Fotoplus központ (72) 516-906
7623 Pécs, Megyeri út 59. fotoplus@fotoplus.hu

Panasonic Lumix FZ300 kompakt szuperzoom bridge (DMC-FZ300EPK)

Panasonic Lumix FZ300 kompakt szuperzoom bridge (DMC-FZ300EPK)
229 700 Ft 592.01 €
Raktáron
Ingyenes házhozszállítás
A terméket magyarországi számlával és 27%-os áfával értékesítjük.
 • 2 év garancia

Főbb jellemzők

 • 12 MP-es 1/2.3" Live MOS szenzor, 4K fotó/videó
 • Leica objektív, 24x optikai zoom, f=25-600mm (F2.8-8.0), 5 teng. HYBRID O.I.S. + stabilizátor
 • Wifi, HDMI, USB, Utólagos fókusz, stb...

Leírás


Videó megtekintése a Youtube-on

Fotoplus & Panasonic! Szerelmünk a fotózás plusz a videózás!

Panasonic Lumix DMC-FZ300EP-K fekete digitális fényképezőgép, 24x optikai ultrazoom

DMC-FZ300

DMC-FZ300 LUMIX DMC-FZ300 digitális fényképezőgép

 • 12 megapixel Live MOS szenzor
 • 25x optikai zoom
 • 24-600 mm-es átfogás
 • f/2,8 fényerő
 • Kiváló képminőség még gyenge megvilágításnál is
 • 4K fotó - 4K videó
 • 5 tengelyes HYBRID O.I.S.+ stabilizátor
 • Utólagos fókuszálás
 • Közeli makrofotózás
 • Tetszőleges szögbe állítható, érintőképernyő
 • Csepp- és porálló, strapabíró kivitel
 • Wifi, HDMI, USB 2.0

A strapabíró kialakítású fényképezőgépet bátran kiviheti a természetbe. A 600 mm-es, f2,8 objektív és a 4K videorögzítési és fényképezési lehetőség egészen biztosan eleget tesz az igényeinek, ha szeretné megörökíteni a fotózásra érdemes pillanatokat.

Panasonic LUMIX DMC-FZ300 – hatalmas gyújtótávolság, gyors válaszidő és 4K felbontású videofelvételek

A modell legfontosabb előnye az f2,8 fényerejű, kivételesen nagy (25-600 mm) gyújtótávolság-tartományú LEICA DC objektív, amelynek segítségével a felhasználók bármilyen helyzetben kiváló minőségű képeket készíthetnek a fontos pillanatokról még a legnehezebb környezeti feltételek esetén sem maradnak le. Ezt segíti a készülék fokozottan ellenálló kivitele is, amelynek köszönhetően a fényképezőgépnek nem árt sem a nedvesség, sem a por. További újdonságot jelentenek a 4K felbontású videofelvételekkel kapcsolatos fejlett lehetőségek is, mint például a 4K Photo funkció.

A LUMIX DMC-FZ300 semmilyen helyzetben nem okoz csalódást a tulajdonosának, fényképezzen akár szabadon élő félénk állatokat, vagy fontos pillanatokban bővelkedő sportversenyt.

Videó megtekintése a Youtube-on

A csúcsminőségű LEICA DC objektív minden eseményt közel hoz

A 25-600 mm tartománynak megfelelő gyújtótávolságú LEICA DC objektívvel a távoli események is hirtelen kézzel fogható közelségbe kerülnek. A teljes zoom-tartományra jellemző, jelentős f2,8 fényerőnek köszönhetően ezen felül rövid expozíciós időkre, és ezért nagyobb fókusztávolság esetén is éles rajzra számíthatunk. Az óriási gyújtótávolság-tartomány és a legújabb öttengelyű Hybrid O.I.S. optikai stabilizátor kombinációja szinte minden helyzetben kiváló élességű képet nyújt. Így például a távolban lévő fákon ülő madarakról, vagy tengerparton játszó gyermekekről is könnyen készíthetők kiváló minőségű felvételek. A Light Speed automatikus élesítésnek köszönhetően a felhasználó soha nem mulasztja el a kioldógomb lenyomásának optimális pillanatát. Az élesítést ezen túlmenően az új Depth From Defocus (DFD) technológia is gyorsítja, amely két különböző élességű kép összehasonlításából számolja ki a gyújtótávolságot.

4K felbontás mindenkinek

A új Panasonic DMC-FZ300 4K felbontású, azaz a hagyományos Full-HD értékkel szemben négyszeres mennyiségű pixelt használó videofelvételek készítését teszi lehetővé. Ennek felel meg a kép minőségében tapasztalható különbség is – a felvétel szinte életre kel a szemünk előtt. Fontos újdonság a 4K fotó funkció is, amely teljesen megváltoztathatja a megszokott fényképkészítést. 4K Pre-Burst, 4K Burst és 4K Burst Start&Stop üzemmódokban ugyanis a 4K minőségű videofelvétel tetszőleges képkockájából egy 8 megapixeles kép vágható ki. A kioldógomb lenyomásához tehát nem kell az ideális pillanatra várni – elég elindítani a felvételkészítést, és a felhasználó biztos lehet benne, hogy semmilyen fontos pillanatról nem marad le. Ez különösen érvényes az olyan megismételhetetlen pillanatok esetében, mint például a felszálló madarak, vagy vízből felugró halak.

Videó megtekintése a Youtube-on

Még jobb kezelhetőség és minden környezetben praktikusan használható kivitel

A képminőség mellett jelentősen javult a fényképezőgép szerkezeti kialakítása is. A LUMIX DMC-FZ300 így bármilyen úton tökéletes útitárs lehet. A nedvességgel és porral szemben ellenálló kivitelnek köszönhetően nem kell aggódni a nehéz időjárási körülmények miatt, és a tökéletes felvételek készítésére lehet összpontosítani. Minden terepen jól jön az OLED technológiát alkalmazó, 1 440 000 pont felbontású, 0,7x képarányú, és a mozgást gyorsan átrajzoló elektronikus Live View Finder (LVF) kereső, akárcsak az 1 040 000 pont felbontású kihajtható, Dual Dial rendszerű érintőképernyő.

Gazdag funkciókínálat minden felhasználó számára

A LUMIX DMC-FZ300 számos olyan modern funkciót kínál, amelyek fényképezés vagy videofelvétel-készítés közben jelentősen bővítik a felhasználók rendelkezésére álló lehetőségek sorát, valamint a gazdag konnektivitási lehetőségeknek köszönhetően a kész felvételek megosztását az interneten és a közösségi oldalakon. Manuális üzemmódok széles skálája áll rendelkezésre, így a felhasználó a fényképek végső kinézetét maradéktalanul az ellenőrzése alatt tarthatja. Hála a beépített Wi-Fi portnak nem csak a fényképek és videók továbbíthatók egyszerűen az internetre, hanem a fényképezőgép távirányítójaként vehetők igénybe a mobil készülékek (telefon vagy táblagép) kijelzői is. A mobil készülék kijelzőjén a legkülönbözőbb paraméterek beállítására nyílik lehetőség (blende, idő, érzékenység, stb.), miközben puszta érintéssel lehet élesíteni vagy kioldani. A fényképezőgépet így egyszerűen használhatja olyan helyzetekben is, ahol az Ön jelenléte zavaró (például vadon élő félénk állatok fényképezése vagy filmezése során).

Videó megtekintése a Youtube-on

LUMIX DMC-FZ300: Más érdekes paraméterek

 • 12 kép/mp (folyamatos fókuszálás esetén 6 kép/mp) sorozatkép készítés
 • 3,5 mm-es mikrofon csatlakozó bemenet
 • Kontraszt-ellenőrzést használó, 240 kép/mp képátviteli sebességű autofókusz.
 • RAW formátumú fényképezés lehetősége
 • Makró üzemmód: élesítés 1 cm (legszélesebb) – 1 m (leghosszabb) fókusztartományban.

25–600 mm-es zoom, a teljes tartományban f/2,8-as fényerővel

25–600 mm-es zoom, a teljes tartományban f/2,8-as fényerővel

A 25–600 mm-es LEICA DC VARIO-ELMARIT objektív a teljes tartományban f/2,8-as fényerővel rendelkezik. Függetlenül attól, hogy a téma milyen messze van, vagy hogy milyen gyorsan mozog, ez az objektív nem hagyja megszökni. És a változatlan f/2,8-as fényerő a teljes zoomtartományban lehetővé teszi a fényképezést rossz fényviszonyok között is. Emellett a Panasonic nanotechnológiás felületkezelési feketedoboz-technológiája, amelyre rendkívül alacsony visszaverődési arány jellemző, a LUMIX FZ300 fényképezőgépben alkalmazva kivételes optikai teljesítmény és megdöbbentő élesség elérésére ad lehetőséget a becsillanás és a szellemképek kiküszöbölésével. • 35 mm-es egyenértékkel: 25–600 mm.

Kiváló képminőség még gyenge megvilágításnál is

Kiváló képminőség még gyenge megvilágításnál is

A 12,1 megapixeles magas érzékenységű MOS érzékelő a Venus Engine egységgel együtt egyszerre biztosítja a kiváló minőségű képrögzítést és a gyors jelfeldolgozást. A kiemelkedő zajcsillapító rendszerrel gyenge fényviszonyok között is éles képek készíthetők akár 6400-as ISO érzékenységgel. A Venus Engine kiemelkedően teljesít a fényelhajlás kompenzálásában is, így a képek szűk rekeszbeállítással fényképezve is tiszták és élesek lesznek.

5 tengelyes korrekció / kiegyenesítés

5 tengelyes korrekció / kiegyenesítés

Az 5 tengelyes HYBRID O.I.S.+ (Optical Image Stabilizer Plus)* funkció révén elmosódásmentesen videózhat egy kézzel is. A funkció a fényképezőgép 5 féle mozgását képes érzékelni és kompenzálni: a vízszintes és függőleges elmozdulást, valamint a három tengely körüli elfordulást. A felvételkiegyenesítés funkció pedig érzékeli a kép horizontját, és a fényképezőgép ferde állásában is biztosítja, hogy a horizont vízszintes legyen. Még messzire kitartott, szemmel nem követett rögzítés esetén is stabil képet ad. * Az 5 tengelyes HYBRID O.I.S. a 4K videorögzítés kivételével videofelvétel közben is működik.

4K videó és 4K fénykép – a tökéletes pillanat megragadása

4K videó és 4K fénykép – a tökéletes pillanat megragadása

Bármikor bekövetkezhetnek az olyan különleges pillanatok, amelyekre mindig emlékezni szeretne, és amelyeket a lehető legjobb felbontással érdemes rögzíteni. A Panasonic 4K-technológiája most már mindenki számára elérhető. Az új LUMIX GX8 bevezetésével 4K felbontású videókat rögzíthet (akár QFHD: 3840 x 2160 képpont, 25 kép/s, 100 Mbit/s). A 4K fényképezési funkcióval könnyedén tökéletes képkockákat vághat ki a 4K videóból (30 képkocka, illetve fénykép másodpercenként) a fényképezőgépen, és ezeket 8 megapixelesnek megfelelő állóképként mentheti. A LUMIX FZ300 a videózásnál és fényképezésnél is felszabadítja kreativitását.

4K fényképezési módok – a szabadon szárnyaló kreativitásért

4K fényképezési módok – a szabadon szárnyaló kreativitásért

A 4K fénykép funkció három különböző módban használható, de mindegyikkel rögzíthető a tökéletes pillanat magas, 30 képkocka, illetve fénykép másodpercenként sebesség mellett: 4K sorozat Ezzel a funkcióval a sorozatfelvételhez hasonlóan fényképezhet. A fényképezőgép folyamatosan, igen nagy sebességgel készít 8 megapixelesnek megfelelő képeket, amíg nyomva tartja az exponálógombot. 4K sorozat S/S (start/stop) Ez a funkció a normál 4K fénykép funkció, amellyel egy 4K videót rögzíthet, amelyből később bármelyik képkockát, illetve fényképet mentheti 8 megapixelesnek megfelelő képként. Nem kell mást tennie, csak várni a megfelelő pillanatra. 4K elősorozat A „4K elősorozat” üzemmód különlegessége, hogy a fényképezőgép az exponálógomb megnyomása előtti és utáni egy másodpercben is rögzíti a 4K videót. Ezzel azokat a megjósolhatatlan pillanatokat is elkaphatja, amelyek az emberi reakcióidőnél sokkal gyorsabban megtörténnek. 60 extra képet kap, hogy a legjobbat kiválaszthassa.

4K videó – a Full HD felbontásnál is nagyobb részletgazdagság

4K videó – a Full HD felbontásnál is nagyobb részletgazdagság

Akár filmnézésről, akár videoszerkesztésről van szó, a 4K felbontás sokkal intenzívebb látványt kínál, mint amilyet valaha is tapasztalt. A 3840 x 2160 képpontos natív felbontás négyszer nagyobb, mint a full HD, így sokkal részletgazdagabb képet eredményez. Még a full HD formátumba exportált 4K felvételeknél is sokkal élesebb és határozottabb a megjelenítés, mint a full HD felbontással rögzített felvételeknél. • A 4K felbontású rögzítéshez UHS Speed Class 3 kategóriájú kártya szükséges.

Utólagos fókuszálás – Akár fényképezés után is kiválaszthatja a fókuszban lévő területet

Utólagos fókuszálás – Akár fényképezés után is kiválaszthatja a fókuszban lévő területet

Elképzelte már, hogy milyen lenne a fényképezés után éles fókuszba állítani a fénykép témáját? Ezt most könnyen megteheti az utólagos fókuszálási funkcióval. A funkció fejlesztésének alapja a Panasonic 4K, illetve a nagy sebességű, kiváló pontosságú DFD (Depth From Defocus) autofókusz technológia. Fényképezés a helyszínen, majd mentés a kívánt beállításokkal később – íme, a kreatív fényképezés szabadságának új dimenziója.

Csepp- és porálló, strapabíró kivitel

Csepp- és porálló, strapabíró kivitel

A kemény kültéri igénybevételekkel való szembeszálláshoz a LUMIX FZ300 csepp- és porálló, strapabíró kivitelt kapott. Tömítést kapott minden összeillesztés, tárcsa és gomb, hogy átmenjen a vezető DSLM (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek szigorú minőségellenőrzésén is. A LUMIX FZ300 készüléket kültéri fotózáshoz rossz időjárás mellett is magával viheti: a párás dzsungeltől kezdve a szeles sivatagig. A kemény kültéri igénybevételekkel való szembeszálláshoz a LUMIX FZ300 csepp- és porálló, strapabíró kivitelt kapott. Tömítést kapott minden összeillesztés, tárcsa és gomb, hogy átmenjen a vezető DSLM (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek szigorú minőségellenőrzésén is. A LUMIX FZ300 készüléket kültéri fotózáshoz rossz időjárás mellett is magával viheti: a párás dzsungeltől kezdve a szeles sivatagig.

1440k képpontos, 0,7-szeres nagyítású, nagy OLED élőképes kereső

1440k képpontos, 0,7-szeres nagyítású, nagy OLED élőképes kereső

A LUMIX FZ300 nagy felbontású (1440k képpontos), OLED kijelzős élő képkeresőjének 10000:1-es kontrasztaránya kiváló láthatóságot biztosít, és közvetlen napsütéses viszonyok között is tökéletes kompozíciót tesz lehetővé. A magas, 0,7-szeres nagyítás (35 mm-es fényképezőgéppel ekvivalens) révén a képrészleteket is jól láthatja. Mivel minden beállítás közvetlenül megjelenik a szemei előtt, így képei mindig pontosan olyanok lesznek, amilyet Ön szeretne.

3,0 hüvelykes, tetszőleges szögbe állítható, érintőképernyős hátsó kijelző

3,0 hüvelykes, tetszőleges szögbe állítható, érintőképernyős hátsó kijelző

A nagy felbontású, kb. 1040k képpontos hátsó kijelző jobb láthatóságot nyújt, még napfényben történő fotózás esetén is. Továbbá a dönthető és elforgatható képernyőjével úgy keresheti szabadon a szokatlan látószögeket, hogy nem kell lemondania az egyszerű kezelhetőségről és a képrögzítés teljes vezérléséről. Az érintéses vezérléssel pedig a téma élességét a képernyő egyszerű megérintésével is beállíthatja, sőt magát a fotót is elkészítheti így.

Minden a megfelelő helyen

Minden a megfelelő helyen

A LUMIX FZ300 nem csak kifinomult vázkialakítást és kényelmes, kézre eső fogást nyújt, hanem intuitívan használható kezelőszerveket is. A hátsó és oldalsó tárcsák a fő blende- és a záridő-beállításokat vezérlik, de ideiglenesen könnyen átválthatók a fehéregyensúly és az ISO érzékenység beállítására. A beállítások a négy funkciógombhoz is társíthatók.* Továbbá, az objektívtubus bal oldalán található oldalsó karral a zoom kényelmesebben működtethető, amikor a jobb kéz az exponálógombbal van elfoglalva. * Négy gomb a vázon és öt gomb a menüben.

Rugalmas használatot biztosító bővíthetőség

Rugalmas használatot biztosító bővíthetőség

A rugalmasabb használat érdekében a LUMIX FZ300 együtt használható külső vakuval (DMW-FL580L), sztereó puskamikrofonnal (DMW-MS2), telekonverterrel (DMW-LT55), makrokonverterrel (DMW-LC55) és még sok más kiegészítővel. A LUMIX FZ300 bővíthetősége messze túlmutat a hagyományos bridge fényképezőgépek korlátain.

Nagy sebességű automatikus élességállítás DFD technológiával

Nagy sebességű automatikus élességállítás DFD technológiával

A Panasonic DFD (Depth From Defocus) automatikus élességállítási technológiájának köszönhetően akár a leggyorsabb mozgást is rögzítheti. A LUMIX FZ300 ezzel a vadonatúj technológiával azonnal kiszámítja a képkockán belülre eső tárgyak közötti távolságot, és gyors, folyamatos mozgással vezeti az objektív élességállítását. Az új rendszernek köszönhetően akár 0,09 másodperces* automatikus élességállítási sebesség is elérhető, és másodpercenként 6 képkockás sorozatfelvétel készíthető AFC módban. Videózás közben a folyamatos élességállítás stabilitását is növeli. * A CIPA szabvány szerint. Az élőképes kereső használatakor.

12 kép/másodperces sorozatfelvétel

12 kép/másodperces sorozatfelvétel

A nagy sebességű sorozatfelvétel funkcióval másodpercenként 12 kép készíthető a maximális 12,1 megapixeles felbontásban. A körülbelül 0,88 másodperces gyors bekapcsolásnak és a kioldó rövid késleltetésének köszönhetően a LUMIX FZ300 soha nem hagyja cserben, amikor el kell kapni a múlékony pillanatokat.

Közeli makrofotózás

Közeli makrofotózás

A LUMIX FZ300 1 cm-es minimális élességállítási távolságával lenyűgöző makrofotókat készíthet.

A Wi-Fi® funkcióval szabadjára engedheti kreativitását

A Wi-Fi® funkcióval szabadjára engedheti kreativitását

A LUMIX FZ300 csatlakozási funkciói sokféleképpen bővítik a fényképezőgép használhatóságát. A fényképezőgép vezérelhető az okostelefonra vagy táblagépre telepített Panasonic Image App alkalmazással, amelyben távolról megtekintheti a képet, beállíthatja az élességet, kioldhatja a zárat, majd a táblagép nagy képernyőjén megnézheti, sőt akár a közösségi hálózaton is megoszthatja a fényképeit. Egyszerű megosztás Okostelefonja vagy táblagépe segítségével egyszerűen, áthúzással megoszthatja kedvenc pillanatait a közösségi hálózatokon. Földrajzi pozícióadatok rögzítése A LUMIX FZ300 pontosan tudja, hol van, mert az okostelefon vagy táblagép GPS-naplóját/címkéjét használja. A földrajzi adatok rögzítésével automatikusan rendelkezésére áll az az információ, amely alapján később visszakeresheti, hogy hol készítette a képeket.

RAW adatok feldolgozása a fényképezőgépen

RAW adatok feldolgozása a fényképezőgépen

A LUMIX FZ300 képes RAW-formátumú képek rögzítésére, és fel is tudja dolgozni azokat a fényképezőgépben a következő beállítások módosításával: Színtér beállítása (sRGB / AdobeRGB), Fehéregyensúly, Expozíciókompenzáció, Fotóstílus, Intelligens D-tartományvezérlés, Kontraszt, Kiemelés / árnyékolás, Telítettség, Zajcsökkentés, Intelligens felbontás, Élesség.

Kreatív panoráma

Kreatív panoráma

A szűrőeffektusok széles választékát kínáló Kreatív vezérlő funkcióval speciális effektusokat kölcsönözhet fényképeinek és videóinak. A Kreatív panoráma funkcióval dinamikus panorámaképeket készíthet a fényképezőgép egyszerű elfordításával. A „Normál (minimális torzítás)” vagy a „Széles (maximális látószög)” beállítás választható. Nagy sebességű videókat* rögzíthet HD minőségben 100 képkocka/másodperces, illetve VGA minőségben 200 képkocka/másodperces sebességgel. Így olyan jeleneteket is rögzíthet, amelyek szabad szemmel nem láthatók, majd ezeket látványos lassított felvételként játszhatja le. * A rögzítési formátum 25p.


Méretek (SZél. x Mag. X Mély.): 131,6 × 91,5 × 117,1 mm
Súly: Kb. 691 g akkumulátorral és SD memóriakártyával/Kb. 640 g akkumulátor és SD memóriakártya nélkül
Képpontok száma Effektív képpontszám: 12,1 megapixel
Érzékelő Érzékelő méret / teljes képpont szám / szűrő: 1/2,3-típusú nagy érzékenységű MOS szenzor / 12,8 megapixel, elsődleges színszűrő
Rekesz: F2,8 / többlépcsős íriszmembrán (állókép: F2,8–8,0, mozgókép: F2,8–11,0)
Optikai zoom: 24x
Gyújtótávolság: f = 4,5–108 mm/(25–600 mm 35 mm-es rendszerben 4:3 képarány mellett)/(26–624 mm 35 mm-es rendszerben 3:2 képarány mellett)/(27–648 mm 35 mm-es rendszerben 16:9 képarány mellett)/(30–720 mm 35 mm-es rendszerben 1:1 képarány mellett)/(28–672 mm 35 mm-es rendszerben 4:3 képarány mellett, 4K fényképezési módban)/(27–648 mm 35 mm-es rendszerben 3:2 képarány mellett, 4K fényképezési módban)/(27–648 mm 35 mm-es rendszerben 16:9 képarány mellett, 4K fényképezési módban)/(30–720 mm 35 mm-es rendszerben 1:1 képarány mellett, 4K fényképezési módban)/(27–648 mm 35 mm-es rendszerben 16:9 képarányú videofelvétel, kikapcsolt O.I.S. és kikapcsolt felvételkiegyenesítés esetén)/(30–720 mm 35 mm-es rendszerben 16:9 képarányú videofelvétel, bekapcsolt O.I.S. és kikapcsolt felvételkiegyenesítés esetén)/(30–720 mm 35 mm-es rendszerben 16:9 képarányú videofelvétel, bekapcsolt O.I.S. és bekapcsolt felvételkiegyenesítés esetén)/(27–648 mm 35 mm-es rendszerben 4K videofelvétel mellett)
Extra optikai zoom (EZ): 29,4× (4:3 / 8M (M)), 46,9× (4:3 / 3M (S))
Intelligens zoom: 48x
Zoom sebesség változtatása: 2-sebességű zoom
Objektív: LEICA DC VARIO-ELMARIT/14 elem 11 csoportban/(5 aszférikus lencse/9 aszférikus felület/3 ED lencse /1 nano méretű felületi lencse bevonat)
optikai képstabilizátor: 5 tengelyes HYBRID O.I.S. +*/* Az 5 tengelyes kompenzálás a 4K videorögzítés kivételével videofelvétel közben is működik.
Digitális Zoom: Max. 4x (a digitális zoomot az intelligens zoommal párhuzamosan használva a zoomarány csak max. 2x-ig növelhető.)
Konverterkompatibilitás: Van
Fókuszterület: Normal: Wide 30 cm - infinity / Tele 200 cm - infinity/AF makró / MF / Intelligens automatikus / Mozgókép: Széles látószögű 1 cm–végtelen / telefotó 100 cm–végtelen
AF segédfény: Igen (be / ki)
Fókusz: AFS (1 kép) / AFF (Rugalmas) / AFC (Folyamatos) / MF/Normál / AF makró / Makró zoom, Gyors AF, Folyamatos AF (mozgóképfelvétel közben), Szemészlelő AF, Érintéses AF/AE funkció, Érintéses exponálás, Érintőtáblás AF, Kézi fókuszsegéd, Érintéses kézi fókuszsegéd,/AF+MF, Fókuszkiemelés, Egyképes AF (állítsa az Fn gombot az egyéni menüben AF-BE értékre), Autofókusz gyenge megvilágításhoz, Csillagfényes autofókusz, AF/AE-rögzítőgomb
AF-mérés: Arc-/szemérzékelés / Követés / 49 terület / Egyéni multi / 1 terület / Precíziós (teljes érintéses terület igény szerint)
Zár Zársebesség: Állókép:/kb. 60 – 1/4000 s (mechanikus zár)/kb. 1 – 1/16000 s (elektronikus zár)/Lámpa (kb. 60 s)/Mozgókép:/Kb. 1/25–1/16000 s (24p sebességű felvétel esetén)/kb. 1/2 – 1/16000 s (Kreatív videó M mód / MF mód)
Kereső Kereső: 0,39"-es OLED élő képkereső (LVF, Live View Finder) (1,44 millió képpont), Látótér: kb. 100%,/Nagyítás: kb. 3,88× / 0,7× (35 mm-es rendszerben), Szemérzékelő
Fájl Fájlformátum: Normál kép JPEG (DCF/Exif2.3) / RAW, DPOF/Mozgókép AVCHD, MP4
Állóképjelenet-segéd: Éles portré, Selymes bőr, Háttérfényben elmosódott, Ellenfényben éles, Nyugtató tónus, Kisgyerek arca, Különleges táj, Élénk kék ég, Romantikus naplemente, Élénk naplemente, Tükröződő víz, Tiszta éjjeli táj, Hideg égbolt, Melegen fénylő éjjeli táj, Művészi éjszakai táj, Csillámló illuminációk, Éjszakai kép kézzel, Éles éjszakai portré, Virág, Étel, Desszert, Állat mozgás közben, Éles sportfotó, Monokróm
Üzemmódválasztó tárcsa / Üzemmódválasztó gomb: Intelligens automata, P, A, S, M, Kreatív videó, C (Custom – egyéni), Panorámafelvétel, Jelenetsegéd, Kreatív vezérlő
Kreatív Vezérlés mód: Kifejező, Retró, Régi napok, Feltűnő, Diszkrét, Szépia, Monokróm, Dinamikus monokróm, Durva monokróm, Selymes monokróm, Hatásos művészi, Dinamikus, Keresztfeldolgozás, Játék effekt, Toy Pop, Fehérítőkihagyás, Miniatűr hatás, Finom fókusz, Fantasy, Csillagszűrő, Egypontos szín, Napsütés (22 szűrő)
Folyamatos felvételi üzemmód (kb.): [AFS] SH: 60 kép/s*, H: 12 kép/s, M: 6 kép/s (élő képkeresővel), L: 2 kép/s (élő képkereső nélkül)/[AFC] H: 6 kép/s, M: 6 kép/s (élő képkeresővel), L: 2 kép/s (élő képkereső nélkül)/* Csak elektronikus zár használható.
4K fényképezési mód (*2): 4K sorozat: 30 kép/s, max. 29 perc 59 másodperc/4K sorozat (S/S): 30 kép/s, max. 29 perc 59 másodperc/4K elősorozat: 30 kép/s, kb. 2 másodperc/(a memóriakártya méretétől és az akkumulátor töltöttségétől függően)/Exif-adatok: Igen/Választható oldalarány: Igen (4:3 / 3:2 / 16:9 / 1:1 választható)/Expozíciós mód: Program AE, Blendeprioritásos AE, Záridő-prioritásos AE, Kézi/Jelölő funkció: Igen (4K sorozat (S/S) módban)
4K videó: 3840 x 2160 képpont, 25p (4K: 100 Mbit/s / MP4) (érzékelő kimenete 25 kép/s) (AAC)/3840 x 2160 képpont, 24p (4K: 100 Mbit/s / MP4) (érzékelő kimenete 24 kép/s) (AAC)
HD videó: 1920 x 1080 képpont, 50p (FHD: 28 Mbit/s / AVCHD) (érzékelő kimenete 50 kép/s) (Dolby)/1920 x 1080 képpont, 24p (FHD: 24 Mbit/s / AVCHD) (érzékelő kimenete 24 kép/s) (Dolby)/1920 × 1080 képpont, 50i (FHD: 24 Mbit/s / AVCHD) (érzékelő kimenete 25 kép/s) (Dolby)/1920 x 1080 képpont, 50i (FHD: 17 Mbit/s / AVCHD) (érzékelő kimenete 50 kép/s) (Dolby)/1920 x 1080 képpont, 50p (FHD: 28 Mbit/s / MP4) (érzékelő kimenete 50 kép/s) (AAC)/1920 x 1080 képpont, 25p (FHD: 20 Mbit/s / MP4) (érzékelő kimenete 25 kép/s) (AAC)/1280 x 720 képpont, 25p (HD: 10 Mbit/s / MP4) (érzékelő kimenete 25 kép/s) (AAC)
STD videó: 640 x 480 képpont, 25p (VGA: 4 Mbit/s / MP4) (érzékelő kimenete 25 kép/s) (AAC)
Nagysebességű videó: 1280 x 720 pixel, 25p (HD: MP4) (képérzékelő kimenete 100 képkocka/másodperc)/640 x 480 pixel, 25p (VGA: MP4) (képérzékelő kimenete 200 képkocka/másodperc)
AVCHD: FHD/50p: Kb. 170 perc (hátsó kijelzővel), 165 perc (élő képkeresővel)/FHD/50i: Kb. 175 perc (hátsó kijelzővel), 170 perc (élő képkeresővel)
MP4: 4K/25p: Kb. 135 perc (hátsó kijelzővel), 130 perc (élő képkeresővel)/FHD/50p: Kb. 170 perc (hátsó kijelzővel), 165 perc (élő képkeresővel)
AVCHD: FHD/50p: Kb. 85 perc (hátsó kijelzővel), 80 perc (élő képkeresővel)/FHD/50i: Kb. 85 perc (hátsó kijelzővel), 85 perc (élő képkeresővel)
MP4: 4K/25p: Kb. 65 perc (hátsó kijelzővel), 65 perc (élő képkeresővel)/FHD/50p: Kb. 85 perc (hátsó kijelzővel), 80 perc (élő képkeresővel)
Expozíció: Program AE, Rekesz prioritás AE, Zár prioritás AE, Manuális
Expozíció kompenzálás: 1/3 EV step, +/-3 EV
Automata expozíciósorozat: 3, 5, 7 kép 1/3, 2/3 vagy 1 EV lépésben, max. +/-3 EV
Fénymérés: Intelligens többmezős / Központi súlyozású / Szpot
ISO-érzékenység: Állókép: Automatikus / i.ISO / 100 / 200 / 400 / 800 / 1600 / 3200 / 6400/Mozgókép: Automatikus / 100 / 200 / 400 / 800 / 1600 / 3200 / 6400/(1/3 EV-s lépésekben állíható)
Állóképfelvétel: [4:3] 4000 × 3000 (12M) (L) / 3264 × 2448 (8M) (M) / 2048 × 1536 (3M) (S)/[3:2] 4000 × 2672 (10,5M) (L) / 3264 × 2176 (7M) (M) / 2048 × 1360 (2,5M) (S)/[16:9] 4000 × 2248 (9M) (L) / 3840 × 2160 (8M) (M) / 1920 × 1080 (2M) (S)/[1:1] 2992 × 2992 (9M) (L) / 2448 × 2448 (6M) (M) / 1920 × 1920 (3,5M) (S)
Képminőség: RAW / RAW+Finombeállítás / RAW+Standard / Finombeállítás / Standard
Fotóstílus: Normál, Élénk, Természetes, Monokróm, Tájkép, Portré, Egyéni, Filmszerű D*, Filmszerű V* * Ha a Kreatív videó mód van kiválasztva.
Fehéregyensúly: Automatikus / Nappali / Felhős / Árnyékos / Lámpa / Vaku / Fehérbeállítás 1 / Fehérbeállítás 2 / Fehérbeállítás 3 / Fehérbeállítás 4 / Színhőmérséklet/(2 tengelyes állíthatóság)
Képmódosítás: Kontraszt, Élesség, Zajcsökkentés, Telítettség*, Színtónus**, Szűrőeffekt**/* Kivéve Monokróm módban. ** Csak Monokróm módban.
Oldalarány-sorozat: -
Digitális vörösszem hatás csökkentés (vörösszem hatá eltávolítás): Igen (be / ki)
GPS: -
Wifi: IEEE 802.11b/g/n/2412 MHz – 2462 MHz (1–11 csat.)/WPA/WPA2/Infrastruktúra üzemmód / WPS
NFC: -
Közelíthető mozgókép: Van
Önkioldó: 2 s / 10 s / 10 s (3 kép)
Önfényképező mód: Nem
Lejátszási üzemmód: Mind, Diavetítés, Szűrt lejátszás (Csak képek, Csak videók, 4K FÉNYKÉPEK, Kategóriaválasztás, Kedvencek), Naptár
Indexkép / nagyított lejátszás: 12 v. 30 indexképes megjelenítés / Van
Hisztogram / világos részek megjelenítése: Van / Van
Kedvencek beállítása / képforgatás: Van / Van
DPOF nyomtatás beállítás / védelem beállítás: Van / Van
RAW feldolgozás: Van
Átméretezés / körülvágás: Van / Van
Retusálás: Nem
Másolás / Címszerkesztés / Szövegbélyegzés: Nem / Igen / Igen
Állóképek készítése mozgóképből: Van
Videó megosztás: Van
PictBridge támogatás: Egyedi / több / minden / DPOF / Kedvencek
Beállítás OSD nyelvek: Japán, angol, német, francia, olasz, spanyol, lengyel, cseh, magyar, holland, török, portugál, finn, dán, svéd, görög
Kijelző LCD-monitor: 7,5 cm-es (3,0"-es) tetszőleges szögben állítható TFT LCD kijelző (1,04 millió képpont), tükröződéscsökkentő bevonat/Látómező Kb. 100%, nagylátszögű
Vaku Beépített vaku: Autom.*, Autom./vörösszemhatás-csökkentés*, Mindig be, Mindig be/vörösszemhatás-csökkentés, Lassú szinkr., Lassú szinkr./vörösszemhatás-csökkentés, Mindig ki * Csak iA és iA+ módban./Vakuszinkron: 1. / 2. lassú szinkr./Szinkronizáció a vaku tompítása és az expozíciókompenzáció érdekében/0,3–8,8 m (széles / ISO autom.), 1,0–8,8 m (telefotó / ISO autom.)
Felvételi média: SD memóriakártya, SDHC memóriakártya, SDXC memóriakártya (kompatibilis az UHS-I szabvánnyal)
Beépített memória: -
Hang Mikrofon / hangszóró: Sztereó / Monó
Távoli bemenet: φ 2,5 mm távvezérlőhöz
Külső mikrofonbemenet: φ3,5 mm külső mikrofonhoz
Csatlakozó: microHDMI (*3), AV kimenet (PAL/NTSC), USB (AV/USB multi)
Energiaellátás: Li-ion akkumulátor (7,2 V, 1200 mAh, 8,7 Wh) (tartozék)/Tápegység (bemenet: 110–240 V AC)
Akkumulátor kapacitás (kb.): 380 kép (hátsó kijelzővel) / 360 kép (élő képkeresővel) (CIPA szabvány szerint) (*1)
Tartozék szoftver: PHOTOfunSTUDIO 9.7PE/SILKYPIX Developer Studio 4.3SE/LoiLoScope (próbaverzió)/Adobe Reader
Alaptartozékok: Akkumulátortöltő, akkumulátor, tápkábel, USB-kábel, napellenző, objektívsapka, objektívsapka-madzag, vállszíj, DVD
Megjegyzés: *1
Megjegyzés: A felvételkészítési körülményeket a CIPA szabványai alapján határoztuk meg.
Megjegyzés: - Hőmérséklet: 23 °C / Relatív páratartalom: 50% bekapcsolt monitor esetén.
Megjegyzés: - Panasonic SDHC Memóriakártya használatával
Megjegyzés: - Tartozék akkumulátor használatával.
Megjegyzés: - A kamera bekapcsolását követően 30 másodperccel kezdve a felvételt, az optikai képstabilizátor bekapcsolt állapota esetén.
Megjegyzés: - 30 másodpercenként 1 felvétel készítése max. vakuteljesítménnyel minden második felvételnél.
Megjegyzés: - Tele állásból nagylátószögre váltva a zoomkarral vagy vissza minden felvételnél.
Megjegyzés: - A felvehető képek száma függ a felvételek közötti időtől.
Megjegyzés: - Ha ritkábban készítenek egy-egy képet, csökken a felvehető képkockák száma.
Megjegyzés: - A CIPA a következő szervezet nevének rövidítése: Camera & Imaging Products Association.
Megjegyzés: *2
Megjegyzés: - Standard rögzítési idő 23 oC-os hőmérsékleten (73,4 oF) és 50%-os relatív páratartalom mellett.
Megjegyzés: - A felvételi idő függ a működési környezettől és a felhasználás módjától.
Megjegyzés: - Az aktuális felvételi idő a felhasználási körülmények és mód figyelembevételével kalkulálódik.
Megjegyzés: - Használjon egy SD nagysebességű kártyát ("Class 4" vagy magasabb osztályút) ha mozgóképeket készít.
Megjegyzés: – [MP4] formátumú és [4K] felbontású videofelvételhez és [4K PHOTO] módban „UHS-I Speed Class 3 (U3)” (3-as sebességosztályú) SD-kártyát használjon.
Megjegyzés: (Az SD sebességosztály a folyamatos írás sebességi szabványa.)
Megjegyzés: - A mozgóképfelvételek folyamatos készítésének maximális időtartama [AVCHD-vel] 29 perc 59 másodperc.
Megjegyzés: – A [4K] felbontású [MP4] videofelvételek megszakítás nélküli maximális hossza 29 perc 59 másodperc.
Megjegyzés: – A [FHD]/[HD]/[VGA] felbontású [MP4] videofelvételek megszakítás nélküli maximális hossza 29 perc 59 másodperc, maximális mérete 4 GB.
Megjegyzés: – A nagy sebességű videofelvételek megszakítás nélküli maximális hossza 7 perc 29 másodperc.
Megjegyzés: *3
Megjegyzés: A [4K] videokimenet átviteléhez HDMI emblémával ellátott és 4K-kompabitilisként forgalmazott HDMI-kábelt használjon.

Paraméterek

Általános
Gyártó
Panasonic
Gyári adatlap
Kattintson ide
Garancia
2
Fényképezőgépek
Típus
Ultrazoom
Optikai zoom
24x
Effektív pixelszám
Az érzékelők felbontását többféle módon is megadhatják A képérzékelőket gyártó és a fényképezőgépeket előállító cégek eltérő megoldással is élhetnek. Lehet az érzékelők teljes pixelszámát megadni pl. 3,34 Mpixel, bár ebben olyan pixelek is benne találhatóak, amelyek a képalkotásban nem játszanak közvetlen szerepet. Napjainkban egyre elterjedtebben alkalmazzák a képérzékelők teljes pixelszámának megadása helyett az effektív, vagyis a ténylegesen használt pixelek számának feltüntetését. Így pl. 3,34 Mpixel helyett 3,14 Mpixel, 2,1 Mpixel helyett 1,92 Mpixel. Ez ráadásul könnyebben is kiszámolható, egyszerűen össze kell szorozni a készíthető képek vízszintes és függőleges pixeleinek számát. A gyártók egyszerre több adatot is megadhatnak. Például az általánosan használt 3 Mpixeles gépekben olyan érzékelőt használnak, amely összesen 2140x1560 pixelt tartalmaz, vagyis 3,34 Mpixeles. Ebből ténylegesen 2088x1550 képpont használható, ennyi pixel értékét lehet kiolvasni. Ezt nevezzük effektív pixelszámnak.
12 megapixel
Kijelző
LCD átmérője
3 coll
LCD felbontása
1040000 pixel
Elforgatható kijelző
Van
Video
Video
4K
Video felbontása
3840x2160 pixel
Egyéb
Képstabilizátor
Szenzor eltoláson alapuló
Fényképezőgép színe
Fekete
Energiaforrás
Saját Li-ion akkumulátor
Panasonic akku típusa
DMW-BLC12
Memóriakártya-foglalat
SD/SDHC/SDXC
Sorozatfelvétel
12fps
Szenzor típusa
Live MOS
ISO érzékenység
100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, auto
Expozíció kompenzáció
Van
HDMI kimenet
Van
USB 3.0
Van
USB C
Nincs
Bluetooth
Nincs
NFC
Nincs
GPS
Nincs
WiFi
Wi-Fi
Van
Memóriakártya
Link
Memóriakártya információk