Zeiss Batis 2,8/135 Sony E

Cikkszám: 777-2136-695

Főbb jellemzők

  • Sony E bajonett
  • Full Frame szenzor mérethez
  • 3 év garancia!
A SONY tükör nélküli full-fram-es felhasználók most örülhetnek: ZEISS egy további teleobjektívvel bővítette a ZEISS Batis objektív családját. Az új ZEISS Batis 2.8/135 az első 135 mm AF-es gyújtótávolságú objekítv a Sony Alpha 7 E-bajonettes fényképezőgépekhez. Mint a ZEISS Batis sorozat minden tagja, az új tele is gyors és precíz autofókusz motorral van szerelve. A berázkódás elkerülésére, ami a teleobjektíveknél könnyen megjelenhet, optikai képstabilizátor került a tubusba. A ZEISS Batis 2.8/135 igazolja értékeit, elsősorban a portré fotózás területén. “A tele gyújtótávolság azt jelenti, hogy a felvételünk tárgya szépen elválik az elmosódott háttértől”, állítja Michael Pollmann termékmenedzser a ZEISS-től. “A bokeh is kellemes megjelenésű, és az Apo-Sonnar optikai design kiváló képeket biztosít.” Az új ZEISS Batis egy nagy lehetőség az esemény és esküvői fotózásban is.

“Kompakt, könnyű, csúcsminőségű”
“A SONY tükör nélküli full-frame rendszer előnye a kompakt méret mellett az, hogy kivételes képminőséget biztosít” mondja Pollmann. A ZEISS a Batis 2.8/135 megtervezésével folytatja a SONY-val fotózók szükségleteinek kielégítését. “Fontos volt egy könnyen kezelhető, de mégis hosszabb gyújtótávolságú objektív megalkotása. Egy tudatos döntést hoztunk a méret, tömeg és a fényerő komprumisszumaként.“

AZ OLED kijelző megjeleníti a mélységélességet
Minden ZEISS Batis objektív, ez utóbbi is rendelkezik OLED kijelzővel, ami lehetővé teszi a mélységélesség precíz megjelenítését. Így biztos lehet abban, hogy a megfelelő helyen lesz éles a kép. A fém váz az objektívnek robusztus és tartós jelleget ad. A ZEISS por és nedvesség elleni védelme lehetővé teszi a kültéri fotózást rossz időben és rossz körülméyek között is.

A képminőség semmilyen kivánnivalót nem hagy maga után: “Sok munkát fektettünk be az optikai tervezésbe, és az új objektívünk kialakításába” mondja Pollmann. “Például különböző üvegtípusokkal kisérleteztünk a lehető legtöbb képhiba kiküszöbölésére. Úgy érezzük, sikerült korrigálni a kromatikus aberrációt a ZEISS Batis 2.8/135 objektívben, és láthatóan nincsenek képhibák.” Az objektívbe 14 lencse 11 csoportba rendezve került beépítésre.

Szűrőméret: 67mm

Felépítés: 14 lencse 11 csoportban

Méret (átmérő x hossz): 81 x 120mm

Tömeg (kb.): 614g

Tartozék: első-hátsó objektívsapka
Általános
Gyártó
Garancia
1 év
Objektívek
Típus
Tele fix objektívek
Gyújtótávolság
135mm
Fényerő
f/2,8
Képstabilizátor
Nincs
Bajonett
Sony E
Szűrő méret
67mm
Összehasonlítandó termékek
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz