Pentax HD D FA645 90mm f/2.8 ED AW SR macro objektív

Cikkszám: 790-22210

Főbb jellemzők

  • Pentax bajonettes objektív
  • Pentax 645 típusú fényképezőgéphez
  • Fix gyújtótávolságú makró objektív
  • Időjárás álló kivitelezés (AW)

Főbb termékjellemzők

1. Bársonyos rajzolat – portrékhoz ideális

A PENTAX 645D középformátumú fényképezőgépre csatlakoztatva, ez a közepes-telefotó objektív kb. 71mm-es látószöget nyújt (vagy kb. 65mm-t PENTAX 645 filmes vázon) 35mm-es formátumra számítva. A két ED (extra-low dispersion – extra alacsony diszperzió) elemnek és egy aszférikus lencsetagnak köszönhetően, nagy felbontást biztosít a képmező egészén, miközben hatékonyan minimalizálja a kromatikus aberrációt, a nagy fényerejű objektíveknél gyakran előforduló problémát. Tágra nyitott rekesznél az objektív finom vonalakat nyújt, lágy, bársonyos szélekkel. A kis mélységélességgel elért gyönyörű bokeh ideálissá teszi portréfotózáshoz. Kisebb rekeszértékeken éles, szolid képeket produkál, nem csak portrézásra, hanem egyéb felhasználási területekre is alkalmassá téve ezt a remek objektívet. Makrófunkciójával akár 0.5-szörös nagyítást is elérhető. Közelfényképezésnél a lebegő mechanizmus hatékonyan kompenzálja a perspektivikus torzítást éles, részlet gazdag képeket nyújtva.

2. Új HD bevonat és Aero Bright bevonat a legjobb fényáteresztésért és a tükröződések csökkentése érdekében

Az objektív az újonnan kifejlesztett többrétegű HD bevonatot* viseli. A bevonatot a PENTAX által fejlesztett felsőkategóriás Aero Bright bevonattal** párosítva, az objektív jobb fényáteresztést, alacsony tükröződést kínál és tű-éles, tiszta, szellemképektől mentes képeket biztosít, még a legnehezebb, ellenfényes helyzetekben is. * A „HD” a High Definition (Nagy felbontás) rövidítése, mely ebben az esetben az objektív nagy felbontására, részletgazdagságára, fényáteresztő képességére utal. ** A PENTAX által kifejlesztett nanotechnológiás bevonó eljárás. A szilícium-dioxidos aerogél, és egyenletes, porózus szerkezetű alapanyag használatával, a bevonat magas minőségű, tiszta képeket nyújt, miközben kimagasló tükröződés elleni védelmet biztosít.

3. PENTAX objektívbe épített rázkódáscsökkentő (SR) mechanizmus

Az első objektív, mely a PENTAX által fejlesztett objektívbe épített rázkódáscsökkentő mechanizmussal (SR - Shake Reduction). Mivel a mechanizmussal akár 3,5 fényértéknyivel hosszabb záridő is elérhető, éles, bemozdulás-mentes képek készíthetők rosszul megvilágított szituációkban, kézben tartott fényképezőgéppel.

4. Por- és időjárásálló felépítés

Az AW széria (All Weather) új modelljeként, az objektív felépítése ellenállóvá teszi a porral, és az időjárással szemben. Az objektíven 11 speciális tömítés található, a por és nedvesség elleni hatékony védelem érdekében. A PENTAX 645D fényképezőgéppel használva, a felhasználó egy strapabíró, megbízható képalkotó eszközt tarthat a kezében, amely igazán zord szituációkban is ellenáll a természet erőinek.

5. Új külső design HD széria jelzéssel

Az objektív örökölte a tradicionális PENTAX középformátumú objektívek designját, mint a fókuszgyűrű mintázatát és a fémgyűrűket, ugyanakkor egy piros színű gyűrű található a fókuszgyűrű előtt, jelezve, hogy az objektív a HD PENTAX szériájának tagja, növelve ezzel kivételes megjelenését.

Fényerő: 2.8

Gyújtótávolság: 90mm (71mm)

Szűrőméret: 67mm

Felépítés: 11 lencse 9 csoportban

Méret (átmérő x hossz): 90.5x111,6mm

Tömeg: 1040g

Tartozék: első-hátsó objektívsapka, napellenző és tok


Egyéb tulajdonságok:

leképezési hibákat megszüntető lencsetagok (AL) / alacsony színszórású lencsetagok (ED) / Quick-Shift fókusz rendszer (QS) / víz és portaszító lencse bevonat (SP) / időjárás álló kivitel (AW) / többrétegű tükrözésmentesítő lencsebevonat (HD) / objektívbe épített rázkódáscsökkentő (SR)

Általános
Gyártó
Gyári adatlap
Garancia
1 év
Objektívek
Típus
Makró objektívek
Gyújtótávolság
90mm
Fényerő
f/2,8
Képstabilizátor
Nincs
Bajonett
Pentax
Szűrő méret
67mm
Összehasonlítandó termékek
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz