Pentax HD D FA645 35mm f/3,5 AL IF objektív

Cikkszám: 790-26450

Főbb jellemzők

  • Pentax bajonettes objektív
  • Pentax 645 típusú fényképezőgéphez
  • Fix fényerejű nagylátószögű objektív
Széles látószögű objektív középformátumú SLR rendszerhez, az éles és nagy felbontású képekért.
Az új dizájn az éles rajzolatáról ismert SMC PENTAX-FA645 35mm F3.5AL [IF] objektíven alapul. Az új fejlesztésű, kiváló minőségű aszférikus elemnek köszönhetően a rendszer optimalizálva lett a digitális képalkotásra, minimális aberrációk mellett. A nagy felbontású, kontrasztban gazdag képek érdekében megkapta a PENTAX HD bevonatát, ami így még alkalmasabbá teszi a kihívást jelentő, ellenfényes témák megörökítésére is.

Optikai dizájn a szuper-nagy felbontású, középformátumú SLR fényképezőgépekhez
Az új fejlesztésű, kiváló minőségű öntött aszférikus elemnek, a nagy törésmutatójú és alacsony diszperziójú, valamint a hibrid aszférikus elemeknek köszönhetően az objektív kiválóan kompenzálja a kromatikus- és szférikus aberrációkat, továbbá a képszéleken is éles, megfelelő felbontású és világosságú képek rögzítését teszi lehetővé. A lencsék bevonata és a tubus belsejében használt fényvisszaverő anyag mind a digitális képalkotás egyedi sajátosságaihoz lettek optimalizálva. Ez lehetővé teszi a PENTAX középformátumú digitális SLR fényképezőgépek optimális működését, a becsillanások és a szellemképek minimalizálása mellett.
Tájfotózáshoz is tökéletes széles látószög
A 27,5mm-es (645Z/645D fényképezőgépekkel használva, 35mm-es formátumra számítva) gyújtótávolságával ideális választás táj- és épületfotók készítéséhez. A 0,3m-es közelpontjának és a 0,25-szörös nagyításának köszönhetően kiválóan használható közelfényképezéshez is, a környezet és a háttér megtartása mellett, ami segíti a mélységérzet kialakítását. Továbbá a belső élességállítás megkönnyíti az egyensúly megtartását, kézből történő fényképezés esetén, mivel a tubus mérete nem változik fókuszálás közben.
HD bevonat a nagy felbontású képekért
Az objektív a PENTAX által fejlesztett többrétegű HD bevonattal lett kezelve. A hagyományos többrétegű bevonatokkal szemben a PENTAX HD bevonata hatékonyabban szűri ki a becsillanásokat és jobb fényáteresztő képességet biztosít, kontrasztosabb, telítettebb, szellemképektől mentes fényképeket eredményezve rossz fényviszonyok között, például ellenfényben.
Lekerekített diafragma lamellák a természetes, gyönyörű bokeh érdekében.
Az objektív 9 elemből álló, lekerekített diafragmával rendelkezik, aminek köszönhetően természetes hatású, gyönyörű bokeh effektust kapunk, a pontszerű fényforrások csíkosodásának minimalizálása mellett.
Fényerő: 3.5

Gyújtótávolság: 35mm

Szűrőméret: 82mm

Felépítés: 10 lencse 7 csoportban

Méret (átmérő x hossz): 90x88mm

Tömeg: 610g

Tartozék: első-hátsó objektívsapka, napellenző és tok

Egyéb tulajdonságok:

leképezési hibákat megszüntető lencsetagok (AL) / víz és portaszító lencse bevonat (SP) / többrétegű tükrözésmentesítő lencsebevonat (HD) / belső élességállítás (IF)
Általános
Gyártó
Gyári adatlap
Garancia
1 év
Objektívek
Típus
Nagylátószögű fix objektívek
Gyújtótávolság
35mm
Fényerő
f/3,5
Képstabilizátor
Nincs
Bajonett
Pentax
Szűrő méret
82mm
Összehasonlítandó termékek
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz