Sony SEL70200GM2, FE 70-200mm F2.8 GM OSS II G Master telefotó zoomobjektív

Cikkszám: 480-SEL70200GM2.SYX

Főbb jellemzők

 • Gyújtótávolság (mm): 70–200mm
 • Maximális blende (F): 2,8
 • Bajonett: Sony E-bajonett
 • Képstabilizálás (SteadyShot): Optikai SteadyShot
 • Szenzor kompatibilitás: 35 mm-es Full Frame

Sony SEL70200GM2, FE 70-200mm F2.8 GM OSS II G Master telefotó zoomobjektív

A Sony új szintre emeli a kiemelkedő képalkotást

A Sony legújabb G Master objektívje a világ legkönnyebb[i] nagy rekesznyílású telefotó zoomobjektívje, mely elképesztő felbontást és bokeh effektust biztosít ú jgenerációs AF teljesítmény mellett.

 • Fix rekesznyílású F2.8 70-200mm telefotó zoom
 • Gyors, pontos és halk AF (autofókusz) és folyamatos AF követési funkciók
 • Fejlett videókészítési funkciók tartalomgyártók számára
 • A világ legkönnyebbi 200 mm-es nagy rekesznyílású telefotó zoomobjektívje, amely 29 százalékkal könnyebb, mint az előző modell
 • Akár négyszer gyorsabb autofókusz[ii] és 30 százalékkal javított jobb zoom közben használt fókuszkövetés az előző modellhez képestii
 • Professzionális irányítás és megbízhatóság

Videó megtekintése a Youtube-on

A Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​-t, amely kiemelkedően ötvözi a felbontást, a bokeh effektust és a Sony G Master-széria kialakításra jellemző páratlan autofókusz teljesítményt.

„Felhasználóink visszajelzései alapján úgy döntöttünk, hogy megalkotjuk a 70-200mm F2.8 továbbfejlesztett verzióját, a G-Master FE 70-200mm F2.8 GM OSS II-t” – mondta Yann Salmon Legnagneur, a Sony Europe BV. termékmarketingért felelős igazgatója – „A súly és fókuszsebesség terén végzett fejlesztések kiemelkedőek, és meghatározó segítséget jelentenek fotósok és videósok számára egyaránt. A Sony kompakt, pehelykönnyű vázaival ötvözve az új objektív kiegyensúlyozott és könnyen hordozható megoldást biztosít az alkotóknak.”

A Sony E-bajonett vázainak segítségével az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ a világ legkönnyebbi F2.8 70-200mm zoomobjektívjében ötvözi a kiemelkedő optikai képminőséget és a fejlett autofókusz teljesítményt, így minden korábbinál nagyobb felvételi szabadságot és rugalmasságot biztosít. A Sony hatvanötödik objektívjével tovább erősíti kiemelkedő Alpha rendszerét.

null

Magasabb szintű teljesítmény

Az új FE 70-200mm F2.8 GM OSS II kiemelkedő képminőséget biztosít nagy felbontás mellett. A felhasználók a teljes zoomtartományban tiszta és világos képeket készíthetnek maximális rekesztávolság esetén is. Az FE 70-200mm F2.8 GM hatékonyan kezeli a távolságból adódó aberrációkat, így kiemelkedő felbontást biztosít a képmező teljes tartományában a két aszférikus elemnek köszönhetően, melyből az egyik egy 0,01 mikron felületi pontossággal rendelkező XA (extrém aszférikus) alkotóelem.

Az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II két ED (extra alacsony szórású) szférikus üvegelemet és két Super ED üvegelemet is tartalmaz, melyek jelentősen csökkentik a kromatikus aberrációt színeresztés nélkül. Az objektív – az Alpha sorozat kínálatából elsőként – egy ED aszférikus elemet is tartalmaz, ami egyszerre csökkenti a kromatikus és szférikus aberrációt, amely más telefotó objektívek használata esetén gyakran felmerülő probléma.

A nagy, F2.8-as maximális rekesznyílás és az újonnan kialakított 11 lamellás körkörös blende letisztult és gyönyörű bokeh hatást eredményez. Ezen felül az objektív tartalmaz egy XA (extrém aszférikus) alkotóelemet, amely hatékonyan csökkenti a nemkívánatos hagymagyűrű-hatást, így még szebb bokeh effektet biztosít. Az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ tökéletes közeli teljesítményt nyújt mély bokeh hatással. A minimális fókusztávolság 70 mm-es beállítás mellett mindössze 0,4 méter, 200 mm-es beállítás esetén pedig 0,82 méter, 0,3-szoros maximális nagyítással. Ezen felül az FE 70-200mm F2.8 könnyedén párosítható a Sony nagyteljesítményű 1,4-szeres vagy 2-szeres telekonverterjével[iii], ami 400 mm[iv]-re növeli a fókusztávolságot F5.6-os rekesznyílás mellett, megőrizve a G Master-széria által biztosított minőséget.

A Sony eredeti Nano AR Coating II borítása egységes tükröződésmentes bevonatot garantál az objektív felszínén, ami tompítja a becsillanást és szellemképes hatást okozó idegen fényt. Továbbá az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II optikai kialakítása hatékonyan csökkenti a belső tükröződést a minél tisztább képek érdekében.

Iparágvezető autofókusz technológia

Az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II a legkorszerűbb technológiákkal rendelkezik, így a felhasználók a lehető legtöbbet hozhatják ki a csatlakoztatott fejlett vázból. Az új objektív négy, a Sony által gyártott eredeti XD (extrém dinamikus) lineáris motorral rendelkezik a kiemelkedően gyors és precíz autofókusz érdekében, amely így akár négyszer gyorsabb elődjénélii, melyhez képest a fókuszkövetés is 30 százalékkal javultii. A Sony zászlóshajójával, az Alpha 1-gyel párosítva az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II akár 30 képkocka/másodperc sebességű folyamatos felvételre is képes[v]. A kiemelkedő AF követés telekonverter használata esetén is elérhető. Videófelvétel esetén az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II folyamatos és halk autofókuszt biztosít, mely megbízhatóan rögzíti és követi a gyorsan mozgó alanyokat még zoom használata esetén is, így a felhasználó teljes mértékben a fényképezőgépre bízhatja a fókusz kezelését.

Fejlett videórögzítési lehetőségek

Folyamatos F2.8-as maximális rekeszbeállításának, lenyűgöző AF teljesítményének, sokoldalú irányítási lehetőségeinek és kiemelkedő megbízhatóságának köszönhetően az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ tökéletes választás videófelvételek készítéséhez. Az új objektívet úgy alakították ki, hogy zoom használata közben meghatározó mértékben csökkentse a nem kívánt mozgásokat, mint például a fókuszváltás és a tengelyeltolódás.

Az egyszerű videós használat érdekében az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II különálló szabályzó gyűrűkkel rendelkezik a fókusz, a zoom, és a blendegyűrű vezérléséhez, ami rendkívül pontos manuális kezelhetőséget biztosít. A blendegyűrű ki- és bekapcsológombbal is rendelkezik. Ezen felül a Sony Linear Response MF funkciója alacsony késleltetésű, reszponzív fókuszszabályzást garantál. A nagyobb kreatív szabadság érdekében az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II mellékelt napellenzőjén található egy nyílás, amely lehetővé teszi a lemez típusú szűrők és a változtatható ND szűrők használatát.

Profik számára tervezve

Az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II a világ legkönnyebbi F2.8-as telefotó zoomobjektívje, amely körülbelül 29 százalékkal könnyebb az előző modellnél, súlya alig több, mint 1045 gramm. A könnyű súly mellett az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II-t a professzionális felhasználók számára úgy tervezték, hogy ideális egyensúlyt kínáljon elülső nehezék nélkül, ezáltal biztosítja, hogy az objektív súlypontja közvetlenül az állványrögzítő fölé essen. Az eszköz belső zoomolással is rendelkezik, melynek segítségével a súlypont állandó marad.

Az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II-t kifejezetten a professzionális felhasználók visszajelzései alapján alakították ki. Az új objektívet számos, professzionális igényeket kielégítő funkcióval látták el, mint például a Full-time DMF, a természetes és lineáris manuális fókuszvisszajelzés, és a fókusztávolság-szabályzó. Az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II három testreszabható fókuszrögzítő gombot is tartalmaz, amelyek 90°-os távolságban helyezkednek el egymástól. A gombok a könnyű hozzáférést és a kényelmes vezérlést segítik azokban a helyzetekben, amikor a felhasználó vízszintes vagy függőleges tájolásban, és szinte bármilyen szögben fényképez.

Az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ ki- és bekapcsológombbal, valamint blendegyűrű kapcsolóval is rendelkezik a gyors és rugalmas irányítás érdekében. A blendegyűrű kapcsolója ON állásban érintési visszajelzést ad, így ideális választás állóképekhez, OFF állapotban pedig gördülékeny és halk blendeszabályzást tesz lehetővé filmek felvételéhez. Ezen felül a zoomgyűrű nyomatéka is fejlődött, és már MODE 3[vi] által támogatott képstabilizációt tesz lehetővé mozgó alanyokhoz.

Az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​-t úgy alakították ki, hogy a legnagyobb kihívást jelentő környezetben is maximális megbízhatóságot nyújtson. Az új objektív az FE 400mm F2.8 GM OSS és az FE 600mm F4 GM OSS por- és nedvességálló[vii] szabványával rendelkezik, a professzionális felhasználói igényeknek megfelelően. Az elülső lencsetag a vizet, az olajat és más szennyeződéseket taszító fluorbevonattal rendelkezik.

Videó megtekintése a Youtube-on

Fejlett G Master F2.8 telefotó zoom
A Sony legújabb objektívtechnológiája révén a világ legkönnyebb
nagy blendéjű G Master telefotó zoomobjektívje egyesíti a lenyűgöző felbontást és a kiemelkedő bokeh-t. A továbbfejlesztett AF-teljesítménynek köszönhetően az FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II képes a mai fejlett fényképezőgépek és videókamerák összes előnyét nyújtani.

Még soha nem látott képminőség
Kiváló képminőség a teljes zoomtartományban, minden fókusztávolságon. Két aszférikus elem, köztük egy (extrém aszférikus) XA-típusú biztosítja a nagy felbontást a teljes képterületen. Két ED (extraalacsony szórású) és két Super ED üvegelem, valamint egy ED aszférikus elem csökkenti a kromatikus aberrációt, a Sony Nano AR Coating II pedig a becsillanást és a szellemképképződést. Nagy teljesítményű 1,4 és 2-szeres telekonverterek
elérhetők.

Bámulatos G Master bokeh
A csodás G Master bokeh a fejlett optikai tervezésnek, az F2.8 blendének és a 11 lamellás blendeegységnek köszönhető. A 0,01 mikronos felületi precizitással gyártott XA-elem csökkenti a hagymaréteg-típusú bokeh-hatást, az új blendeegység pedig természetes körkörös bokeh-t hoz létre. A közeli bokeh minősége is kiváló, a minimális fókusztávolság pedig 70 mm-nél mindössze 0,4, 200 mm-nél pedig 0,82 méter.

Gyors, pontos AF a kreatív fényképezésért
A négy eredeti Sony XD (fokozottan dinamikus) lineáris motor hatékonyan növeli akár négyszeresére
az AF sebességét a korábbi típushoz képest. Ha például egy közeledő rövidtávfutót követünk, a zoomolás közbeni követés kb. 30%-kal javul a korábbi típushoz képest, ami jelentősen növeli a fényképkészítés sikerének esélyét.

Professzionális videóminőség
A legújabb objektívtechnológia csökkenti a látószögváltozást, valamint a fókuszváltást és a tengelyeltolódást zoomoláskor. Az XD lineáris motorok és az új blende meghajtóegység hozzájárulnak a csendes működéshez. Az objektív független vezérlőgyűrűvel rendelkezik a fókuszhoz, a zoomhoz és a blendéhez, a blendegyűrű pedig egy kattintással ki- és bekapcsolható. A Sony lineáris karakterisztikájú MF-funkciója érzékeny, közvetlen kézi fókuszvezérlést biztosít.

Kategóriájának legkönnyebb fényképezőgépe
A világ legkönnyebb F2.8 70-200 mm-es zoomobjektívje kiemelkedő optikai minőséget és AF-et kínál. Az XD lineáris motorok és a magnéziumötvözet közgyűrűelemek össztömege mindössze 1045 gramm, ami kb. 29%-kal könnyebb, mint az előző típusé. A fejlett kialakítás javítja az egyensúlyt, az állandó közgyűrűhossz pedig segíti a könnyű, intelligens kezelést.

Professzionális vezérlés és megbízhatóság
A rugalmas fókuszvezérlést folyamatos DMF, lineáris karakterisztikájú MF és fókusztartomány-limiter biztosítja. A fokozatkattanással ellátott blendegyűrű és a blendezároló plusz expozícióvezérlést szavatol. A MODE 1, MODE 2 és MODE 3
optikai képstabilizáló éles képeket garantál, a por- és nedvességálló kialakítás és a fluorbevonatú elülső elem pedig nehéz körülmények között is megbízhatóságot nyújt.

null

Termékjellemzők:

 • Bajonett: Sony E-bajonett
 • Szenzor kompatibilitás: 35 mm-es Full Frame
 • Gyújtótávolság (mm): 70–200mm
 • 35 mm-esnek megfelelő gyújtótávolság (APS-C): 105 – 300mm
 • Objektívcsoportok / elemek: 14–17
 • Látószög (35 mm): 34°–12°30
 • Látószög (APS-C): 23゚–8゚
 • Maximális blende (F): 2,8
 • Minimális blende (F): 22
 • Blendelamellák: 11
 • Körkörös blende: Igen
 • Minimális fókusztávolság: 0,4–0,82 m
 • Maximális nagyítási arány (x): 0,3
 • Szűrőátmérő (mm): 77
 • Képstabilizálás (SteadyShot): Optikai SteadyShot
 • Zoomrendszer: Kézi
 • Telekonverter kompatibilitás (x1.4): SEL14TC
 • Telekonverter kompatibilitás (x2.0): SEL20TC
 • Napellenző típusa: Kerek alakú, bajonettzáras
 • Méretek (Átm. × H): 88 x 200 mm (3-1/2 x 7-7/8 hüvelyk)
 • Tömeg: 1045 g (Állványillesztő nélkül)


A doboz tartalma

 • Napellenző (típus): ALC-SH167
 • Elülső objektívsapka: ALC-F77S
 • Hátsó objektívsapka: ALC-R1EM
 • Puha tok
 • Állványillesztő

null

null

null

null

null

Kérdésed van a Sony termékekkel kapcsolatban? Írj a kapcsolat@fotoplus.hu e-mail címünkre!

Általános
Gyártó
Gyári adatlap
Garancia
3 év
Objektívek
Típus
Tele zoom objektívek, Telekonverterek
Gyújtótávolság
70-200mm
Fényerő
f/2,8
Képstabilizátor
Van
Bajonett
Sony E
Szűrő méret
77mm
Képméret
Teljes képmező (Full-frame)

Sony Welcome To Alpha pénzvisszatérítési promóció erre a termékre objektív vásárlás esetén a Fotoplus-nál!

Az ajánlat a promócióban szereplő Sony fényképezőgéppel együtt vagy azt követően a Sonytól vásárolt, kijelölt objektívekre vonatkozik.

35.000Ft értékű Sony pénzvisszatérítés a Fotoplus-nál! Hogyan tudod igénybe venni?

 1. Vásárolj a promócióban szereplő Sony fényképezőgépek közül a Fotoplus-nál (2021. február 12-t követően).
 2. Regisztráld a fényképezőgéped a​ ​My Sony rendszerében!
 3. A regisztrációt követően e-mail-ben 3 x 35.000Ft-os kuponkódot kapsz a Sony-tól.
 4. Vásárolj a promócióban szereplő objektívek közöl a Fotoplus-nál és a vásárlást követő 30 nap után pénzvisszatérítést igényelhetsz (maximum 3 objektívre).
 5. 35.000Ft-ot visszautal a bankszámládra a Sony.

A promóció érvényes:

 • Visszavonásig!

Figyelem! Infók a feltüntetett árakról:

 • A Fotoplus webáruházban szereplő árak NEM tartalmazzák a pénzvisszatérítés összegét (az akciós árak sem)!
 • A webáruházban feltüntetett árat kell megfizetned.
 • A 35.000Ft-os pénzvisszatérítési összeget - vásárlás után - a Sony utalja vissza a bankszámládra.

További információk:

MEGNÉZEM A PROMÓCIÓBAN SZEREPLŐ ÖSSZES TERMÉKET ITT!

Összehasonlítandó termékek
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Adatvédelmi központ

Funkció és teljesítmény sütik

A Funkcionális cookie-k lehetővé teszi a honlapunknak a már megadott részletek elmentérését és ezen adatok alapján tökéletesített és személyre szabottabb funkciókat kínáljunk. Ezen cookie-k csak anonimizált információkat gyűjtenek és tárolnak, tehát ne tudják követni az Ön egyéb honlapokon való mozgását. A teljesítmény cookie-k arról gyűjtenek adatokat, hogy hogyan használják a honlapunkat. Ezeket arra használjuk, hogy jobban megértsük miként használják a honlapunkat, hogy annak tartalmát és funkcióit javítsuk. Kérjük vegye figyelembe, hogy a funkcionális és teljesítmény cookie-k kikapcsolása korlátozhatja a honlapunk bizonyos funkcióinak működését. A honlapunkon a következő Funkció és Teljesítmény sütik használjuk:

TawkConnectionTime, Tawk_*, TawkCookie, __tawkuuid, _ceg.u, _ceg.s, _utmb, _utmc, _utmv, _utmz, f5avrbbbbbbbbbbbbbbbb, _cfduid, acceptCookie
TawkConnectionTime, Tawk_*, TawkCookie, __tawkuuid
_ceg.u, _ceg.s
_utmb, _utmc, _utmv, _utmz

Feltétlenül szükséges sütik

Feltétlenül szükséges sütik olyan funkciókat biztosítanak, amelyek nélkül a honlapunk nem használhatók rendeltetés szerűen. Ezen cookie-kat kizárólag mi használjuk, ezért ezek az első fél cookie-jai. A feltétlenül szükséges cookie-k használatához az Ön hozzájárulására nincsen szükség. Ezért a feltétlenül szükséges cookiekat nem lehet be és kikapcsolni. A honlapunkon a következő Feltétlenül szükséges sütiket használjuk:

resolution, fotoplussession, language, gdpr_privacy_bar, gdpr_allowed_cookies, gdpr_consent_types

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon ún. sütiket (cookie-kat) használunk, amelyeknek célja, hogy anonimizált formában látogatottsági információkat gyűjtsön, valamint elképzelhető, hogy bizonyos szolgáltatások nélkülük nem lennének elérhetőek. Egyes cookie-k amelyet használunk harmadik személyek számára gyűjtenek adatokat, amelyeket arra használnak, hogy olyan reklámokat jelenítsünk meg mi és harmadik személyek, amelyek relevánsak Önnek. A sütikről, valamint ezek engedélyezéséről és tiltásáról az Cookie / Süti Tájékoztatóban talál részletes tájékoztatást, vagy a sütiket Ön is bármikor beállíthatja.