Panasonic Lumix S PRO 70-300mm f/4.5-5.6 MACRO O.I.S. objektív, L-bajonettes (S-R70300E)

Cikkszám: 599-S-R70300E

Főbb jellemzők

 • Rögzítés: L-Mount (L-bajonett)
 • Optikai képstabilizátor: Igen
 • Gyújtótávolság: f=70-300mm
 • Maximális rekesznyílás: F4.5-5.6


Videó megtekintése a Youtube-on

Panasonic Lumix S PRO 70-300mm f/4.5-5.6 MACRO O.I.S. objektív, L-bajonettes (S-R70300E), makró képességekkel rendelkező teleobjektív a LUMIX S sorozathoz a Fotoplus-nál!

SAJTÓKÖZLEMÉNY: Makró képességekkel rendelkező teleobjektívet jelentett be a Panasonic a Lumix S sorozathoz LUMIX S 70-300 mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. (S-R70300)Wiesbaden, Németország, 2020. február 18. - A Panasonic büszkén mutatta be új, L-bajonettes, LUMIX S 70-300 mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. (S-R70300) teleobjektívjét, amelyet a LUMIX S sorozat full-frame, tükör nélküli fényképezőgépeihez terveztek. Az igényes tartalomkészítőknek kifejlesztett LUMIX S sorozat fényképezőgépei és objektívjei a legtökéletesebb képminőségre törekszenek.

Az új LUMIX S 70-300 mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. páratlan képminőséget nyújt a kép minden pontján, ezért lenyűgöző fényképek és videók készítésére alkalmas.

Kiváló gyorsaságú és pontosságú autofókuszt és Dual I.S. képstabilizálást biztosít, hogy dinamikusan hordozható és változatos helyzetekben is bevethető legyen, például sportesemények, állatok, portrék, légi járművek és gépjárművek megörökítésénél.

A legújabb technológiákat felvonultató objektív 11 csoportba rendezve összesen 17 elemet tartalmaz, többek között egy UED (ultra extra-alacsony szórású), két ED (extra-alacsony szórású) és egy UHR (ultramagas törésmutatójú) lencsét, amelyek hatékonyan csökkentik tele állásnál a tengelymenti és széles állásnál a nagyításból eredő kromatikus aberrációt. Az UHR lencse egyenletes képminőséget biztosít a kép közepétől egészen a szélekig, és fontos szerepet játszik a kompakt objektívméret elérésében.

A figyelemreméltó, 0,54 m*1-es legkisebb élesség állítási távolságával a LUMIX S 70-300 mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. 0,5x maximális nagyítást ér el (300 mm-en), így a valódi méret felén képes makro képeket és videókat rögzíteni. A lekerekített rekesz és a 11 lamellás írisz gyönyörű, kerek bokeh hatást nyújt a teljes zoomtartományban.

A LUMIX S sorozatban az objektív O.I.S. optikai képstabilizálása és a váz Body I.S. képstabilizálása együtt alkotja a Dual I.S. képstabilizáló rendszert, ami ellensúlyozza a kézremegést, és lehetővé teszi, hogy akár 5,5 fokozattal lassabb zársebességet*2 használjon a fotós. A maximum 480 fps sebességű képérzékelő-kommunikáció gyors és kimagaslóan pontos autofókuszt valósít meg.

A LUMIX S 70-300 mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. ilyen kiváló képességek mellett is kompakt méretű és pehelykönnyű maradt, hogy kényelmes hordozhatóságot nyújtson. A rugalmas felhasználás érdekében por- és cseppálló*3 külsővel gyártott objektív mostoha körülmények között, akár -10 fokban is használható. Ráadásul az objektív elején található fluor alapú bevonat taszítja a vizet és az olajat is. A szűrő átmérője 77 mm.

A LUMIX S sorozat objektívjei kiválóan teljesítenek videofelvételnél is. Mechanizmusuknak köszönhetően minimális szintre csökkenthető a „focus breathing” hatás, az élességállítás következtében megváltozó gyújtótávolság jelensége, ami problémát jelenthet a kizárólag fényképezéshez tervezett cserélhető objektíveknél. Ráadásul, az objektív a fókuszcsík-eltolódást is kiszűri zoomolás közben, hogy a beállított alany mindig tisztán fókuszban legyen és professzionális minőségű videofelvétel készüljön.

További új L-bajonettes objektívek is érkeznek, köztük 3 különböző, F1.8-as nagy rekeszű objektív, amelyekkel tovább bővül a LUMIX S sorozat objektívkínálata, hogy minden vásárlói igénynek megfeleljünk.

A LUMIX S-R70300 részt vesz a LUMIX PRO programban. A LUMIX PRO programot azért indította a Panasonic, hogy a LUMIX felhasználók mindig számíthassanak a támogatásra. A program szolgáltatásait a tagok nem csak belföldön, hanem a szakmai útjaik során meglátogatott országokban is igénybe vehetik. A www.lumix-pro.com oldalon további részletek találhatóak a jogosultsági szintekről, az országokról és a termékekről, valamint elolvashatóak a részvételi feltételek is.

*1 Széles állásban
*2 A CIPA szabvány alapján (Fordulás/Bólintás iránya: fókusztávolság f=300 mm a LUMIX S5 használatakor)
*3 A por- és cseppállóság nem jelent garantált védelmet arra az esetre, ha a fényképezőgépet közvetlenül por vagy víz éri.
•A kialakítás és a specifikációk előzetes értesítés nélkül változhatnak.

S-R70300 LUMIX S 70–300 mm F4,5–5,6 MACRO O.I.S.

Makrofelvételre alkalmas, kompakt zoomolható teleobjektív.

70–300 mm-es zoom kiváló képminőséggel és rugalmassággal

70–300 mm-es zoom kiváló képminőséggel és rugalmassággal

Az objektív optikailag kompakt és kis tömegű, teleobjektívnél mégis 300 mm-es zoomot kínál, így sokoldalúan lehetővé teszi közelkép készítését például a természetben, sporteseményen vagy repülőgép leszállásakor.

Az erőteljes zoom szabadtéri felvételeknél nagyobb kreatív szabadságot biztosít a fényképésznek.

Kiváló közeli felvételkészítés

Kiváló közeli felvételkészítés

A 70–300 mm-es objektív 0,74 m-es legkisebb fókuszálási távolságával (300 mm esetén)* és 0,5× maximális nagyításával (300 mm esetén) sokféle felvételt tesz lehetővé a legkülönfélébb fényképezési környezetben.

Kicsi és nehezen fotózható témákról, például madarakról és lepkékről készíthetők könnyen közelképek nagyobb távolságból.

* Legrövidebb fókusztávolsága 0,54 m (70 mm esetén), illetve 0,74 m (300 mm esetén).

Gyönyörű fények létrehozása

Gyönyörű fények létrehozása

A 11 lamellás, környílású blende optimalizálja a blendenyílást és -elrendezést.

Hozzájárul a képen megjelenő fényforrások gyönyörű megjelenítéséhez például a falevelek közt átsütő nap vagy színes megvilágítások esetén, lágy és különösen vonzó küllemű fénysugarakat létrehozva.

O.I.S. (optikai képstabilizátor) a szuperéles fotókért

O.I.S. (optikai képstabilizátor) a szuperéles fotókért

Az objektív O.I.S. (2 tengelyes optikai képstabilizátor) rendszerét és a Váz I.S. (5 tengelyes) rendszert egyesítő LUMIX S sorozatú gépekben* az 5 tengelyes Dual I.S. 2 még hatékonyabban kompenzálja az elmosódást, 5,5 fokozattal lassabb zársebességet lehetővé téve.**

* Az 5 tengelyes Dual I.S. 2 képstabilizátor LUMIX S1H, S1R, S1 és S5 gépekkel használható (2021. február 18-án). ** A CIPA szabvány szerint (vízszintes/függőleges billentés: f = 300 mm fókusztáv, LUMIX S5 használatakor).

Por-, csepp- és fagyálló kivitel

Por-, csepp- és fagyálló kivitel

A LUMIX S 70–300 mm F4,5–5,6 MACRO O.I.S. por- és cseppálló kivitelének köszönhetően a legnehezebb körülmények közt is tovább működik, és akár −10 °C mellett is készíthető vele felvétel.

* A „por- és cseppállóság” nem garantálja, hogy az objektív nem károsodik, ha közvetlen por vagy víz éri.

Az S-R70300 objektív felépítése

Az S-R70300 objektív felépítése

Az optimalizált konfiguráció 11 csoportban 17 elemet tartalmaz, amelyek közt 2 ED (aszférikus), 1 UED (extra kis szórású) és 1 UHR (ultra nagy törésmutatójú) objektív minimalizálja a torzítást, kiváló felbontást eredményezve.

S-R70300 MTF diagram

S-R70300 MTF diagram

A teljes zoomtartományban kiemelkedő felbontást biztosítva ez az objektív ideális a LUMIX full-frame rendszerhez, és kompromisszumok nélküli kreativitást biztosít.

* A torzítás kompenzálására képes lencsék esetén a vízszintes tengely mutatja a korrigált kép középpontjától mért távolságot.

Az objektív felépítése: 17 elem 11 csoportban (2 ED lencse, 1 UED és 1 UHR lencse)
Rögzítés: L-Mount
optikai képstabilizátor: Van
Gyújtótávolság: f=70–300 mm
Fényrekesz típusa: 11 rekeszlamella / környílású fényrekesz
Maximális rekesznyílás: F4,5 (nagylátószög) – F5,6 (teleobjektív)
Minimális rekesznyílás: F22
Legkisebb fókuszálási távolság: 0,54 m (70 mm-es fókusztávolságnál) / 0,74 m (300 mm-es fókusztávolságnál)
Maximális nagyítás: 0,5× (300 mm-es fókusztávolságnál)
Diagonális látószög: 34° (nagy látószög) – 8,3° (teleobjektív)
Por- és cseppálló: Igen*
Javasolt üzemi hőmérséklet: −10 és +40 °C között
Szűrő mérete: Ø7,7 cm
Max. átmérő: Ø84,0 mm
Teljes hossz: Mintegy 148,0 mm hosszúság (az objektív csúcsától az objektívrögzítő alapjáig)
Tömeg: Mintegy 790 g (elülső és hátsó objektívsapka és napellenző nélkül)
Alaptartozékok: Objektívsapka, hátsó objektívsapka, napellenző
Megjegyzés: * A „por- és cseppállóság” nem garantálja, hogy az objektív nem károsodik, ha közvetlen por vagy víz éri.

Tudta? A Fotoplus hivatalos hazai Panasonic Lumix Pro Dealer

A Fotoplus-nál a Panasonic készülékekre 2 év garanciát biztosítunk (az alap 1 év garancián felül további + 1 év garancia a Fotoplus-nál).

Pályázatokhoz, intézmények számára hivatalos árajánlatot készítünk! Vegye fel a kapcsolatot a Fotoplus-al!

Forduljon hozzánk bizalommal! A Fotoplus 1990 óta a hazai fotós piac meghatározó szereplője. Több százezer fényképezőgépeket, videókamerát értékesítettünk, sok-sok százezer elégedett Partnerünknek!


Csatlakozzon Ön is a #Fotoplus és a #Panasonic közösségez!
A Fotoplus PRO szaküzleteinkben, szakmai napjainkon, rendezvényeinken akár személyesen is találkozhat velünk.
Kérdése van a fotózással, videózással kapcsolatban?
Szakértő munkatársaink nagyon szívesen és udvariasan segítenek Önnek!

A Panasonicról

 • Alapítva: 1918. március 17.
 • Alapító: Macusita Konoszuke (alapító), Ócubo Fumio (elnök)
 • Székhely: Japán, Oszaka
 • Éves árbevétel: 21.500 millárd forint (2018-ban)
 • Alkalmazottak száma: 334.000 fő

A Panasonic Corporation vezető szerepet tölt be a világon a szórakoztató elektronikai, építő- és autóipari ágazatok, valamint a B2B vállalkozások számára kidolgozott különféle elektronikai technológiák és megoldások fejlesztésében.

A vállalat, amely 2018-ban ünnepelte alapításának századik évfordulóját, ma már 591 leányvállalatot és 88 társult vállalatot működtet világszerte. A vállalat különböző részlegei egymással együttműködve keresik az innovációval létrehozható új értékeket, hogy jobb életet és jobb világot teremtsenek vásárlóik számára.

#fotoplus - Szerelmünk a fotózás plusz a videózás!
Általános
Gyártó
Garancia
3 év
Objektívek
Típus
Makró objektívek, Tele zoom objektívek
Gyújtótávolság
70-300mm
Fényerő
f/4,5-5,6
Képstabilizátor
Van
Bajonett
Leica L
Szűrő méret
77mm
Képméret
Teljes képmező (Full-frame)

Szeretne - a kötelező zárvatartás alatt is - szakértő munkatársainktól élőben tanácsot kérni? Itt a lehetőség! Foglaljon időpontot és on-line élő videóbeszélgetésben megválaszoljuk a kérdéseit! Ki sem kell mozdulnia otthonról! :)

SZAKTANÁCSADÁS ÉLŐ VIDEÓHÍVÁSBAN - Majdnem, mint személyesen a szaküzletünkben! :)

Szakértő munkatársunk on-line várja kérdéseit, melyeket írásban is feltehet, de akár élő videó-szaktanácsadásra is foglalhat időpontot.

INGYENES ÉLŐ ON-LINE VIDEÓ-SZAKTANÁCSADÁS A FOTOPLUS-NÁL!

A vásárlás előtti szakmai kérdéseit (kamerákkal, fényképezőgépekkel kapcsolatban) szóban is megbeszélheti munkatársunkkal. Hogyan?

 1. Foglaljon időpontot
 2. Tipp: írja össze a kérdéseit, amit fel szeretne tenni majd megbeszélés során
 3. Kattintson a foglalt időpontban a kapott linkre
 4. Tegye fel kérdéseit az élő videóhívásban

KATTINTSON IDE! FOGLALJON IDŐPONTOT MOST!

Kérdése van a Panasonic termékkel kapcsolatban?

 • Árajánlat, készlet infók, teszt lehetőségek, akciók?
 • Nagyon szívesen segítek Önnek!
 • Kérem, hogy írjon a stokucsa.gabor@fotoplus.hu e-mail címre!

Panasonic termékek jótállási ideje a Fotoplus-nál

Jótállási idő

Törvényi előírás 2021-től
Panasonic jótállási idő a Fotoplus-nál
10.000-99.999Ft értékű terméknél 1 év 2 év
100.000-249.999Ft értékű terméknél 2 év 2 év
250.000Ft feletti értékű terméknél 3 év 3 év

Panasonic termékek tesztelési lehetősége vásárlás előtt

Teszt a Fotoplus szaküzletben

 • Kérjük írja meg, hogy melyik terméket, mikor szeretné kipróbálni.
 • Munkatársaink megválaszolják Önnek, hogy az adott készülék tesztelhető-e az üzletünkben.

Teszt a szaküzleten kívül akár egy egész hétvégén

 • Tesztelje a kiszemelt bérelhető Panasonic készüléket akár ingyen egy egész hétvégén keresztül!
 • Ha szerepel a bérelhető termékek közt az Önnek szimpatikus készülék, akkor nézze át a bérlési feltételeket és bérelje ki a terméket és tesztelje a készüléket.
 • Vásárolja meg 3 hónapon belül a bérelt termékkel azonos új terméket és vásárláskor jóváírjuk (visszafizetjük) Önnek a bérleti díjat (max.1 hétvégét).

Kérem, hogy írjon a stokucsa.gabor@fotoplus.hu e-mail címre!

Használt készülékek beszámítása a Fotoplus-nál!

Fotoplus-nál szeretne új Panasonic fényképezőgépet vásárolni és szeretné régi készülékét beszámítani?

L-Mount Szövetség - Panasonic, Sigma, Leica - Csatlakozzon Ön is!
Fotoplus & Panasonic - Szerelmünk a fotózás, videózás!

Munkácsy Mihály Honfoglalás című festményének fényképezése az Országházban Panasonic Lumix S1 fényképezőgéppel

Munkácsy Mihály Honfoglalás című festménye - Fotózta: Bencze-Kovács György - Panasonic LUMIX S1R fényképezőgéppel

Olvassa el a fotózás részletes történetét a tervezéstől a kivitelezésig!

Fotózta és a cikket írta: Bencze-Kovács György

Rövid összefoglalás a fotózásról:

 • Fotós: Bencze-Kovács György.
 • Helyszín: Budapest, Országház, Munkácsy-terem.
 • Időpont: 2020. 06. 17.
 • Fényképezőgép: Panasonic LUMIX S1R fényképezőgéppel és Sigma 40mm f/1,4 (A) DG HSM Leica objektív.

A fotók Munkácsy Mihály Honfoglalás című alkotásáról készültek, mely az Országház legmonumentálisabb olajfestménye. Az 1356 x 450cm-es nyomtatáshoz használt 812 megapixeles (48 832 x 16 648 pixel) képfájl a Panasonic Lumix S1R nagyfelbontású módjában készült 6db, eredetileg. 186 megapixeles rész-fotóból lett összeillesztve. A fotóból készült reprodukció a szegedi Móra Ferenc Múzeumban látható.

Kattintson ide és olvassa el a részletes szakmai beszámolót a fotózásról!

A Fotoplus támogatja a Szövetséghez csatlakozókat!

Sigma L-Mount Szövetség promóció: 5% kedvezmény!

Bővítsd L-bajonettes objektív palettádat! Most kedvezményes áron megteheted. 5%-os kedvezményt biztosítunk minden Sigma L-Mount objektívekre.

 • A promóció tartalma: 5% kedvezmény Sigma L-bajonettes objektívekre.
 • A promóció kezdete: 2020.10.22.
 • A promóció vége: 2020.12.31.

A Panasonicról

 • Alapítva: 1918. március 17.
 • Alapító: Macusita Konoszuke (alapító), Ócubo Fumio (elnök)
 • Székhely: Japán, Oszaka
 • Éves árbevétel: 21.500 millárd forint (2018-ban)
 • Alkalmazottak száma: 334.000 fő

A Panasonic Corporation vezető szerepet tölt be a világon a szórakoztató elektronikai, építő- és autóipari ágazatok, valamint a B2B vállalkozások számára kidolgozott különféle elektronikai technológiák és megoldások fejlesztésében.

A vállalat, amely 2018-ban ünnepelte alapításának századik évfordulóját, ma már 591 leányvállalatot és 88 társult vállalatot működtet világszerte. A vállalat különböző részlegei egymással együttműködve keresik az innovációval létrehozható új értékeket, hogy jobb életet és jobb világot teremtsenek vásárlóik számára.

Tudta? A Fotoplus hivatalos hazai Panasonic Lumix Pro Dealer

Pályázatokhoz, intézmények számára hivatalos árajánlatot készítünk! Vegye fel a kapcsolatot a Fotoplus-al!

Forduljon hozzánk bizalommal! A Fotoplus 1990 óta a hazai fotós piac meghatározó szereplője.

Több százezer fényképezőgépeket, videókamerát értékesítettünk, sok-sok százezer elégedett Partnerünknek!

Videó megtekintése a Youtube-on

MINDEN A PANASONIC TERMÉKEKRŐL IDE KATTINTVA

"Fotoplus & Panasonic! Szerelmünk a fotózás plusz a videózás!"
Csatlakozzon Ön is a #Fotoplus és a #Panasonic közösségez!
A Fotoplus PRO szaküzleteinkben, szakmai napjainkon, rendezvényeinken akár személyesen is találkozhat velünk.
Kérdése van a fotózással, videózással kapcsolatban?
Szakértő munkatársaink nagyon szívesen és udvariasan segítenek Önnek!
Összehasonlítandó termékek
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Adatvédelmi központ

Funkció és teljesítmény sütik

A Funkcionális cookie-k lehetővé teszi a honlapunknak a már megadott részletek elmentérését és ezen adatok alapján tökéletesített és személyre szabottabb funkciókat kínáljunk. Ezen cookie-k csak anonimizált információkat gyűjtenek és tárolnak, tehát ne tudják követni az Ön egyéb honlapokon való mozgását. A teljesítmény cookie-k arról gyűjtenek adatokat, hogy hogyan használják a honlapunkat. Ezeket arra használjuk, hogy jobban megértsük miként használják a honlapunkat, hogy annak tartalmát és funkcióit javítsuk. Kérjük vegye figyelembe, hogy a funkcionális és teljesítmény cookie-k kikapcsolása korlátozhatja a honlapunk bizonyos funkcióinak működését. A honlapunkon a következő Funkció és Teljesítmény sütik használjuk:

TawkConnectionTime, Tawk_*, TawkCookie, __tawkuuid, _ceg.u, _ceg.s, _utmb, _utmc, _utmv, _utmz, f5avrbbbbbbbbbbbbbbbb, _cfduid, acceptCookie
TawkConnectionTime, Tawk_*, TawkCookie, __tawkuuid
_ceg.u, _ceg.s
_utmb, _utmc, _utmv, _utmz

Feltétlenül szükséges sütik

Feltétlenül szükséges sütik olyan funkciókat biztosítanak, amelyek nélkül a honlapunk nem használhatók rendeltetés szerűen. Ezen cookie-kat kizárólag mi használjuk, ezért ezek az első fél cookie-jai. A feltétlenül szükséges cookie-k használatához az Ön hozzájárulására nincsen szükség. Ezért a feltétlenül szükséges cookiekat nem lehet be és kikapcsolni. A honlapunkon a következő Feltétlenül szükséges sütiket használjuk:

resolution, fotoplussession, language, gdpr_privacy_bar, gdpr_allowed_cookies, gdpr_consent_types

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon ún. sütiket (cookie-kat) használunk, amelyeknek célja, hogy anonimizált formában látogatottsági információkat gyűjtsön, valamint elképzelhető, hogy bizonyos szolgáltatások nélkülük nem lennének elérhetőek. Egyes cookie-k amelyet használunk harmadik személyek számára gyűjtenek adatokat, amelyeket arra használnak, hogy olyan reklámokat jelenítsünk meg mi és harmadik személyek, amelyek relevánsak Önnek. A sütikről, valamint ezek engedélyezéséről és tiltásáról az Cookie / Süti Tájékoztatóban talál részletes tájékoztatást, vagy a sütiket Ön is bármikor beállíthatja.