláteresztő (AA) szűrővel, hogy fokozza a képalkotás teljesítményét. A képfeldolgozásért az új fejlesztésű GR ENGINE 6 képfeldolgozó motor felel. A megközelítőleg 24.24 effektív megapixelnek köszönhetően a képérzékelő szuper magas felbontású képeket biztosít. Emellett kompatibilis több tónust, finomabb átmeneteket biztosító 14 bites RAW formátumra is. A fényképezőgépben egy gyorsító egység is van, mely a képérzékelő által az adatfeldolgozás gyorsabb feldolgozását hívatott elősegíteni. Maximum 102400 ISO érzékenység állításának segítségével pedig extrém sötét fotózás során is helytáll.
Hibrid AF rendszer a gyors sebességű autófókusz működéséhez
A GR III hibrid AF rendszere kombinálja a kontraszt alapú AF mechanizmus kiváló fókusz precizitását az arcfelismerő típusú AF mechanizmussal, ezzel biztosítva a gyors sebességű fókusz műveleteket. A két mechanizmus előnyét kihasználva, biztosítja a gyorsabb és megbízhatóbb autófókusz működését.

PENTAX által fejlesztett SR mechanizmus
• Három tengelyes, négy fényértéknyi rázkódás csökkentés: A PENTAX által fejlesztett SR (Shake Reduction) mechanizmusnak köszönhetően a GR III effektíven kompenzálja a fényképezőgép rázkódását a zár kioldásánál. A háromtengelyes stabilizáló mechanizmus minimalizálja a kedvezőtlen rázkódó hatásokat – akár négy fényértékkel.
• PENTAX által kifejlesztett AA Filter Simulator: Az expozíció során a képérzékelő egységre mikroszkopikus rezgéseket alkalmazva, a fényképezőgép AA (anti-aliasing) Szűrő Szimulátora azonos szintű moiré csökkentést nyújt az optikai AA szűrővel. Ez az innovatív szimulátor lehetővé teszi a használó számára, hogy ne csak ki és bekapcsolhatja az AA szűrő hatást, hanem, hogy kiválaszthassa a hatás szintjét, ami a legjobban megfelel a tárgyhoz.
* Ez a funkció 1/1000-nél lassabb záridő használatakor érhető el.

Kompakt, funkcionális váz kialakítás
A nagy APS-C méretű képérzékelő ellenére a GR III extrém kompaktságra és funkcionalitásra lett tervezve, ami majdnem a GR DIGITAL IV méretével egyezik meg (amibe egy kisebb 1/1.7 incses képérzékelő van), ezzel megtartva a GR-széria koncepcióját: kivételes hordozhatóság, zsebméretű képalkotó eszköz. A gyors, megközelítőleg 0.8 másodperces bekapcsolási idő, a gombok és tárcsák kényelmes elérése és az érintőképernyő könnyű kezelése miatt felhasználóbarát a fényképezőgép, hogy fokozza a használhatóságot és lehetősége legyen a használójának olyan pillanatokat elkapni, melyek egyszer adódnak az életben. A külső váz nagy merevségű magnézium ötvözetből lett kialakítva strapabíróság és merevség érdekében.
Nagy felbontású LCD monitor, intuitív érintőképernyős üzemelés
GR III-ban egy 3.0 incses nagy felbontású LCD monitor van megközelítőleg 1,037,000 képponttal. A GR-széria történelmében először, az érintőképernyős kezelőfelület egy teljesen intuitív megoldást nyújt a fényképezőgép funkcióinak irányításához, mint például AF pont eltolása, menü kiválasztás, képnagyítás és a visszajátszás egyszerű kezelése. Légrés nélküli konstrukcióban lett megtervezve, melyben egy speciális gyantával lett bevonva az LCD érintőképernyő monitor és a megerősített védőbevonat közötti rész, hogy effektíven csökkentse a visszatükröződést és a fényszórást, hogy még kinti körülmények között is látható legyen a kijelző. A beállítások lehetővé teszik, hogy azonnal szabályozható legyen a monitor fényessége a jobb láthatóság érdekében, még rossz körülmények között is.

Képvezérlési funkciók, a kívánatos vizuális hatásokért
A GR III új képirányítási funkciói egy új típusú érintőképernyős kezelést egyesít a hagyományos beállítási műveletekkel. 10 alap képi beállítási módban a felhasználó könnyedén szabályozhatja a kép különböző paramétereit, mint például a szaturációt, színezettséget, kontrasztot és zajosságot, a kívánt szintre. Egy paraméterkészlet pedig egyéni beállításként adható hozzá a Képi Irányító funkcióhoz. * Ez a paraméter a szoftverfrissítéssel lesz elérhető.
Bluetooth® és vezeték nélküli LAN kettős kommunikáció
A GR III rendelkezik vezeték nélküli LAN funkcióval, amivel könnyedén összekapcsolható okostelefonnal vagy számítógéppel. Az Image Sync applikáció okostelefonra való telepítésével, a felhasználó meg tudja jeleníteni a fényképezőgép élőképét, ki tudja oldani a zárat és megannyi parancsot tud küldeni az eszközre. A vezeték nélküli LAN kapcsolat segítségével könnyedén tölthetünk fel képeket közösségi média oldalakra. A fényképezőgép zökkenőmentes Bluetooth kapcsolattal rendelkezik, mely megkönnyíti a kamera kezelését. A Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően, az applikáció felvételi módját kiválasztva a fényképezőgép aktiválható, és létrehoz egy vezeték nélküli LAN kapcsolatot, még akkor is, ha Alvó Módban van. Az Image Sync applikáció segítségével az elkészült fénykép aktuális koordinációit elmenti és tárolja a képben.
* Applikáció frissítés szükséges.

Termékjellemők

 • Full HD videófelvétel (1920 x 1080, 60fps) H.264 formátumban
 • Crop módban való felvétel 35mm-es (15M) vagy 50mm-es (7M) látószög (a 35mm-es formátumban)
 • Egyénre szabható funkciók hozzárendelhetőek az ADJ és Fn gombokhoz
 • Fényképezőgépen belüli RAW Kidolgozás, mely gondoskodik a paraméterre pontos beállításokról a RAW formátumú képeknél és kibocsát JPEG formátumú képadatot
 • Szín Moiré Korrekció funkció, hogy csökkentse a moiré-hatást a visszajátszáskor
 • Interval Composite mód, mely hasznos a hold és csillagok követésének fotózásakor
 • Elektronikus Szintmérő, a fényképezőgép dőlésének leellenőrzéséhez
 • GW-4 Nagylátószögű előtétlencse (opcionális), a látószög kiterjesztéséhez 21mm ultra-széles látószögre
 • Kompatibilis tartozék vakuegységgel*

* Kompatibilis tartozék vaku egység a AF540FGZ II, AF360FGZ II, AF540FGZ, AF360FGZ és AF201FG.

Opcionális kiegészítők

 • GW-4 Nagylátószögű előtétlencse
 • Kifejezetten a GR III-ra tervezve, ez a széles átalakító optika a fényképezőgépre szerelhető a GA-1 objektív adapterrel, mely kiterjeszti a látószöget 21mm-es ultra nagy látószögre. Amikor rárakjuk az optikát, a kamera automatikusan optimalizálja az SR funkcióját, hogy kirajzolja a 21mm-es látószöget.
 • GN-1 (DG) Gyűrű Sapka
 • Az alap gyűrű sapkát kicserélve, ez a sötét szürke színű gyűrű sapka javítja a fényképezőgép megjelenését a stílusos fémes kialakítással.
 • GK-1 Fém vakupapucs fedő
 • A sötétszürke színű, fém vakupapucs fedő passzol a GN-1 (DG) Gyűrű Sapkához.
 • GC-9 Puha Tok
 • A tartós, igazi bőr fényképezőgép tok megbízható, szilárd védelmet nyújt az eszköznek. Rendelkezik övre akasztható hurokkal, illetve egy mágneses zárral a felső részén, amellyel gyorsan előveheti a fényképezőgépet a pillanatképek megörökítésére.
 • GC-10 Puha Tok
 • A kiváló minőségű, eredeti bőrből készült fényképezőgép tok megvédi a kamerát miközben szállítják azt. Amikor nincs használatban, akkor könnyen összehajtogatható a hordozhatósághoz.
 • A fent említett opcionális kiegészítők a GR III megjelenésével egyidejűleg lesznek elérhetők.

Általános
Gyártó
Gyári adatlap
Garancia
3 év
Fényképezőgépek
Típus
Kompakt
Effektív pixelszám
Az érzékelők felbontását többféle módon is megadhatják A képérzékelőket gyártó és a fényképezőgépeket előállító cégek eltérő megoldással is élhetnek. Lehet az érzékelők teljes pixelszámát megadni pl. 3,34 Mpixel, bár ebben olyan pixelek is benne találhatóak, amelyek a képalkotásban nem játszanak közvetlen szerepet. Napjainkban egyre elterjedtebben alkalmazzák a képérzékelők teljes pixelszámának megadása helyett az effektív, vagyis a ténylegesen használt pixelek számának feltüntetését. Így pl. 3,34 Mpixel helyett 3,14 Mpixel, 2,1 Mpixel helyett 1,92 Mpixel. Ez ráadásul könnyebben is kiszámolható, egyszerűen össze kell szorozni a készíthető képek vízszintes és függőleges pixeleinek számát. A gyártók egyszerre több adatot is megadhatnak. Például az általánosan használt 3 Mpixeles gépekben olyan érzékelőt használnak, amely összesen 2140x1560 pixelt tartalmaz, vagyis 3,34 Mpixeles. Ebből ténylegesen 2088x1550 képpont használható, ennyi pixel értékét lehet kiolvasni. Ezt nevezzük effektív pixelszámnak.
24 megapixel
Gyújtótávolság (DSLR)
28mm
Kijelző
LCD átmérője
3 coll
LCD felbontása
1037000 pixel
Elforgatható kijelző
Nincs
Video
Video
FULL HD
Video felbontása
1920x1080 pixel
Egyéb
Képstabilizátor
Szenzor eltoláson alapuló
Fényképezőgép színe
Fekete
Energiaforrás
Saját Li-ion akkumulátor
Memóriakártya-foglalat
SD/SDHC/SDXC
Szenzor típusa
CMOS
ISO érzékenység
100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 12800, 25600, 51200, 102400
Expozíció kompenzáció
Nincs
HDMI kimenet
Van
USB 3.0
Nincs
USB C
Nincs
Bluetooth
Van
NFC
Van
GPS
Nincs
WiFi
Wi-Fi
Nincs
Memóriakártya
Összehasonlítandó termékek
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Adatvédelmi központ

Funkció és teljesítmény sütik

A Funkcionális cookie-k lehetővé teszi a honlapunknak a már megadott részletek elmentérését és ezen adatok alapján tökéletesített és személyre szabottabb funkciókat kínáljunk. Ezen cookie-k csak anonimizált információkat gyűjtenek és tárolnak, tehát ne tudják követni az Ön egyéb honlapokon való mozgását. A teljesítmény cookie-k arról gyűjtenek adatokat, hogy hogyan használják a honlapunkat. Ezeket arra használjuk, hogy jobban megértsük miként használják a honlapunkat, hogy annak tartalmát és funkcióit javítsuk. Kérjük vegye figyelembe, hogy a funkcionális és teljesítmény cookie-k kikapcsolása korlátozhatja a honlapunk bizonyos funkcióinak működését. A honlapunkon a következő Funkció és Teljesítmény sütik használjuk:

TawkConnectionTime, Tawk_*, TawkCookie, __tawkuuid, _ceg.u, _ceg.s, _utmb, _utmc, _utmv, _utmz, f5avrbbbbbbbbbbbbbbbb, _cfduid, acceptCookie
TawkConnectionTime, Tawk_*, TawkCookie, __tawkuuid
_ceg.u, _ceg.s
_utmb, _utmc, _utmv, _utmz

Feltétlenül szükséges sütik

Feltétlenül szükséges sütik olyan funkciókat biztosítanak, amelyek nélkül a honlapunk nem használhatók rendeltetés szerűen. Ezen cookie-kat kizárólag mi használjuk, ezért ezek az első fél cookie-jai. A feltétlenül szükséges cookie-k használatához az Ön hozzájárulására nincsen szükség. Ezért a feltétlenül szükséges cookiekat nem lehet be és kikapcsolni. A honlapunkon a következő Feltétlenül szükséges sütiket használjuk:

resolution, fotoplussession, language, gdpr_privacy_bar, gdpr_allowed_cookies, gdpr_consent_types

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon ún. sütiket (cookie-kat) használunk, amelyeknek célja, hogy anonimizált formában látogatottsági információkat gyűjtsön, valamint elképzelhető, hogy bizonyos szolgáltatások nélkülük nem lennének elérhetőek. Egyes cookie-k amelyet használunk harmadik személyek számára gyűjtenek adatokat, amelyeket arra használnak, hogy olyan reklámokat jelenítsünk meg mi és harmadik személyek, amelyek relevánsak Önnek. A sütikről, valamint ezek engedélyezéséről és tiltásáról az Cookie / Süti Tájékoztatóban talál részletes tájékoztatást, vagy a sütiket Ön is bármikor beállíthatja.