Panasonic DMW-FL580LE vaku

Cikkszám: 599-DMW-FL580LE

Főbb jellemzők

 • Panasonic rendszervaku 58-as kulcsszámmal
 • Üzemmódok: TTL AUTO / AUTO / MANUAL / FP TTL AUTO / FP MANUAL / SL AUTO
 • Wireless Master/Slave TTL

Hatékony külső vaku a kényelmes felvételért, a gyors töltésért, a vezeték nélküli szabályozásért és a LED-es videó megvilágítási funkciókhoz.

 • Gyors töltés, max. 1,7s
 • Vezeték nélküli irányítás a fényképezési lehetőségek bővítése érdekében
 • LED videofény

Tulajdonságok:

Vezeték nélküli szabályozás DMC-GH4/ GH3 / GX7 / G6 / GF6 modellekkel
Hálózati áramellátás igény DC 6.0 V
Ajánlott elemek AA (LR6) alkáli elem / nikkel-metál-hidrid akkumulátorok
Töltési idő 2,7 sec alkáli elemmel / 1,7 sec akkumulátorral
Villanási idő Kb. 1/20 000 - 1/250 mp/(függ a vaku intenzitásától; FP villanás nélkül)
Villanások száma (teljes vakuval) kb. 125 alkáli elemmel, kb. 175 akkumulátorral
AF segédfény Hatótávolság: Kb. 1-5 m
Üzemmódok TTL AUTO / AUTO / MANUAL / FP TTL AUTO / FP MANUAL / SL AUTO
Világítási szög Lefedi a 12 - 100 mm objektívek látószögét (ekv. 24-200mm)
LED
Megvilgítás 100 lux 1 m-nél
Világítási szög Kompatibilis az objektív fókusztávolságával több, mint 12 mm (ekv. 24)
Vezérlési mód AUTO / MANUAL
Folyamatos Fényadási idő alkáli elem: kb 170 perc, akkumulátor: kb. 240 perc
Vezeték nélküli (RC) funkció
Vakus üzemmód SL AUTO / SL MANUAL / RC / MULTI
Csatorna 4 csatorna
Csoport 3 csoport vezérlés
Visszaverési szög
Fel

Felfelé: 0 - 90 fok/Lefelé: 0 - 7 fok
Le Jobbra: 0 - 180 fok/Balra: 0 - 180 fok
Méretek Kb. 72,0 x 112,5 x 112,5 mm
Tömege kb. 435 gramm
Működési hőmérséklet 0 - 40 °C
Működési páratartalom 10-80% RH (páralecsapódás nélkül)
Általános
Gyártó
Gyári adatlap
Vakuk
LCD kijelző
Nincs
Dönthető fej
Nincs
Forgatható fej
Nincs

Kérdése van a Panasonic termékekkel kapcsolatban? Árajánlat készítés, akciók, készlet infók, teszt lehetőségek. Kérem, hogy írjon a stokucsa.gabor@fotoplus.hu e-mail címre. Nagyon szívesen segítek Önnek!

Panasonic termékek jótállási ideje a Fotoplus-nál

Jótállási idő

Törvényi előírás 2021-től
Panasonic jótállási idő a Fotoplus-nál
10.000-99.999Ft értékű terméknél 1 év 2 év
100.000-249.999Ft értékű terméknél 2 év 2 év
250.000Ft feletti értékű terméknél 3 év 3 év

Panasonic termékek tesztelési lehetősége vásárlás előtt

Teszt a Fotoplus szaküzletben

 • Kérjük írja meg, hogy melyik terméket, mikor szeretné kipróbálni.
 • Munkatársaink megválaszolják Önnek, hogy az adott készülék tesztelhető-e az üzletünkben.

Teszt a szaküzleten kívül akár egy egész hétvégén

 • Tesztelje a kiszemelt bérelhető Panasonic készüléket akár ingyen egy egész hétvégén keresztül!
 • Ha szerepel a bérelhető termékek közt az Önnek szimpatikus készülék, akkor nézze át a bérlési feltételeket és bérelje ki a terméket és tesztelje a készüléket.
 • Vásárolja meg 3 hónapon belül a bérelt termékkel azonos új terméket és vásárláskor jóváírjuk (visszafizetjük) Önnek a bérleti díjat (max.1 hétvégét).

Kérem, hogy írjon a stokucsa.gabor@fotoplus.hu e-mail címre!

Használt készülékek beszámítása a Fotoplus-nál!

Fotoplus-nál szeretne új Panasonic fényképezőgépet vásárolni és szeretné régi cserélhető objektíves fényképezőgépét / objektívjét beszámítani?

 • Kérje a használt termékei eladásával kapcsolatban tájékoztatásunkat a 2ndhand_kukac_fotoplus.hu címen.
 • Fontos! Csak hivatalos magyarországi forgalmazónál vásárolt, leinformálható használt termékeket (cserélhető objektíves fényképezőgépeket / objektíveket) áll módunkban beszámítani!
 • Részletek itt: https://fotoplus.hu/hu/termekeink/hasznalt-cikkek

Fotózás, vagy filmkészítés? Fotózás és filmkészítés...

Trend, hogy a minőségi videós tartalmak iránt egyre nagyobb az igény.

Miért? Mert a "nagy zajból" professzionális minőségű mozgóképekkel lehet "kitűnni". Hosszú távon pedig nagy eséllyel csak így tudja majd kiszolgálni a megrendelők komplex igényeit.

4K-ban: 4:2:2 10-BIT, crop nélkül, belső rögzítéssel.

A fotó-videó hibrid Lumix G9, GH5, BGH1, S5, S1, S1H fényképezőgépek videós képességeik miatt a fotózáson túl különböző professzionális videós tartalmak készítésére is alkalmasak.

TIPA és EISA győztes Lumix G9, GH5 sorozat akciója a Fotoplus-nál! - Profi videózás kedvező áron - 4K-ban: 4:2:2 10-BIT, crop nélkül, belső rögzítéssel

A Lumix G9 és a Lumix GH5 sorozat remek választások mind a fotózás, mind filmkészítés szerelmesei számára.

Máté Bence a világ egyik legismertebb természetfotósa. A detektívüveges fényképezés úttörője volt, amely mára világszerte népszerű módszerré vált a leshelyről dolgozó természetfotósok körében. 2010-ben Árnyjáték (Marvel of Ants) című képével elnyerte az igen rangos „Az év természetfotósa” (Wildlife Photographer of the Year) címet, ezzel pedig máig ő az egyetlen, aki mind ifjúsági, mind felnőtt kategóriában nagydíjat kapott. Ő a legelső olyan résztvevő a BBC versenyében, aki egy időben az összes ranglista élén áll. 2008 óta világszerte tervez exkluzív természetfotózási vadleseket.

Képzelje el, hogy Ön egy természetfotós, és lehetőséget kap arra, hogy utazzon el bármely országba fényképezni. Valószínűleg elsőként nem India szerepelne a listáján.

Csakhogy a világ sok országában tett utazások után, Máté Bence természetfotós bizony éppen Indiát választotta. Úgy találta, hogy egyedülálló ország, és nemcsak a kulturális különbözőségek és zsúfolt városok, de az indiaiak és az állatvilág közötti egyedülálló kapcsolat miatt is. „Nem ismerek egyetlen más országot sem, ahol ennyire tisztelnék az állatoknak.” Indiába kedvenc felszerelésével utazott: LUMIX G9 és LUMIX 100–400 mm objektív.

Bence általában megadja a módját a fényképezésnek. Leshelyet épít magának, hogy anélkül készíthessen nagyon közeli képeket, hogy az állatok észrevennék jelenlétét. Rendkívüli eredményességét így tudja elérni az ismeretlen állati viselkedésformák megörökítésében.

Amikor viszont a Panasonic megbízásából indul fényképezni, kicsit más a helyzet. „Olyankor korlátozott az idő, és nagyobb a nyomás eredmények felmutatására. Egy természetfotós tudja, hogy egyes napokon használható fotók nélkül kell visszatérnie. Ha csak magamnak fotózom, ezt elfogadom, és nem jelent problémát. Amikor azonban a Panasonic a megbízóm, nem térhetek haza üres kézzel.” A megfelelő képek készítése érdekében sok időt tölt utazása előkészítésével. „A lehető legtöbb információt gyűjtöm össze az állatokról, viselkedésükről, élőhelyükről. Tényleg az a lényeg, hogy az ember jó időben legyen jó helyen.”

Videó megtekintése a Youtube-on

Indiában madarakat és majmokat fényképezett. „A legkülönlegesebbek a pelikánok voltak. Fotóztam pelikánokat más országokban is, csakhogy Indiában sikerült felvennem, amint repülés közben isznak. Ez tipikus viselkedésük, de máshol nem láttam tőlük. A pelikánok számára létfontosságú, hogy a levegőben is tudjanak inni. A fészkelőhelyeik közelében ugyanis sok a krokodil. Ha leszállnak a vízre inni, akkor ugye megnő az esélye, hogy megeszik őket.” Alapos felkészülése ellenére tervei már a második napon füstbe mentek. „Nem úgy alakultak a dolgok, ahogy kellett volna. Még szerencse, hogy nagyszerű idegenvezetőm volt. Az utolsó három napon jobbra fordultak a dolgok, így azért nem kellett üres kézzel hazatérnem.” Igazán megérintette az, ahogy az indiaiak az állatokra tekintenek. „Minden teremtményben istent látják. Lehet az patkány, madár vagy bármi. Különleges kapcsolatban élnek az állatvilággal. Természetfotósként én magam is érzek hasonló kapcsolatot, de bolygónk legtöbb lakója sajnos nem.”

Egy nagyon tevékeny év után Bence nagyon várta az újabb utazást. „Tavaly egész évben egy 600 fényképből álló szabadtéri kiállítás anyagán dolgoztam. Budapesten kezdtem, aztán más magyar városokba is elutaztam. Ez annyi időt vett igénybe, hogy az évben nem sokat termeltem, viszont több mint egymillióan látták a képeimet.”

Ezekre az utakra is kedvenc fényképezőgépével ment, amely a LUMIX G9. „Ez a gép nagyszerű természetfotózásra. Én az állati magatartást már 20 éve tanulmányozom. Ismereteim ellenére mégis sokszor néhány pillanattal lemaradok egy magatartás dokumentálásáról. Időbe telik, amíg tudatosodik, mi történik, majd elkészítem a felvételt. A G9 ebben segít nekem előrögzítési funkciójával. Ennek köszönhetően az előtt is megörökíthetek egy jelenetet, hogy észrevenném. Az pedig, hogy akár másodpercenként 60 felvétel is készíthető, igazán nagy előny. Hiszen én tulajdonképpen akciófényképész vagyok.” Az ilyen rövid utakon nélkülözhetetlen igazán számára, hogy bízhasson a gépében. „Ez a gép a LUMIX 100–400mm objektívvel remek választás utazáshoz.”

Tudta? A Lumix G9 TIPA-díjat nyert!

A „Legjobb felsőkategóriás, tükör nélküli CSC kategória győztese!

A Panasonic LUMIX DC-G9 minden helyzetben megállja a helyét, ezért ítélték oda neki a „Legjobb felsőkategóriás, tükör nélküli CSC” díját. A TIPA zsűri szóvivője így összegezte: „A fényképezőgép a legmodernebb képminőséget nyújtja és elképesztő képkockasebességgel rendelkezik, jól visszaadva azt a kiváló tervezői teljesítményt, amelynek köszönhetően mindegyik megörökített kép életre kel.”

A zsűri olyan további részleteket is kiemelt még, mint a JPEG és RAW formátumban is biztosított 60 képkocka/másodperc sebesség, amely tartalmazza a hihetetlenül gyors, 0,04 másodperces DFD-AF fókuszálási idejét is. A lenyűgöző képstabilizáló rendszerrel a fényképezőgép 6,5 fokozatot is képes kompenzálni, és a nagy felbontású üzemmóddal lélegzetelállító, 80 megapixeles fényképeket készít, amelyek ideálisak a megismételhetetlen természetfotókhoz.

„A fényképezőgép a természetfotósok kedvence, hiszen a legapróbb részleteket is természetes textúrával és élénk képeken örökíti meg. Ebben segít a háromhüvelykes, szabadon forgatható kijelző és a tűéles OLED képkereső, amelyek minden alkalommal garantálják a lebilincselő képeket” – folytatta a fényképezőgép méltatását a TIPA zsűri szóvivője.

Tudta? A Lumix GH5 EISA-díjat nyert!

A legjobb fényképezőgép és videokamera [hibrid] kategória győztese!

"A váz kiegyensúlyozott, időjárás-álló és kiváló az elektronikus keresője.

A 20,3 millió pixeles érzékelő kiemelkedő autófókusszal és belső stabilizációval Négy/Harmad arányban biztosítja a jó képminőséget, akár ISO 3200-ig.

Videó üzemmódban kiváló kompromisszumot kínál képminőség, felszereltség és ár vonatkozásban és lehetővé teszi időkorlát nélkül a felvételt akár 4K / 60p 4: 2: 2 10 bitben a memóriakártyára.

A kamera High-End szolgáltatásokat nyújt, olyanokat mint például a nagy sebességű 6K-fotó mód, a lassított felvétel mód, az automata fókusz átmenet, a Vlog és egy XLR -modul hangfelvételhez. A GH5 végtelen lehetőségeket kínál kreatív videó készítéshez is."

KATTINTSON IDE! ITT AZ ÖSSZES PANASONIC LUMIX PROMÓCIÓ!

Csatlakozzon Ön is a Fotoplus & Panasonic közösséghez!

Panasonic on-line előadás: Császár Szabolcs - A Lumix S5, S1, S1H, BGH1 modellekről

A videóban Császár Szabolcs a Lumix S5 / S1 és Lumix BGH1 modellek egyedülálló tulajdonságait mutatja be a gyakorlatban.

Hasznos és praktikus tanácsokkal szolgál a filmkészítés szerelmesei számára.

Császár Szabolcs a Panasonic együttműködő partnere, tanulmányait a Lumiere Filmiskolában végezte.

Videó megtekintése a Youtube-on

Tudta? A Fotoplus hivatalos hazai Panasonic Lumix Pro Dealer

 • A Fotoplus 1990 óta a hazai fotós piac meghatározó szereplője.
 • Több százezer fényképezőgépeket, videókamerát értékesítettünk, sok-sok százezer elégedett Partnerünknek!
 • Pályázatokhoz, intézmények számára hivatalos árajánlatot készítünk!
 • Forduljon hozzánk bizalommal!

Munkácsy Mihály Honfoglalás című festményének fényképezése az Országházban Panasonic Lumix fényképezőgéppel

Munkácsy Mihály Honfoglalás című festménye - Fotózta: Bencze-Kovács György - Panasonic LUMIX S1R fényképezőgéppel

Olvassa el a fotózás részletes történetét a tervezéstől a kivitelezésig!

Fotózta és a cikket írta: Bencze-Kovács György

Rövid összefoglalás a fotózásról:

 • Fotós: Bencze-Kovács György.
 • Helyszín: Budapest, Országház, Munkácsy-terem.
 • Időpont: 2020. 06. 17.
 • Fényképezőgép: Panasonic LUMIX S1R fényképezőgéppel és Sigma 40mm f/1,4 (A) DG HSM Leica objektív.

A fotók Munkácsy Mihály Honfoglalás című alkotásáról készültek, mely az Országház legmonumentálisabb olajfestménye. Az 1356 x 450cm-es nyomtatáshoz használt 812 megapixeles (48 832 x 16 648 pixel) képfájl a Panasonic Lumix S1R nagyfelbontású módjában készült 6db, eredetileg. 186 megapixeles rész-fotóból lett összeillesztve. A fotóból készült reprodukció a szegedi Móra Ferenc Múzeumban látható.

Kattintson ide és olvassa el a részletes szakmai beszámolót a fotózásról!

"Mi nyertük a Panasonic Lumix G100 kamerát a Fotoplus videópályázatán...!!! :)))" - Sántáné Beke Anikó tanárnő és osztálya

Videó megtekintése a Youtube-on

Az öröm pillanatai a Vásárhelyi Pál Általános suliban a youtube-on ide kattintva!

Panasonic & Fotoplus nyereményjáték győztese: Sántáné Beke Anikó tanárnő és osztálya(i). Anikó két iskolában - a kecskeméti Bányai Júlia Gimnáziumban és a Vásárhelyi Pál Általános Iskolában tanít, többek között fotózást is! :))

"Szeretettel osztom meg a hír bejelentéséről készített kis videót. A mai nap a Vásárhelyi Pál Általános Iskolában találkoztam a gyerekekkel :). A járvány miatt több hiányzónk van sajnos, remélem így is sikerült visszaadni gyerekek boldogságát!

Az iskolában ma mindenki erről beszélt.... kimondhatatlan jó érzés volt látni a sok mosolygós arcot!

Folyamatosan boldogok vagyunk! Alig hiszem el, hogy ez velünk megtörtént...! Kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy mi nyertük a fényképezőgépet!

Üdvözlettel: Sántáné Beke Anikó tanárnő"

Videó megtekintése a Youtube-on

A nyertes videó pedig ide kattintva!

A Panasonicról

 • Alapítva: 1918. március 17.
 • Alapító: Macusita Konoszuke (alapító), Ócubo Fumio (elnök)
 • Székhely: Japán, Oszaka
 • Éves árbevétel: 21.500 millárd forint (2018-ban)
 • Alkalmazottak száma: 334.000 fő

A Panasonic Corporation vezető szerepet tölt be a világon a szórakoztató elektronikai, építő- és autóipari ágazatok, valamint a B2B vállalkozások számára kidolgozott különféle elektronikai technológiák és megoldások fejlesztésében.

A vállalat, amely 2018-ban ünnepelte alapításának századik évfordulóját, ma már 591 leányvállalatot és 88 társult vállalatot működtet világszerte. A vállalat különböző részlegei egymással együttműködve keresik az innovációval létrehozható új értékeket, hogy jobb életet és jobb világot teremtsenek vásárlóik számára.

Tudta? A Fotoplus hivatalos hazai Panasonic Lumix Pro Dealer

Pályázatokhoz, intézmények számára hivatalos árajánlatot készítünk! Vegye fel a kapcsolatot a Fotoplus-al!

Forduljon hozzánk bizalommal! A Fotoplus 1990 óta a hazai fotós piac meghatározó szereplője.

Több százezer fényképezőgépeket, videókamerát értékesítettünk, sok-sok százezer elégedett Partnerünknek!

Csatlakozzon Ön is a #Fotoplus és a #Panasonic közösségez!
A Fotoplus PRO szaküzleteinkben, szakmai napjainkon, rendezvényeinken akár személyesen is találkozhat velünk.
Kérdése van a fotózással, videózással kapcsolatban?
Szakértő munkatársaink nagyon szívesen és udvariasan segítenek Önnek!

Videó megtekintése a Youtube-on

"Fotoplus & Panasonic! Szerelmünk a fotózás plusz a videózás!"
Összehasonlítandó termékek
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Adatvédelmi központ

Funkció és teljesítmény sütik

A Funkcionális cookie-k lehetővé teszi a honlapunknak a már megadott részletek elmentérését és ezen adatok alapján tökéletesített és személyre szabottabb funkciókat kínáljunk. Ezen cookie-k csak anonimizált információkat gyűjtenek és tárolnak, tehát ne tudják követni az Ön egyéb honlapokon való mozgását. A teljesítmény cookie-k arról gyűjtenek adatokat, hogy hogyan használják a honlapunkat. Ezeket arra használjuk, hogy jobban megértsük miként használják a honlapunkat, hogy annak tartalmát és funkcióit javítsuk. Kérjük vegye figyelembe, hogy a funkcionális és teljesítmény cookie-k kikapcsolása korlátozhatja a honlapunk bizonyos funkcióinak működését. A honlapunkon a következő Funkció és Teljesítmény sütik használjuk:

TawkConnectionTime, Tawk_*, TawkCookie, __tawkuuid, _ceg.u, _ceg.s, _utmb, _utmc, _utmv, _utmz, f5avrbbbbbbbbbbbbbbbb, _cfduid, acceptCookie
TawkConnectionTime, Tawk_*, TawkCookie, __tawkuuid
_ceg.u, _ceg.s
_utmb, _utmc, _utmv, _utmz

Feltétlenül szükséges sütik

Feltétlenül szükséges sütik olyan funkciókat biztosítanak, amelyek nélkül a honlapunk nem használhatók rendeltetés szerűen. Ezen cookie-kat kizárólag mi használjuk, ezért ezek az első fél cookie-jai. A feltétlenül szükséges cookie-k használatához az Ön hozzájárulására nincsen szükség. Ezért a feltétlenül szükséges cookiekat nem lehet be és kikapcsolni. A honlapunkon a következő Feltétlenül szükséges sütiket használjuk:

resolution, fotoplussession, language, gdpr_privacy_bar, gdpr_allowed_cookies, gdpr_consent_types

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon ún. sütiket (cookie-kat) használunk, amelyeknek célja, hogy anonimizált formában látogatottsági információkat gyűjtsön, valamint elképzelhető, hogy bizonyos szolgáltatások nélkülük nem lennének elérhetőek. Egyes cookie-k amelyet használunk harmadik személyek számára gyűjtenek adatokat, amelyeket arra használnak, hogy olyan reklámokat jelenítsünk meg mi és harmadik személyek, amelyek relevánsak Önnek. A sütikről, valamint ezek engedélyezéséről és tiltásáról az Cookie / Süti Tájékoztatóban talál részletes tájékoztatást, vagy a sütiket Ön is bármikor beállíthatja.