Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC objektív (Nikon F)

Cikkszám: 791-B018N

Főbb jellemzők

  • Nikon F bajonett
  • Tamron képstabilizátor
  • 16 lencse 14 csoportban
  • 18-200mm gyújtótávolság

Regisztráció esetén 5 év kiterjesztett Tamron garanciával.

A 18-200mm (35mm megfelelője: 28-310mm) zoom átfogás lehetővé teszi, hogy az objektív cseréje nélkül szűk helyeken széles látószöggel vagy távoli dolgokat tele beállításokkal fotózhassunk. Ideális csoport, család, portré, táj, állat és iskolai rendezvények fotózására—illetve alkalmas ételfotók készítésére is (mivel közelpontja kevesebb mint 50cm).

Átfogja a 18-200mm-es gyújtótávot és emellett rendelkezik a Tamron VC technológiájával (Vibration Compensation)*, viszont tömege mindössze 400g. A Tamron úgy tervezte a 18-200mm VC-t, hogy rendkívül felhasználóbarát legyen azzal, hogy hangsúlyt fektetett a hordozhatóságra és a kényelemre. Felhasználóink értékelni fogják a hihetetlen kiegyensúlyozottságát és rendkívüli kényelemérzetét ennek az objektívnek—még akkor is, ha a legújabb APS-C DSLR fényképezőgépeken használják.

A fényképezőgép rezgései felerősödnek tele állásban, főleg amikor lassú zársebességet használunk, alacsony fényviszonyok mellett. Kezdők is tudnak jó képeket készíteni nagy távolságokról, éjszaka és beltéren—elkerülve a bemozdulást—köszönhetően a Tamron méltán híres VC rendszerének. A teljesen áttervezett autófókusz rendszernek köszönhetően a 18-200mm VC gyorsabban és halkabban is fókuszál, mint a hagyományos DC motorral ellátott objektívek.

16 elemmel sorakozik 14 csoportban, a 18-200mm VC belsejében, melyből egy LD (Low Dispersion) lencse, ami minimalizálja a kromatikus aberráció mértékét. A lekerekített, 7 rekeszlamella majdnem tökéletes kört ad vissza még két rekeszértékkel zártabb állapotban is, e felépítés segítségével vonzó és gyönyörűen legömbölyített fényforrásokat képes megörökíteni.

Ahhoz, hogy még megbízhatóbb és hosszabb életű legyen, a Tamron új objektívje időjárásálló, vízzel való érintkezés esetén segít megóvni azt sérülésektől. Az objektíven található még egy Zoom Lock funkció, amely megelőzi a tubus önmagától való kiengedését, amikor a felhasználó a fényképezőgépre felszerelve az objektívet a föld fele irányítva tartja azt.

* A Sony verzió nem rendelkezik VC funkcióval, mert a Sony fényképezőgépek beépített stabilizátorral vannak ellátva.

Általános
Gyártó
Gyári adatlap
Garancia
5 év
Objektívek
Típus
Nagy átfogású zoom objektívek
Gyújtótávolság
18-200mm
Fényerő
f/3,5-6,3
Képstabilizátor
Van
Bajonett
Nikon
Szűrő méret
62mm
Összehasonlítandó termékek
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz